IRC-Galleria

samitheberber

samitheberber

mi'e samis. .ije mi tadni la lojban.

Nyt on niitit ja kepit pois :)Lauantai 24.11.2007 21:35

Eilen sain niitit ja kepit pois. Kävely sujuu jo jotenkin. Tänään kävin vesijuoksemassa :)

PolvileikkauksessaMaanantai 12.11.2007 18:56

Menin keskiviikkona leikkaukseen ja pääsin tänään sairaalasta. Leikkauksen piti olla perus tähystysleikkaus, mutta talttausvaiheessa yksi instrumentti hajosi ja polveni jouduttiin aukaisemaan. Tästä syystä päivän sairaalareissu venyi ja parantuminen hidastuu. Positiivisena puolena se, että leikkauksen lopputulos oli parempi kuin pelkällä tähystyksellä.

Kuvassa on polveni, nykyään hieman puhtaampi. Nastat saan luultavasti pois ensi viikolla, mutta jäljet jäävät :/

Kaikesta tästä voin kiittää urheilua :) Harrastakaa, mutta varokaa ;)

KoodauksestaPerjantai 02.11.2007 06:43

Koodaus vie aikaa. Jos ajattelit koodata, niin heitä hyvästi kaikille muille asioille, joita ajattelit tehdä.

Eilisellä Java-ohjelmoinnin luennolla koodasin omaa Sydan-luokkaa. Se on täysin valmis linux-ympäristössä. Tutkin Javaa vielä sen verran tota luokkaa varten, että löytäisin yleispätevän ikkunan tyhjennyksen. Käyttääksesi luokkaani, tarvitset Java-kääntäjän, javac, ja -suorittajan, java. Toimintaohje: "javac Sydan.java" "java Sydan". Komentorivi parametrejä voi myös antaa malliin: "java Sydan <lukumäärä> <nimi>" esim. "java Sydan 3 Sami". Jos tunnet olosi yksinäiseksi, niin aja luokkani, niin tiedät, että Java välittää sinusta. Inspiraationi lähde: Java on rakkauden kieli Sydan-luokkani sorsa: http://www.cs.helsinki.fi/u/saada/tmp/Sydan.java

Olen koodannu myös PHP:llä Kuvagalleria-ohjelmistoa. Julkaisen linkin täällä, kun saan sen valmiiksi ja asiakkaan käyttöön. Tämä ohjelmisto on vienyt aikaani nyt useamman päivän putkeen ja ennen läpimurtoa kuukausia elämästäni. Panostukseni kannattaa, sillä se näkyy suoraan laadussa. Tällä kertaa panostan koodin turvallisuuteen ja ohjelmiston helppokäyttöisyyteen. Perjantaikin menee mukavasti koodatessa. Pitää vain hommata tarpeeksi kahvia, niin koodi luistaa. Kolajuomia koitan vähentää, sillä turha sokeri ja lisäaineet eivät tee hyvää.

Tämän merkinnän ajankohdasta voitte päätellä, miten koodaus on häirinnyt unirytmiäni, mutta se on tyypillistä meille koodareille :) En osaa tarkalleen sanoa, mitä teen seuraavaksi. Joko jatkan koodausta tai menen nukkumaan, jonka jälkeen jatkan koodausta. Koodaus on kyllä mukavaa aivojumppaa. Tosin teknillisesti haastavimmat osuudet ovat takana päin. Edessä on graafiset haasteet, jotka ovat hieman helpompia.

Öitä kaikille lukijoille ;)

Hajoan ...Keskiviikko 31.10.2007 21:36

TVT-tentti meni uusintaa yhden turhan osion takia :(

Sonera ei päästä irkkiin omalta palvelimeltaan :'(

Elämä potkii muutenkin päähän x.x

Yleinen ratkaisu tähän on päänsä täyteen vetäminen, mutta minä alkoholittomana ihmisen joudun tähän hätään turvautumaan koodaamiseen, joka välillä sisältää myös negatiivisia vaikutteita asiaan.

Kiitos avautumiseni lukemisesta.

TKO-älyn 19. vuosijuhlatMaanantai 29.10.2007 11:23

Lauantaina oli sitten TKO-älyn 19. vuosijuhlat. Paikalla oli paljon porukkaa, joten seura oli runsasta ja ennen kaikkea mukavaa. Ruoka oli maittavaa ja sitä sai syödä rauhallisemmin kuin fuksisitseillä. Tosin tällä kertaa ei oltu järjestetty alkoholittomille omia korvikkeita.

Jatkot meni tanssahdellen ja BonAquaa juodessa. Suuri kiitos kuuluu avecille, jota ilman tuskin olisin koko juhliin mennyt.

