IRC-Galleria

[Ei aihetta]Perjantai 05.05.2006 05:16

Minä toivon että olen kirjoittanut raitista tekstiä tähän asti tänne. Toivoisin että minulla olisi joku, joka voisi olla rohkaisija ja sellainen Pyhällä Hengellä täytetty uskova, joka voisi ojentaa, mikäli täällä olevissa teksteissä on jotakin mikä voisi olla epätulkinnallista. Tai että voisi antaa minulle osviittaa mitä on soveliasta kirjoittaa, ja mitä ei ehkä kannata laittaa. Siis missä sävyssä ei kannata. Mutta lihallisia mielipiteitä en kaipaa, vaan raittiita, joissa on Jumalan näkökulma. Jostain syystä olen tullut aika araksi viime aikana, kirjoittamiseni suhteen, en tiedä onko se hyvä asia. Minua on pelottanut kirjoitella, jostakin syystä, tuntuu että olen niin liian yksin tässä. Tuntuu että kun näitä luetaan, niin ei ymmärretä ja niihin yhdytä. En tiedä miksi luet näitä, millä syyllä, en tosiaankaan tiedä sitä. Mutta minua toisinaan pelottaa. Minua on paljon arvosteltu joitakin aikoja sitten, ja tuomittu ja mitätöity ja haavoitettu sisimmältäni todella pahoin. En uskalla oikein mennä foorumeille kirjoittelemaan, olen siinä hyvin arka, kun pelkään että minut piestään, ja niin on käynyt monta kertaa ja niin vastakin tapahtuisi. Minun kirjoitukseni saavat aikaan vihaa joissakin henkilöissä minua kohtaan. En jaksa olla kirkonpiirin uskovien ruoskittavana ja halveksittavana, en jaksa mennä saamaan selkää sinne, ja minulla ei ole puolustajia tai puolustajaa tukena, olen aina vaan yksin missä olenkin. Mutta ei minun pitäisi olla yksin, mutta en voi olla kuin yksin. Voi olla että mikäli en olisi yksin, en tänne mitään kirjoittelisikaan. Jumala on näin hyväksi nähnyt kohdallani tapahtuvan. Kuitenkin minulla on suuri vastuu Jumalan edessä, ja se vastuu pelottaa minua. Haluan olla puhdas ja aito ja vilpitön avoin kanava. Siksi laitan pois sen mikä on lihallista, ja pitäydyn pelastajassani ja Jumalan Sanassa tiiviisti kiinni. Kuitenkin minua huolestuttaa, se että onko näissä Krstuksen tuoksua? Vai ovatko ne täynnä rikkinäisyyttä? En haluaisi että ne olisivat vain minun rikkinäisyyden sävyisiä, vaan haluaisin että ne olisi Kristuksen tuoksukirjeitä. Oi, miten voisin olla enemmän Hänen omansa ja Hänestä vallattu. Olen niin puutteellinen. Olen pelkkä Jumalan astia, jota Hän käyttää. Minä olen heikko, mutta Herra on vahva. En tiedä tosiaankaan mitä tulee edessäpäin olemaan... ajallisessa merkityksessä. Muuta en voi nyt muuta sanoa.. olen vain niin ... Mutta antakooon Jumala sinulle rauhan, Jeshuassa Messiaassa.. ken oletkin. Minä vain taaperran.. ja näkyleipiin tarraudun uskossani.

[ 1Joh 3:15 Jokainen joka vihaa veljeään on murhaaja, ja te tiedätte, ettei kenelläkään murhaajalla ole ikuista elämää, joka pysyisi hänessä itsessään. ]
Saarnaaja 1:

