IRC-Galleria

[Ei aihetta]Tiistai 02.05.2006 00:51

Minä en halua puolustella nykyaikaa, vaan Raamatun aikaa ja niitä arvoja. Juuri sen vuoksi, koska en näe nykyajassa paljoa hyviä ominaisuuksia. Eli siis miksi sellaista puolustaa, joka on muuta kuin mitä tahtoisin omaksua ja nykyajassa arvostan. Arvostan moraalisia Pyhiä arvoja. Toki voin tonkia ja vertailla rehellisesti kummankin aikakauden plus ja miinus- ominaisuuksia. Mutta ennenkaikkea kaikki Raamatun alkuperäinen taso kiinnostaa. Silloin asiat oli vaan niin yksikertaisia. Ne oli kyllä tai ei. Nyt on toisin.

Tarkennan vielä sanojani. Raamatun aikana ei ollut sellaisia viettelyksiä kuin tänä päivänä on. Ei ollut joka ikäisen tyrkyllä moraalittomia esikuvia ja kirjoituksia. Nykyään päiväkodeissa, lapset opetataan palvomaan joulupukkeja, tonttuja ja menninkäisiä, sekä noitia. Uskotteko että he ymmärtävät sen olevan bluffia. Lapset ovat sinisilmäisiä ja viattomia. Eivät he tiedä, että vanhemmat narraavat ja pilailevat. Ja eivät he ymmärrä miksi. Vasta aikuisena se selviää. Mutta tuho on jo ehditty kylvämään. Tästä on juuri kyse.

Myös musiikkikulttuuri, pukeutumiskulttuuri, muotikulttuuri, ahneuskulttuuri, asennekulttuuri, ruokakulttuuri ja mediakulttuuri ovat aivan uusia asioita. Joita tuskin silloin oli jokaisen edessä - tahtoi tai ei. Nykyään mitään ei voi välttää ja lapsiakaan ei voi suojella. Tätä tarkoitan.

Ihan kaikilla alueilla on menty niin alas kuin olla voi maailman tasolla. Aivan tyystin! Ja samaan aikaan on uskovien tarkkaavaisuus oltava paljon paljon suurempi kuin mitä alkuseurakunnan aikana oli. Nykyään tarvitaan enemmän voimallisien tekojen tapahtumista Pyhässä Hengessä kuin ennen. Mutta missä ne ovat?!


Nykyään jokaisen uskovan on enemmän panostettava ja enemmän ponnisteltava kuin entisaikoina, ollakseen kestävä. Mutta monet eivät jaksa. Vaan useat mukautuvat tämän maailman aikaan. Eivätkä alkuseurakunnan (aikaiseen kulttuuriin) arvoihin ja opetuksiin.

Tässä perusteluihini lisää ulottuvuutta, miksi en näe tätä aikaa niin kovin erikoisena. Ja noista mainituista asioista, voisin kustakin kirjoittaa pitkän pitkän yksityiskohtaisen selostuksen. Ehkä sekin tapahtuu joskus.

Meidän pitäisi olla uskossa lapsen kaltaisia, että uskomme ilman epäilyä Jumalan Sanaan aivan kuin se on kirjoitettuna. Lapsi nimittäin uskoo kaiken. Eikä käsitä pahaa, ja miksi joku tekee pahaa. Ja ennenkaikkea lapset ovat huolettomia ja luottavaisia. Meidän pitää laittaa lihallinen mielemme pois ja pukeutua hengellisyyteen. Ehdottomasti! Hengen yhteys siteeseen. Mutta tämä tässä... aikaisemmin saamani Raamatun jae, alkoi näköjään tässä ja nyt aivan avautua... ja jatkan sitä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.