IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Toisella puolellaSunnuntai 10.01.2021 11:00

Yhdysvaltain viimeaikaiset tapahtumat pistävät miettimään, millaisia "hillbillyjä" Atlantin takana oikein lymyää. Ensimmäiseksi itselleni tulee mieleen, että kongressiin tunkeutuneiden täytyy olla sellaisia ihmisiä, joita vankilaan meno ei syystä tai toisesta haittaa.

Eräänä vuonna Helsingin dokumentaaristen elokuvien festivaalilla näytettiin elokuva "The other side". Siinä seurattiin sellaisten amerikkalaisten elämää, jotka esimerkiksi heittelivät räjähteillä autoa, johon oli maalattu Obaman kuva. Samat tyypit pyörivät suolla kiväärien kanssa omatekoisessa sotaharjoituksessa. Se, mitä tai ketä vastaan nämä ihmiset olisivat sotineet, ei käynyt elokuvasta ilmi.

Tuon pätkän nähtyäni ymmärsin, kuinka pahasti hukassa olevaa sakkia tuolla "unelmien" mantereella asuu. (Olisi intiaanien sietänyt eurooppalaiset työntää reservaatteihin - eikä toisinpäin. )
The other side antoi ainakin minulle sellaisen perspektiivin Yhdysvalloista, että en varmastikaan ollut se kaikkein yllättynein ihminen Trumpin tultua valituksi. Vaalituloksen muuten ennusti jo useita kuukausia ennen vuoden 2016 vaaleja Yleisradion silloinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen. Kannatuskyselyt kertoivat muuta ja muistan silloisena Ylen työntekijänä tuijottaneeni silmät pyöreänä Jääskeläistä:"Meinaako hän oikeasti niin?"

Yhdysvaltain sisäpoliittinen tilanne on viime vuosina muokkautunut sellaiseksi farssiksi, että se oikeasti naurattaa. Vedet silmissä.
Tästä saa toki maustetta omaankin työhön, mutta ajatelkaapa, taivas sentään, siinä mellakassa kuoli ihmisiä.
Nyt emme voi muuta kuin seurata, toimivatko nämä tapahtumat alkusysäyksenä jollekin, mitä on tulossa kun Biden nousee valtaan. Seuraako siitä lisää mellakointia - tai jopa sisällissodan kaltainen tila?
Voimme huokaista helpotuksesta siinä mielessä, että itse asumme Euroopassa, jossa vaalitappiot tunnustetaan reilusti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.