IRC-Galleria

mietinTiistai 23.02.2010 14:21

saako sellasella sähkömoottorilla varustetulla pyörätuolilla ajaa kännissä?

koska moottoriajoneuvoja ei saa yli 0,5 promillen pöhnässä kuskata. ei edes sähköpotkulautaa tai sellasta sähkömoottoriavusteista polkupyörää saa ajella, ne on moottoriajoneuvoja.

mutta jos oot halvaantunu invalidi eikä sulla ole mahdollisuutta lähteä kävellen sinne lähikapakkaan, ni mitäs vittua?

hetken aikaa aken ja finlexin sivuja ynnä erilaisia foorumeita selailtuani en ollut saanut kunnon pätevää vastausta.

no, onneksi Walter de Camp tietää totuuden 100% eksaktisti

Kysymys: Morjesta Waltteri! Ollaan tässä kavereitten kanssa jo pitempään mietitty, että saako tavallista pyörätuolia ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena? Mites moottoroitua? Kaikkihan tietää että tavallista pyörääkään ei saa ajaa humalassa, siitä tulee tankojuoppous! Mitä poliisi voi invalidille, joka on pyörätuolissa ja puhaltaa vaikka 1,3 promillee? Ei sitä käveleenkään voi laittaa!
Arska

Vastaus: Moottoroidun pyörätuolin ei ole katsottu olevan nykyisin voimassa olevan lain tarkoittama "moottorikäyttöinen ajoneuvo". Siihen on ehkä yhtenä syynä se, että pyörätuolin ajaminen ei edellytä ajolupaa. Tästä johtuen hurjapäinen elän-tai-kuolen-invalidi voi suhata millaisessa kännissä tahansa pyörätuolillaan, ilman että hän saa edes sakkoja, kunhan hän ei syyllisty mihinkään rikkeisiin, liikenteen vaarantamiseen tai vastaavaan. Poliisit voivat kyllä pysäyttää niin moottoroidulla kuin tavallisellakin pyörätuolilla etenevän sikakännisen invalidin, mutta jos mitään ihmeempää ei ole tapahtunut, he eivät voi tehdä muuta kuin viedä invalidin autolla kotiin. Joten varokaa varsinkin moottoroiduilla pyörätuoleilla kaahaavia sekakäyttäjäinvalideja!


no mutta, lähden tuohitorille tekemään löytöjä->

ah näitä pakkasiaKeskiviikko 10.02.2010 15:04

molemmista autoista pakkasnesteet jäässä.
no, sulatellaan ny ja laitetaan tärpättiä tilalle, se ei jäädy

tj 0Perjantai 08.01.2010 10:53

aamuja paskakasat

tj 1Torstai 07.01.2010 10:26

heräsin juuri ja kävin savukkeella, ulkona on ihan vitun kylmä ja vituttaa kotiutua tossa kelissä.

tj 11Tiistai 29.12.2009 03:22

kassuaamuja jäljellä neljä:
29.12, 30.12, 7.1 ja 8.1
1. ensimmäisten parin kuukauden aikana alokkaista tehtään sotilaita. tästä ajasta reilusti yli puolet kuluu kun parikymppiset miehet opetetaan siivoamaan, kiillottamaan kenkiään sekä kusemaan ja harjaamaan hampaitaan samaan aikaan.
myös jalkojen liikuttaminen tahdissa, käskyn kuullessaa oikein päin pyörähtäminen ja asennon kautta lepoon seisomaan jääminen huutajaa kohti kuin myös samaan aikaan tapahtuva aseen heitto olkapäältä suorille käsille eteen ja rinnalle tuominen ynnä muut luikuisat sulkeisjärjestykseen kuuluvat opit ovat tärkeitä asioita joita sotilaan tulee osata.
ehkä kuitenkin tärkeintä on päiväpeitteen taittelu juuri oikean malliseksi, tätä harjoitellaan ainakin parikuukautta joka ilta noin puolentunnin ajan. johtajien tulee tämä tietysti osata hieman paremmin, siksi alikersanttikoulussa tätä pääsee harjoittelemaan vielä lisää (+4kk)

mutta kyllä alokaskaudella vähän ammutaan ja juostaan metsässäkin.
meidän yksiköösä tetsattiin ~5 kertaa ja metsässä nukuimme 4 yötä. ampumassa kävimme kerran.

ja sitten pitäisi mennä kertaamaan taistelutaitoja.

2. olen nukkunut yksikössä jotain 200 aamua, se mitä minulle haluttaisiin opettaa ollessani kertaamassa olisi voitu hyvin opettaa näiden kuukausien aikana.
olen miehistön vaativimpiin tehtäviin koulutettu 362 mies, tykkiryhmän tai muun ryhmän varajohtaja, en osaa ampua tykillä tai tajua parikaapelista mitään. en osaa toimia minkään ryhmän vahvana jäsenenä koska näitä asioita ei ole koulutettu. eihän mulla ole edes sodanajan sijoitusta! onko se kertaaminen tykistön autokuskille sitten sitä että pidetään kaminassa tulta teltassa?
yhtä hyödyllistä on maata kotona sohvalla ja katsoa telkkaria.
vai onko ideana opetella sitten sitä tykin toimintaa? oisin kerinny sitä myös tuossa kesä- ja elokuun välissäkin opettelemaan.

