IRC-Galleria

mietinTiistai 23.02.2010 14:21

saako sellasella sähkömoottorilla varustetulla pyörätuolilla ajaa kännissä?

koska moottoriajoneuvoja ei saa yli 0,5 promillen pöhnässä kuskata. ei edes sähköpotkulautaa tai sellasta sähkömoottoriavusteista polkupyörää saa ajella, ne on moottoriajoneuvoja.

mutta jos oot halvaantunu invalidi eikä sulla ole mahdollisuutta lähteä kävellen sinne lähikapakkaan, ni mitäs vittua?

hetken aikaa aken ja finlexin sivuja ynnä erilaisia foorumeita selailtuani en ollut saanut kunnon pätevää vastausta.

no, onneksi Walter de Camp tietää totuuden 100% eksaktisti

Kysymys: Morjesta Waltteri! Ollaan tässä kavereitten kanssa jo pitempään mietitty, että saako tavallista pyörätuolia ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena? Mites moottoroitua? Kaikkihan tietää että tavallista pyörääkään ei saa ajaa humalassa, siitä tulee tankojuoppous! Mitä poliisi voi invalidille, joka on pyörätuolissa ja puhaltaa vaikka 1,3 promillee? Ei sitä käveleenkään voi laittaa!
Arska

Vastaus: Moottoroidun pyörätuolin ei ole katsottu olevan nykyisin voimassa olevan lain tarkoittama "moottorikäyttöinen ajoneuvo". Siihen on ehkä yhtenä syynä se, että pyörätuolin ajaminen ei edellytä ajolupaa. Tästä johtuen hurjapäinen elän-tai-kuolen-invalidi voi suhata millaisessa kännissä tahansa pyörätuolillaan, ilman että hän saa edes sakkoja, kunhan hän ei syyllisty mihinkään rikkeisiin, liikenteen vaarantamiseen tai vastaavaan. Poliisit voivat kyllä pysäyttää niin moottoroidulla kuin tavallisellakin pyörätuolilla etenevän sikakännisen invalidin, mutta jos mitään ihmeempää ei ole tapahtunut, he eivät voi tehdä muuta kuin viedä invalidin autolla kotiin. Joten varokaa varsinkin moottoroiduilla pyörätuoleilla kaahaavia sekakäyttäjäinvalideja!


no mutta, lähden tuohitorille tekemään löytöjä->

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys