IRC-Galleria

samitheberber

samitheberber

mi'e samis. .ije mi tadni la lojban.

Missä on missä? oli ensi-illassaMaanantai 28.01.2008 19:57

Missä on missä? oli lauantaina ensi-illassa Pariisissa. Näyttelijöille ja muille avustajille lupailtiin kutsuja katsomaan, mutta itse en ole vielä sellaista saanut. Jos sellainen tulee, niin voisin lähteä Pariisissa käymään.

Hesarissa artikkeli aiheesta: http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Eija-Liisa+Ahtila+toi+Algerian+sodan+Jeu+de+Paumen+taidehalliin+keskelle+Pariisia/1135233586455

Tietokone ei toimi ilman sähköäKeskiviikko 23.01.2008 00:55

Tuli tossa eilen illalla todettua, että tietokone ei toimi ilman sähköä. Tein kaverilleni shellitunnuksen palvelimelleni ja säädin irssin asetukset kuntoon. Noh, eipä aikaakaan, kun huomasin lampun sammuvan. Mietin hetken. "Ehkä osuin vahingossa tohon katkaisijaan, jos sitä hieman korjaan paremmaksi, niin virran olisi kuljettava mukavasti." En tiedä, mistä moinen logiikka :) Siinä sitten korjailin ja painoin kytkintä väärään suuntaan. *Viuh* ja kone sammu. Takaisin päälle ja irkkiin avautumaan muille asiasta.

Aina ei voi osata, mutta ei nyt noin pahasti sais evottaa :D

Happoradio - Unelmia ja toimistohommiaMaanantai 03.12.2007 02:17

Leevin coveri on jaossa tänään kasilta alkaen. Pitää herätä ajoissa tai sitten vain valvoa lataamaan se :) Latauksen on rajoitettu 1000 kappaleeseen. Tavoitteena on saada aito kopio biisistä eikä kopiota aidosta kopiosta ;) See the irony ;)

EDIT: Toi järjestelmä on toteutettu ihan perseelleen. Jäi sitten biisi lataamatta vaikka kasilta heräsin :(

Nyt on niitit ja kepit pois :)Lauantai 24.11.2007 21:35

Eilen sain niitit ja kepit pois. Kävely sujuu jo jotenkin. Tänään kävin vesijuoksemassa :)

PolvileikkauksessaMaanantai 12.11.2007 18:56

Menin keskiviikkona leikkaukseen ja pääsin tänään sairaalasta. Leikkauksen piti olla perus tähystysleikkaus, mutta talttausvaiheessa yksi instrumentti hajosi ja polveni jouduttiin aukaisemaan. Tästä syystä päivän sairaalareissu venyi ja parantuminen hidastuu. Positiivisena puolena se, että leikkauksen lopputulos oli parempi kuin pelkällä tähystyksellä.

Kuvassa on polveni, nykyään hieman puhtaampi. Nastat saan luultavasti pois ensi viikolla, mutta jäljet jäävät :/

Kaikesta tästä voin kiittää urheilua :) Harrastakaa, mutta varokaa ;)

KoodauksestaPerjantai 02.11.2007 06:43

Koodaus vie aikaa. Jos ajattelit koodata, niin heitä hyvästi kaikille muille asioille, joita ajattelit tehdä.

Eilisellä Java-ohjelmoinnin luennolla koodasin omaa Sydan-luokkaa. Se on täysin valmis linux-ympäristössä. Tutkin Javaa vielä sen verran tota luokkaa varten, että löytäisin yleispätevän ikkunan tyhjennyksen. Käyttääksesi luokkaani, tarvitset Java-kääntäjän, javac, ja -suorittajan, java. Toimintaohje: "javac Sydan.java" "java Sydan". Komentorivi parametrejä voi myös antaa malliin: "java Sydan <lukumäärä> <nimi>" esim. "java Sydan 3 Sami". Jos tunnet olosi yksinäiseksi, niin aja luokkani, niin tiedät, että Java välittää sinusta. Inspiraationi lähde: Java on rakkauden kieli Sydan-luokkani sorsa: http://www.cs.helsinki.fi/u/saada/tmp/Sydan.java

Olen koodannu myös PHP:llä Kuvagalleria-ohjelmistoa. Julkaisen linkin täällä, kun saan sen valmiiksi ja asiakkaan käyttöön. Tämä ohjelmisto on vienyt aikaani nyt useamman päivän putkeen ja ennen läpimurtoa kuukausia elämästäni. Panostukseni kannattaa, sillä se näkyy suoraan laadussa. Tällä kertaa panostan koodin turvallisuuteen ja ohjelmiston helppokäyttöisyyteen. Perjantaikin menee mukavasti koodatessa. Pitää vain hommata tarpeeksi kahvia, niin koodi luistaa. Kolajuomia koitan vähentää, sillä turha sokeri ja lisäaineet eivät tee hyvää.