Tänään taas jatkuu opiskelu. Klo 10 olisi työelämäviikkoon liittyvä luento. Klo 12 alkaa Wiklan vetämä Java-ohjelmoinnin luento. Klo 16 alkaa Johdatus Diskreettiin Matematiikkaa -kurssin luento.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :)

Eka tentti ohitseTorstai 18.10.2007 03:35

Nyt on ensimmäinen tentti ohitse! Ihan mukava se olikin. Kolme tehtävää, kaksi helppoa ohjelmointia ja yksi mukavasta aiheesta essee. Toinen ohjelma tosin jäi hieman kesken. Ei ole mukavaa puuhaa koodata paperille. Piti olla aika tarkka ettei ;-merkki näyttäisi j:ltä. Mukaan mahtui yksi huolimattomuusvirhe, sillä en nyt ajatellut, että oikeasti vaadittiin käyttäjän syöttävän 100 numeroa ohjelman alussa. Järkevintähän ne olisi arpoa. No mitäs noista pienistä. Läpi ton pitäisi kuitenkin mennä ja toivon mukaan pisteitä tulisi >=40, sillä sitten tehtävistä saadut pisteet nostaisi arvosanan 5:teen.

Matikassa pitäs matu mennä ihan tehtävillä hyväksytyksi. Ei olis ongelma tentissä läpästä, mutta ei nyt jaksa sen takia Helsinkiin lähtä :/

JTKT:ssa pitäs vika essee kirjottaa ja lapiossa on tentti vasta edessä päin.

Päivällä pitäs pari työtä tehdä, lapion dokkari ja HOPSin portfolio ja eHOPS täyttää ja lähettää.

Lohjalla ajattelin nyt toista viikkoa olla ja sitten takas Helsinkiin. Edessä ois vuosijuhlat, syysristeily ja sairaalareissu polven takia.

Missä on missä?Lauantai 13.10.2007 03:25

Nyt on kuvaukset omalta osaltani ohitse :) Enää vain odottamaan ensi iltaa Pariisissa. Kuvaukset menivät omalta osaltani ihan mukavasti. Koin omat huippuhetkeni ja ties kuinka moni ihminen näkee vakavan sotilaallisen otteeni valkokankaalla. Näin tekovaiheessa tuntuu, että elokuvasta tulee menestys ja sitä se ainakin minulle oli :) Voisin näytellä lisää tilaisuuden tullessa.

FuksisitsitKeskiviikko 03.10.2007 08:36

Palasin hetki sitten fuksisitseiltä. Jos joku ei tiedä, niin sitsit ovat akateemisia pöytäjuhlia, Meille oli valmistettu todella mainio menu. Alkoholittomat juomat olivat ensiluokkaisia. Laulaa sai tarpeeksi (ellei liikaakin). Jatkoille menimme alakerran baariin ja pilkun tultua vaihdoimme seinän toiselle puolelle. Tämänkin suljettua me kumpulalaiset, ja muutama muu, otimme tilataksin Kumpulaan. Menimme vanhemmalle käpistelijälle jatkoille. Siellä tuli pelailtua Wiillä, joka on tosi mukava laite.

Menneistä opiskelijatapahtumistaMaanantai 01.10.2007 04:22

Tuli tässä mieleen, että voisin jakaa viime viikon tapahtumia kanssanne.

Tiistaina oli TKO-älyn fuksisuunnistus ja fuksiaiset. Suunnistuksessa meillä oli ihan mukava joukkue. Meillä oli kova kuuden hengen joukkue, jossa ei (valitettavasti) ollut naispuolisia edustajia. Meistä kaksi ei ottanut ollenkaan alkoholia, kaksi joi kohtuudella, yksi hieman enemmän ja yksi päätti sammua.

Ensimmäisella rastilla täytyi muodostaa binäärilukuja. Minä ohjasin ja muut olivat ykkösiä tai nollia ohjeideni mukaan. Tämä rasti sujui joukkueeltamme numeerisesti hyvin. Järjestelyssä oli hieman ongelmia, mutta niistä päästiin pienellä yrittämisellä.

Toisella rastilla oli tapettu pari näppäimistöä ja yhteen raatoon oli kirjoitettava sanoja irronneista napeista. Meillä meni kauheesti aikaa sanojen miettimiseen ja merkkien etsimiseen, joten lopputulos oli köykäinen.

Kolmas rasti oli näyttelyrasti. Käsikirjoitus oli javalla koodattu, joten se teki rastista käpistelijämäisen. Näytelmän aihe hipoi myös lähelle meidän arkea. Näytelmässä käpistelijä ihastuu biologiin ja tilittää tästä kaverilleen. Yhdessä kaverinsa kanssa käpistelijä menee baariin, mutta tulokset jäävät heikoiksi. Parin lasillisen jälkeen kaveri päättää tehdä asian eteen jotain ja saa hommattua käpistelijälle biologin. Sen pituinen se :) Linkkiä videoon vielä odottelen :S

Kolmas ja puoles rasti oli alko, jossa juovuksissa oleva ryhmäläisemme onnistui ostamaan lisää juomista. Me muut ihmettelimme tätä.

Neljännellä rastilla meidän täytyi siirtyä puulta puulle kaljakorien avulla koskettamatta maata. Alku oli suorastaan sekoilua, emme meinanneet päästä liikkeelle ollenkaan. Onneksi asia korjaantui. Itse olin kärjessä ja onnistuin hyppäämään puulle ajan loppuessa.