3. osa kouluttajista on idiootteja. eräs luutnantti oli leirillä möykännyt pojille kun niillä oli pipot näkynyt kypärän alta, pipoa kuulemma saa pitää kunhan se ei näy.
olipa meillä kerran myös niin että pojat tunkivat märkiä lumisia m95 talvihousuja saappaisiin että varmasti jalat palelee, syynä se että osalla joukosta oli m91 kesähousut saappaissa ja joukon tulee näyttää samanlaiselta. näitä järjettymyyksiä on vielä lisääkin kerrottavaksi.

4. "Kertausharjoituksilla ylläpidetään ja kehitetään myös reserviläisen omia henkilökohtaisia sotilaallisia tietoja ja taitoja."
ai? ai sekun heräät puol kasilta ja päiväohjelmaan kuuluu sotkussa munkin syöminen? iltapäivällä voi poiketa salilla ja ehtoolla lähteä poikien kanssa kaljottelemaan? vai sitä leirielämää, "hei käykää herättämäs kuskit ku pitää noita autoja siirtää" teltassa kuskit sitten saa vängätä että kuka jaksaa nousta.
on enemmän ku pari kertaa oltu käskettynä teltassa nukkumassa, vähän niinkun piilossa että sotiminen ulkopuolella näyttää vakuuttavammalta. SITÄKÖ ME NYT SITTEN REENATAAN? skapparit ja varusmiehet juo piilopullosta teltassa ja päivällä vähän ammutaan tykillä sinne sun tänne.

kun ei sitä pelleilyä voi ottaa tosissaan. pian ne aamut loppuu ja apinat vaihtuu, sirkus jää.

jos ja kun väkipakolla mut siine raahataan niin aion tehdä juuri sen mitä kuskilta odotetaan, nukun teltassa ja herään vain syömään. käytän gonatakkia jos on kylmä ja pidän pipoa pakkasella vaikkei välttämättä saisi.

tj 18Maanantai 21.12.2009 15:38

no nyt alkaa oleen jo vähä. kassuaamuja on muuten kahdeksan
tänään ollu ihan mielenkiintonen päivä.

päivä alkoi yhdeksältä kun piti mennä käytävään luutnantin puhutteluun, heräsin päiväpeiton alta enkä osallistunut siihen vaan pysyttelin piilosalla.
sain jotain vaatteita niskaan ja lähdin limsa-automaatin kautta tupakoimaan, rappukäytävässä kapteeni kertoi mielipiteensä hiuksistani ja alakerran käytävällä toinen luutnantti ojensi varustuksesta.
todella varovaisen tupakoinnin jälkeen suuntasin ammattipätevyyskokeeseen, tajunnan taso ei vieläkään ollut kaikkein terävin mutta ilmeisesti suoriuduin hyväksytysti.
kahdeltatoista lähdimme poikien kanssa sotkuun pitsalle, sen jälkeen olo rupesi jo paranemaan. mutta tunnin päivänokosten jälkeen kahdelta alkoi päässä soida ja suolessa toimia, mahtavaa.
silmät punaisena sotilaspassin valokuvaan kolmelta, tukkaa olin jo vähän saanut kammattua mutta partaa en jaksanut ajaa.
päivällisen ruuankuvausmassaa kutsuttiin nimellä "meren herkut -pata"
jätin tälläkin kertaa väliin.
kuuden aikoihin olo selkeni. peseydyin, ajoin parran ja poistin hiukset. sitten kävin iltapalalla valmistamassa mikrojuustopippurisekoitusleipiä ja näin.

tj 49Lauantai 21.11.2009 02:35

arvatkaa vaan nukunko huomenna pitkään, no KYLLÄ NUKUN.
huomenna on oikea pappakuski päivä taas pitkästä aikaa, hienoa.
oikeestaan nää ginekset ei enää vituta lainkaan niin pahasti ku mosana, tääl on oikeestaan ihan kivaa ja sitä paitsi viimeinen ginekseni, aamen.

tiättekö muuten miks morsiammella on melkein aina valkonen mekko?
..nokun kaikki muutkin kodinkoneet on valkosia :D

noniin..Torstai 05.11.2009 02:23

jonkun feministiämmän blogista:

"Meillä keskustellaan nyt siitä, pitäisikö naisille lähettää kirje kutsuntoihin siinä missä miehillekin. Vaikka niihin osallistuminen olisi naisille vapaaehtoista"

"Ennen kuin sellaisia päätöksiä tehdään, armeijan pitäisi tehdä itselleen, kantahenkilökunnalleen ja varusmiesmiehille selväksi, mitä sukupuolten tasa-arvo tarkoittaa."

MITÄ VITTUA!?