Tämän merkinnän ajankohdasta voitte päätellä, miten koodaus on häirinnyt unirytmiäni, mutta se on tyypillistä meille koodareille :) En osaa tarkalleen sanoa, mitä teen seuraavaksi. Joko jatkan koodausta tai menen nukkumaan, jonka jälkeen jatkan koodausta. Koodaus on kyllä mukavaa aivojumppaa. Tosin teknillisesti haastavimmat osuudet ovat takana päin. Edessä on graafiset haasteet, jotka ovat hieman helpompia.

Öitä kaikille lukijoille ;)

Hajoan ...Keskiviikko 31.10.2007 21:36

TVT-tentti meni uusintaa yhden turhan osion takia :(

Sonera ei päästä irkkiin omalta palvelimeltaan :'(

Elämä potkii muutenkin päähän x.x

Yleinen ratkaisu tähän on päänsä täyteen vetäminen, mutta minä alkoholittomana ihmisen joudun tähän hätään turvautumaan koodaamiseen, joka välillä sisältää myös negatiivisia vaikutteita asiaan.

Kiitos avautumiseni lukemisesta.

TKO-älyn 19. vuosijuhlatMaanantai 29.10.2007 11:23

Lauantaina oli sitten TKO-älyn 19. vuosijuhlat. Paikalla oli paljon porukkaa, joten seura oli runsasta ja ennen kaikkea mukavaa. Ruoka oli maittavaa ja sitä sai syödä rauhallisemmin kuin fuksisitseillä. Tosin tällä kertaa ei oltu järjestetty alkoholittomille omia korvikkeita.

Jatkot meni tanssahdellen ja BonAquaa juodessa. Suuri kiitos kuuluu avecille, jota ilman tuskin olisin koko juhliin mennyt.

Tänään taas jatkuu opiskelu. Klo 10 olisi työelämäviikkoon liittyvä luento. Klo 12 alkaa Wiklan vetämä Java-ohjelmoinnin luento. Klo 16 alkaa Johdatus Diskreettiin Matematiikkaa -kurssin luento.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :)

Eka tentti ohitseTorstai 18.10.2007 03:35

Nyt on ensimmäinen tentti ohitse! Ihan mukava se olikin. Kolme tehtävää, kaksi helppoa ohjelmointia ja yksi mukavasta aiheesta essee. Toinen ohjelma tosin jäi hieman kesken. Ei ole mukavaa puuhaa koodata paperille. Piti olla aika tarkka ettei ;-merkki näyttäisi j:ltä. Mukaan mahtui yksi huolimattomuusvirhe, sillä en nyt ajatellut, että oikeasti vaadittiin käyttäjän syöttävän 100 numeroa ohjelman alussa. Järkevintähän ne olisi arpoa. No mitäs noista pienistä. Läpi ton pitäisi kuitenkin mennä ja toivon mukaan pisteitä tulisi >=40, sillä sitten tehtävistä saadut pisteet nostaisi arvosanan 5:teen.

Matikassa pitäs matu mennä ihan tehtävillä hyväksytyksi. Ei olis ongelma tentissä läpästä, mutta ei nyt jaksa sen takia Helsinkiin lähtä :/

JTKT:ssa pitäs vika essee kirjottaa ja lapiossa on tentti vasta edessä päin.

Päivällä pitäs pari työtä tehdä, lapion dokkari ja HOPSin portfolio ja eHOPS täyttää ja lähettää.

Lohjalla ajattelin nyt toista viikkoa olla ja sitten takas Helsinkiin. Edessä ois vuosijuhlat, syysristeily ja sairaalareissu polven takia.

Missä on missä?Lauantai 13.10.2007 03:25

Nyt on kuvaukset omalta osaltani ohitse :) Enää vain odottamaan ensi iltaa Pariisissa. Kuvaukset menivät omalta osaltani ihan mukavasti. Koin omat huippuhetkeni ja ties kuinka moni ihminen näkee vakavan sotilaallisen otteeni valkokankaalla. Näin tekovaiheessa tuntuu, että elokuvasta tulee menestys ja sitä se ainakin minulle oli :) Voisin näytellä lisää tilaisuuden tullessa.