Neljäs ja puoli rastilla kävimme mäkkärissä, jossa ryhmäläisemme hyppäsi narun yli suljetulle osastolle, jossa hän siivoojan WTF?!-ilmeen saattelemana käväisi tarpeillaan.

Viidennellä rastilla askartelimme sielun legopalikoista. Teimme sellaisen materiaalin kääntäjän, joka tulostaa Soul-sanan taustalle. Tältä rastilta on mellowin mahtava selitys englanniksi (linkkiä odottelen).

Kuudennella rastilla kuljetimme kolikkoa ilman käsiä henkilöltä toiselle. Mellowi ei ollut enää terässä, joten viimeisenä tiputimme kolikon hänen päälleen. Muilla suoritus meni kohtuu hyvin.

Kuudes ja yksi puolikas. Tällä rastilla mellowi sammui, joten hänet oli saatava kotia. Taksi ei huolinut häntä ja hätänumerosta ohjattiin poliisi paikalle. Poliisi vei mellowin selviämään. Tästä kuvasta minulla on myös kuva, käykää kommentoimassa ;)

Seitsemännellä rastilla minä johdin ryhmäämme tavaroiden haun merkeissä. Muiden silmät sidottiin ja minun ohjauksella he keräsivät sallitun määrän tavaroita maasta. Teimme sen hetkisen pohja-ajan, mutta jotkut jäljellä olevista kolmesta joukkueesta saattoivat alittaa sen.

Tämän jälkeen kävimme mäkkärissä syömässä ja jatkoimme Uudelle fuksiaisiin. Meno oli mukavaa ja nautin siitä. Fuksiaisten jälkeen menin Baarikärpäseen jatkoille. Sieltä tilataksilla Kumpulaan nukkumaan.

Perjantaina oli vuorossaan osakunnan fuksisuunnistus ja fuksiaiset. Rastit olivat osakuntiin liittyvää, mutta joitain yhtäläisyyksia TKO-älyn rasteille oli. Suunnistuksessa ryhmäni sijottuin jaetulle ensimmäiselle sijalle. Fuksiaisissa tutustuin osakuntalaisiini ja söin pizzaa. Kymmenen aikaan jatkoimme Hämäläisen osakunnan merirosvoaiheisiin bileisiin. Viihdyin tosi hyvin. Käväsin kahden vanhemman opiskelijan kanssa kebabilla ja jatkoimme Irenalle jatkoille. Viivyimme siellä noin tunnin, jolloin lähdimme ekalla 55:lla Kumpulaan.

Sellainen oli viikkoni opiskelijapippaloiden kannalta. Tulevalla viikolla on kahdet sitsit ja limeksen appro. Vuokrakin on maksettava :/

Talk Like A Pirate Day Torstai 20.09.2007 04:39

Keskiviikkona oli kansainvälinen Talk Like A Pirate -päivä. Kannoin oman korteni kekoon lausumalla muutamaan otteeseen "Yarrr" sekä Byakushinin suostuteltuna organisoimaan ryöstöretket kilpaileviin järjestöihin.

Ryöstöretket olivat menestys. Ensin oli matemaatikkojen Komero, josta nappasimme mukaan panttivankina yhden käpistelevän matemaatikon. Hänet tultiin pelastamaan ja matemaatikot vastaiskuna kaappasivat yhden naiskäpistelijöistämme. Häkissä kuljetettuna hänet vietiin synkkään Komeroon. Emme tästä lannistuneet vaan suuntasimme kohti Resonanssin mestaa. Vastarinta oli mitätöntä, mutta lentokoneet lentelivät ja viimein saimme saaliiksi shakkikellon.

Tiedustelujoukkojamme kemistien kerhohuoneelta ei kuulunut, joten meidän oli pakko iskeä sinne. Ajankohdan takia emme kohdanneet vastarintaa ja tästä suuresta luolasta löysimme sen mahtavan aarteen, Munchkin Fun. Paluu matkalla päätimme poiketa geologien huoneessa, mutta tarkemman kartan ja kompassin puutteessa laivastomme ei koskaan löytänyt perille. Paluu matka Gurulaan sujui mutkattomasti.

Oli rauhaisa iltapäivä ja päätimme kokeilla ryöstösaaliina tullutta Munchkin Futa. Juuri kun olimme aloittamassa, muutama ninja juoksi rappusia alas ja hyökkäsivät Gurulaan. Tätä seurasi suuri taisto, mutta Resonanssin ninjat saivat shakkikellonsa takaisin. He yrittivät viedä go-nappeja mukanaan, mutta onnistuivat viemään vain muutaman. Puolustuksemme piti ja voimme jatkaa saaliimme parissa.

Sieppaamamme matemaatikko koki tukholmasyndrooman ja palasi leipiimme. Meillä oli uusi jäsen rivissämme ja elomme oli rauhaisaa.