IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Listaan tähän alle muutamia satunnaisia kommentteja, joihin olen törmännyt somessa/katukeskusteluissa.

- Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, niin Suomen separatisteja olisivat persut, Anot ja muut venäjämieliset sekopääpuolueet, jotka ottaisivat avosylin vastaan ”vapauttajat”.

- Suomen venäjämieliset separatistit valmistautuvat Suomen krimittämiseen.

- Nyt vaan odotellaan, että Itä-Uudenmaan venäjämieliset separatistit aloittavat sotatoimet Suomen hallituksen joukkoja vastaan, niin saadaan mekin venäläisiä joukkoja rajan tuntumaan tukemaan heitä.

Laitetaan kylkeen vielä muita venäjämielisiä kommentteja, joihin olen somessa törmännyt. (Osa kuuluu luokkaan "kadulla kuultua".)

- Putinin hallintokin olisi parempi kuin Sanna Marinin typerä hallitus.

- En niinkään syyttäisi tästä (Ukraina)-asiasta Venäjää tai Putinia kuten globaali media koko ajan tekee, vaan itse sodan aiheuttajia, Natoa, joka on yhtä kuin NWO (New world order) eli tätä ”Uuden maailman porukkaa”.

- Myös Suomen valtamedia vääristelee taukoamatta levittäessään Ukrainan sotapropagandaa totuutena. Muistettakoon että Ukraina oli valmistautunut hyökkäämään Donbassiin jo ennen Venäjän sotaoperaatiota. Venäjän tarkoituksena oli lopettaa loputtomaksi venynyt Itä-Ukrainan sota sekä suojella Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltoja Ukrainan hallituksen murhaavalta terrorilta.

- Venäjän cancelointi ja vihaaminen on jo viety aivan kertakaikkisen sairaille tasoille kaikessa järjettömyydessään. Kansaa kiihotetaan joka tuutista aivan ennennäkemättömään Venäjä-vihaan, johon tarjotaan ainoaksi oikeaksi lääkitykseksi Natoa pienen kansamme ”pelastajana”.

- Putinin tarkoituksena oli tuhota Naton hämärä-laboratorioita, mutta operaatio venyi täysimittaiseksi sodaksi, koska länsi provosoitui ja ryhtyi toimittamaan kasapäin aseita Ukrainaan sen sijaan, että olisi toimittanut vain humanitääristä apua.

- Olisi tullut halvemmaksi evakuoida 44 miljoonaa ukrainalaista vaikka viikoksi kun Putin ja Zelenskyi olisivat neuvotelleet Naton laajentumisesta ja siitä, että Venäjä koki sen uhaksi. Tämän sijaan päädyttiin massiivisiin asetoimituksiin ja rahaa on palanut kirjaimellisesti taivaan tuuliin.

- Putin on älykäs hallitsija. Häntä on kutsuttu "koiperhoseksi" – tulee hiljaa hivuttautuen.


Kiintoisaa on että Suomen viranomaiset kiistävät suomalaisen separatismin ja Venäjä-tuen. Tällaista ilmiötä ei ole olemassa tai sitä ei muuten vain haluta kommentoida.

Syynä lienee se, että tämä blogitekstini on heidän mielestään hybridivaikuttamista, koska asiasta ei voida herättää puolueetonta keskustelua, eikä separatismia tai Venäjän hallintoa puolustavia kommentteja voi tutkia ”ilmiönä uteliaisuudesta.”

Sananvapauttani halutaan siis jälleen rajoittaa.

Onhan sekin tulkittu hybridivaikuttamiseksi, että Venäjän suurlähetystö pyysi jo kevättalvella ilmoittamaan Suomessa tapahtuvasta venäläisten syrjinnästä, jota kyllä itse asiassa tapahtuu, vaikka tavallisilla ihmisillä ei ole koskaan mitään tekemistä minkään sodan kanssa.

Otin yhteyttä eri asiantuntijoihin kysyäkseni, onko heidän mielestään Suomessa separatisteja ja jos on, niin millaisena ”uhkana” heidät nähdään.

- En nostaisi tätä asiaa jalustalle, koska Suomessa ei ole separatisteja samalla tavoin kuin Ukrainassa, sanoo politiikan tutkija ja ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Moshes Arkady puhelimitse.
- Jos joku tietää tästä jotain, niin se on Suojelupoliisi, Arkady jatkaa.

- Hei, Suomi-Venäjä –suhteet eivät kuulu minun tutkimusalueeseeni, vastaa tekstiviestillä vanhempi tutkija Toni Alaranta ulkopoliittisesta instituutista.
(Hänen erikoisalaansa on Fiian nettisivujen mukaan merkitty muun muassa Turkin suhteet Venäjään. Nopeasti katsoin että hän tietäisi myös jotakin Suomen Venäjä-suhteista)

- Valitettavasti meillä ei oikein ole kerrottavaa, eikä haastateltavaa tästä aiheesta. Pahoittelut että emme voi auttaa sinua tämän enempää, sanoo viestintäasiantuntija Anni Lehtonen Suojelupoliisista.

- Hei Elise, Ulkoministeriöllä ei ole kommentoitavaa asiaan, vastaa tiedottaja Hanna Hyvärinen UM Viestinnästä.

Yhteenvetona voimme siis lienee todeta, ettei suomalaisten kannata vaivata päätään separatismilla tai sillä, että Natoa ja EU:ta vastaan on suunnitteilla mielenilmauksia, joihin on käsitykseni mukaan ujuttautunut joukoittain venäjämielisiä ihmisiä.

Virallisesti ilmiötä ei ole olemassa, vaikka nuo kommentit ovat netissä kaikkien nähtävillä esimerkiksi Twitterissä. Katukeskustelut on käyty kuuluvaan ääneen, mutta niitä ei ole virallisesti käyty, koska Suomessa ei ole separatisteja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.