IRC-Galleria

Desmodontidoe

Desmodontidoe

Poikkeus vahvistaa säännön.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Sunnuntai 28.12.2008 10:58

Ihmiset ovat hauskoja ja ne luulee edelleen kaiken olevan niiin mustavalkoista. Hämmentävintä on törmätä "isoihin" ihmisiin, jotka eivät ole viellä mitenkään sisäistäneet, että tää elämä on PALJON värikkäämpi.
Tosin ed.mainitut persoonat ovat useimmiten viettänen rutkasti aikaa yksin ja rakentaneet todellisuutensa fiktion ja fantasian varaan. Eipä asiassa toki mitään pahaa ole, mutta kun totuus alkaa läpsiä kasvoihin reippain avokämmen lyönnein nämä ihmiset ovat aivan kauhuissaan.
Pahinta kuitenkin on, jos fiktion ja fantasian maailmassa elänyt ihminen on "minä olen aina ihan pirun oikeassa ja hommat tehdään just niinku MÄ haluan"-asenteinen. Homma saattaa toki toimia kahden samanlaisen persoonan kesken, joista toinen on vahvempi ja toinen kiltisti alistuu. Mutta entä jos toinen osapuoli onkin yhtä vahva persoona, mutta kotoisin tästä maailmasta?
Homma toimii tietysti jos elämänsä fantasioinut osaa manipuloida ja rakentaa riittävän turvallisen näköiset, mutta niin kovin imelät, pilvilinnat. Entä kun se toinen herääkin unelmien keskeltä ja tajuaa ettei hommassa ole päätä eikä häntää ja koko juttu olikin lähinnä kusetusta ja aivan turhaa ajan hukkaa?
Sellaisessa tilanteessa sitä tuntee itsensä niin kovin tyhmäksi ja naiviksi, kun kerranki uskalsi hieman hellittää ja päästää ohjat löysemmälle. Sitä alkaa miettimään, oliko koko hommassa mitään todellista ja jos oli, niin missä kohtaa ei enää ollut? Koko totuus yleensä paljastuu viimeistään silloin kun se tosiaan vetäsee oikealla koukulla ja vasemmalla suoralla päin alventtia.
Oppiiko tuollaisessa suhteessa edes tuntemaan toista? Totuus tuntee valheen, mutta valhe osaa varmasti valehdella itselleen totuuden. Eli fantasiaan elämäänsä perustanut ihminen todennäköisesti kuvittelee myös kumppaninsa tietynlaiseksi ja jos kumppani tulee tyytymättömäksi tilanteeseen ja läimäyttää haaveilijaa avarilla, niin tottakai se aiheuttaa konfliktin ja armottoman huudon ja syytösten tulvan. Eikä se koskaan tunnu hyvältä.
Toisaalta tällainen tilanne on myös armottoman huvittava, sillä saattaa syntyä tilanteita/riitoja, jotka alkavat tilanteesta, mistä ei ikinä olisi voinut kuvitella riitelevänsä. Se onkin ehkä ensimmäinen tilanne kun haaveilija huomaa kuvitelleensa kaiken, jopa toisen ihmisen täysin vääräksi persoonaksi..
Tällaisessa suhteessa harvemmin auttaa edes puhuminen, varsinkin jos toinen elelee edelleen omassa kuplassaan, jossa on saanut elää ja olla ihan just niinku on tykännyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.