IRC-Galleria

tardif

tardif

ei tiedä pitäisikö alkaa aktiiviseksi?

73 ja 72Keskiviikko 19.03.2008 03:34

Pirskatti taas ehti vuorokausi vaihtuu ennen kuin mä kerkesin tänne kirjoittaa. No siis tällä kertaa tällainen kaksoisratkaisu.
Äsken selailin entisen opinahjoni kotisivuja ja löysin sieltä kolmen vuoden takaisen kirjoitukseni. Sitä lukiessani tajusin yhtäkkiä, kuinka kovasti minä kirjoittamista rakastan. Kaikki tämä akateemisuus on vaan saanut mut vähän unohtamaan sen.
Jos mie voisin jotenkin saavuttaa sen fiiliksen takaisin joka opiskelussa oli Alkio-opistolla niin mie luulen että olisin aika onnellinen ja opinnot maistuisivat aivan eri tavalla.
Se että pystyy kirjoittamaan hyvin ja nauttimaan siitä, vaatii sitä että pystyy elämään ja tuntemaan aidosti. Olemaan vastaanottavainen, eikä sulkemaan itseään.
Voi kirjoittaminen olla kai pakoa oikeasta elämästä. Itseasiassa ehkä se on aina vähän sitä. Jonkinlaisessa unelma todellisuudessa elämistä. Välillä minusta tuntuu että kaikki yhteiskuntatieteilijät tekee sitä, että ne elää omassa unelma todellisuudessaan, jonka sitten jotenkin yrittävät toisille ihmisille oikeuttaa, siinä kuitekaan koskaan onnistumatta. Kai kaikki ihmiset lopulta tekevät sitä. Elävät omassa pienessä keinotodellisuudessaan ja yrittävät määritellä objektiivisen todellisuuden.
Mutta mie koen sen niin että kirjoittaminen on jotenkin tapahtuneen todellisuuden uudelleen tulkitsemista, reproduktiota, tuottamista, tai vahvistamista. Itseasiassa tästäkin puhutaan tosi paljon. Että elämä on reproduktiota. Se on niin kiva sana käyttää vaikka missä. Mut ehkä se johtaa hivenen harhaan lukijaansa. Reproduktio antaa meille kuolemattomuuden tunteen. Että aina jos ei mene ihan putkeen voidaan tuottaa uudelleen vanha ja huonompi järjestelmä. Mut eihän se niin mene. Paljon on pysyvää, jota ei voi hajottaa. Ja onneksi ei voi, koska me varmaan hölmöydessämme hajotettaisi kaikki hieno mikä meillä on. Kun välillä tuntuu että koko systeemi pitäisi laittaa ihan uuteen järjestykseen. No kyynisenä yhteiskuntatieteilijänä voin todeta, että mihkä se todellisuus siitä muuttuisi?

Ajattelin muuten että eikö millään voisi Alkio-kerhoa käynnistää meidän yo-kunnassa. Mie olen idealisti ja hullu semmoinen. Saan ihan vinossa olevia ideoita ajoittain. Mutta hitto jos mie en oo niitä ainakin kokeillu niin sitten harmittaa jälkeenpäin.

Ai niin, kirjoitin muuten 84 päivän kohdalla, että tahtoisin tanssia diskossa. No tanssinhan minä sitten siellä ja kyllä helpotti maailman tuskaa ja kaikkea yleistuskaa. Välillä tulee absolutistillekin semmoinen olo, että jos joisin viinaa niin nyt vetäsin kännit ja silloin totta vie oli semmoinen moodi. Mut se tanssiminen tyhjensi sopivasti mun päätäni. Ei muistunut murheet mieleen. Ja ylimääräisen energian sai upotettua niihin hyppelehtiviin liikkeisiin sinne tanssilattialle Dirlandan tahteihin. Joo ja oli muuten ihan sika hauskaa, pitkästä aikaa, teki oikein sielulle kutaa. Joten nyt se taas jaksaa..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.