IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

Joulun henki on unohtunutKeskiviikko 05.12.2012 16:36

Kun joulu alkaa lähestyä, postilaatikot täyttyvät kaiken maailman joululahjaesitteistä. On lapsille leluja, miehille työkaluja, naisille keittiötarvikkeita, on tarjousta, on uutta, on kimallusta ja on hienoutta.

Joulu on muuttunut kulutusjuhlaksi, jossa tärkeimmäksi asiaksi nousee vain juhlan pinnallisin höttö - lahjat. Ainoa asia on saaminen ja antaminen (tosin pääasiassa saaminen) . Lahjojen määrä ja arvo muuttuvat statussymboliksi. Omia lahjoja kuuluu verrata toisten omiin niin arvon kuin laadunkin osalta.

Olemme unohtaneet, mikä joulun alkuperäinen tarkoitus oli.

Toivon, että seuraavana jouluaattona huomio voisi keskittyä muuhunkin. Täytyy muistaa, ketä varten juhla alunperin oli. Voit sanoa itsellesi: "Huomenna on kyseisen henkilön syntymäpäivä."

Kyseinen henkilö antaa sinulle lahjan. Kyseinen henkilö on kiistatta myös historiallinen hahmo. Hän on totta. Tänäkin jouluna hän astuu luoksemme, alas taivaista, punaisessa nutussaan ja porojen vetämällä reellään.

Muista myös pukkia, eli jätä hänelle kiitokseksi pipareita ja maitoa siitä vaivasta, minkä hän on ihmisten hyväksi tehnyt.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.