IRC-Galleria

Meillä on uusia lemmikkejä!Tiistai 30.10.2007 15:15

Eilen koiranjalostus-tunnilla mun puhelin soi - päiväkodista soitettiin. Sydän hyppäs kurkkuun ja sanoin et sori, pitää mennä ulos soittaa, päiväkodista koitettiin tavottaa... Kestää piinaavan kauan että luuri alkaa hälyttää, koululla kun on niin huonot kuuluvuudet. Kerkeen miettiä kaikki kamaluudet mitä on voinu sattua. Päiväkodin täti sanoo "Taisin nähdä Hetan päässä täin, voisitko sä hakea sen tänään aiemmin kotiin?" Taisin vastata että voi paska, mutta samalla olin helpottunut että kyseessä oli "VAIN" täi. Päiväkodista kun oltiin jo aiemmin varoiteltu täiepidemiasta, mutta samalla painettu villaisella "kyse on vain yksittäistapauksista, mutta kannattaa silti tarkkailla oman lapsen päänahkaa"... Tulin heti vainoharhaiseksi ja palasin tunnille päätä raapien... Selitin, että päiväkodissa on tavattu täitä ja nyt niitä on nähtävästi Hetalla. Opettajakin rauhoitteli että "Mari hei, sun päätä ei kutittanu ollenkaan ennen tuota puhelua" - ei niin mutta lopputunnin olin ihan varma että joku hitvelsi päänahassa. Onneks olin tullu omalla (lue:porukoiden) autolla kouluun, eikä mulla ollu edes kyydittäviä, koska mun oli tarkotus jäädä koulun jälkeen oppilaskunnan kokoukseen.
Jotenkin olin varma ettei Hetan päässä voisi olla täitä, vaan kyse olis väärinkäsityksestä. Mutta pakko se sitten oli uskoa kun menin sen omin silmin toteamaan. Iljetti ajatus, että ollaan nukuttu vierekkäin samassa sängyssä, joten varmasti minunkin pää kuhisi elämää. Tässä pieni varoituksen sana: täit voi esiintyä oireettomana ja vaikka on vaaleat hiukset ja hiuspohja, niin niitä ei välttämättä huomaa! Mentiin apteekkiin, ostettiin täisampoota. Kaupasta kävin ostaa jätesäkkejä, että voidaan pakastaa kamoja. Heta tiedotti kaupan tädille reippaalla ja kuuluvalla äänellä "Mullapa on täitä päässä" - onneks meidän takana ei ollu jonoa :D Tultiin kotiin ja aloin etsii netistä tietoo. Ennenkaikkee mua kiinnosti pitääkö mun pestä kani ja kissakin, että tarttuuko täit niihinkin. Mietin että täisampoon vaikutus kestää 14vrk päänahassa ja sekä kissa että kani nuolee turkkiaan, joten ei voi olla kovin terveellistä pestä niitä sillä, varsinkaan turhaan. Toisaalta teki mieli heti ryhtyä operaatioon täihäätö - mielellään valella koko kämppä bensalla ja sytyttää tuleen, mutta toisaalta tarvitsin aikaa rauhoittua ja miettiä. Heta tuli "äiti ota mut sylkkyyn" ja mä kavahdin inhoten "Tuota, miten jos ottaisin vasta hiustenpesun jälkeen?"... Netistä löytyi artikkeli, jossa eräs äiti oli kokenut saman kohtalon ja osasi etsiä asiasta postiviisia puolia:
*Joulutortut ja –pullat otetaan sulamaan. Pakastimeen tarvitaan tilaa.
*Meillä on todella puhdasta
*Kaikki on pyykätty
*Hiukset kammattu
*ja aamuisin saa päälleen virkistävän aamutakin – suoraan pakastimesta.
Että tällasta :D Mä löysin sellasen postiivisen puolen, että mä sain häipyä kesken päivän koulusta ja pitää seuraavan päivän vapaata, koska kaikki meidän ulkovaatteet on pakkasessa...
Todellisuudessa mä friikkasin täysin. Vaikka netissä kehotetaan välttämään ylilyöntejä, mun teki mieli myrkyttää kämppä lattiasta kattoon. Kaikki varisseesta ripsiväristä hiekanjyväsiin oli mun silmissä täitä ja näin niitä joka puolella. Väsytti ja ahdisti tuleva rumba. Aloitin pesemällä Hetan tukan. Ällötti koskea, olisin mielelläni varustautunu jollain ydinvoimalan suojapuvulla. Mielessä kävi myös, että Hetalle vois sittenkin sopia lyhyet hiukset, vaikka joku millin sänki :D Omakin hiustenkasvatus-ajatus pyyhkiytyi haaveista. Koitin löytää valoisia puolia ja ajattelin että onneks ei oo ku yks lapsi... Kun molempien päät oli käyty läpi, alkoi pakastus ja pyykkirumba. Itketti. Mietin mistä mua rankaistaan, mitä pahaa mä oon tehny (tähän eräs ystävällinen vastasi puolestani: lapsen)... Illalla piti lähteä palauttamaan leffoja Filmtowniin. Jäin tavoistani poiketen veivaamaan pilistä, koska ei huvittanut palata kotiin imurin varteen... Tilitin parkissa parille tuttavalle (kumma juttu että kaikkia alkaa heti kutittaa kun kerron niille tästä - raavitko sinäkin päätäsi juuri nyt?). Kotiin oli kuitenkin palattava ja päätin kammata molempien päät vielä tiheällä kammalla ennen nukkumaanmenoa. Pyysin Hetaa menemään lavuaarin päälle pää alaspäin ja selitin että jos sieltä irtoaa täitä tai niiden munia, niin Heta näkee ne lavuaarista. Lopetettuani Heta hihkaisee "Tuossa on yks poikanen - voooi miten söpö!" Mietin että seuraavaks se varmaan haluaa lemmikiks täitä... Se on ottanu tän ruljanssin hiukan lunkimmin.
Mä saan neuvoja joka puolelta: toinen kehottaa pakastamaan patjatkin (haloo: mihin pakastimeen mahtuu 160 cm jenkkisängyn patjat?!? ja kai sillon sama pitäs tehdä sohvallekin???) ja toinen sanoo että petivaatteiden pesu 60:ssä, vaihto ja sängyn imurointi riittää. Nice... Nyt myös ristiriitaista tietoo täiden tarttumisesta eläimiin. Netissä sanotaan niiden voivan elää n. vuorokauden lemmikin turkissa (eli periaatteessa ne voi sieltä palata ihmiseen, mutta meillähän on 14 vrk ajan täisampoon tappava vaikutus). Ei huvittas turhaan myrkyttää noita elukoita. Taidan laittaa ne vuorokaudeks pakkaseen :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.