3. Mitä hyötyä on ihmiselle kaikesta vaivannäöstänsä, jolla hän vaivaa itseänsä auringon alla?
5. Ja aurinko nousee, ja aurinko laskee ja kiiruhtaa sille sijallensa, josta se jälleen nousee.
6. Tuuli menee etelään ja kiertää pohjoiseen, kiertää yhä kiertämistään, ja samalle kierrollensa tuuli palaa.
7. Kaikki joet laskevat mereen, mutta meri ei siitänsä täyty — samaan paikkaan, johon joet ovat laskeneet, ne aina edelleen laskevat.
8. Aivan kaikki väsyttävät itseään, niin ettei kukaan sitä sanoa saata. Ei saa silmä kylläänsä näkemisestä eikä korva täyttänsä kuulemisesta.
9. Mitä on ollut, sitä vastakin on — ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla.
14. Minä katselin kaikkia tekoja, mitä tehdään auringon alla, ja katso, se on kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua.
17. Ja minä käänsin sydämeni tutkimaan viisautta ja tietoa, mielettömyyttä ja tyhmyyttä, ja minä tulin tietämään, että sekin oli tuulen tavoittelemista.
18. Sillä missä on paljon viisautta, siinä on paljon surua — ja joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Minusta elämän hukkaamista on jokainen hetki kun ihminen elää itselleen, eikä Luojalleen, eikä ole Hänen taajuudellaan. Jokainen hetki on hukkaa, milloin ihminen asettaa itsensä korvike-nautintoihin. Minusta jokainen hetki on hukkaa, kun ihminen etsii omaansa, eikä sitä mikä ylhäällä on. (Jaak 3:17)

Jokainen hetki on tarkoituksetonta, minkä ihminen kuluttaa itselleen, kääntyen pois Luojastaan. Jokainen asia on hukkaa, minkä ihminen tekee itsekkyydestä. Jokainen erossa olemishetki Luojasta, on varastamista. Ihmisen kuuluu olla Hänen yhteydessä ja rakastaa Häntä tuntien Hänet. Jokainen motiivi joka on ihmisen oma, eikä Jumalan, on turhuuden turhuus, sillä se etsii omaansa ja sitä mitä maailmassa on.

Jokainen elossa olon hetki ilman Luojaa, on tyhjyyttä ja tarkoituksettomuutta. Miksi hakea sitä mikä on turhaa, miksi tavoitella sitä mikä on turhaa ja tyhjää. Miksi sitä, mikä on vain tuulentavoittelua. Tämä aika on sitä, tämä maailma on sitä, tämä ihminen ja sen halut ovat sitä. Miksi etsiä mammonaa ja kunniaa, se on vain turhuutta joka katoaa.

Miksi syleillä ja rakastaa katoavaa. Miksi hamuta sitä mikä on vain pinnallista. Miksi suostua pukeutumaan ahneuteen, joka vie pettymyksiin. Miksi kallistaa korvansa, siihen mikä on näivettynyttä. Miksi katsella sitä mikä on täysin arvotonta. Miksi laskelmoida elämäänsä, vain tuntien omat turhuuden tarpeensa.

Pitääkö tavoitella hauskuutta, iloa, jännitystä, kauhua ja komediaa. Mitä siitäkin ihminen saa. Tiedän että ei mitään. Se on vaan pois ajasta, ajanhukkaa. Raamattu ylistää näkymättömiä arvoja ja asioita, miksi siis elää näkyväisyydelle. Miksi katoavaisuudelle antaa itsensä.

Miksi pukeutua pinnalliseen ymmärrykseen ja naamioon. Miksei eletä sydämestä lähtevästä tunteesta ja aitoudesta käsin. (Ylis 24:3-5) Miksei anneta itseämme Luojan omistukseen. Miksi annamme itsemme olla epäraittiita. Miksi emme etsi syviä aarteita Jumalan lähteistä. Miksi niin vähään tyydymme, vain siihen mikä on turhuutta.

Miksi pelätään tunteita ja rakkautta. Miksi juosta sitä karkuun. Miksi paeta dynaamista voimaa, joka on Pyhää ja omistavaa. Miksi tahdomme kaiken ymmärtää ja kaikkea hallita. Miksi emme ole Luojan hallittavissa. Miksi emme anna Hänen vaikuttaa sydämissämme omaa tahtoaan ja luonnettaan. Miksi ikäänkuin tukimme kanavamme, pidättelemme sydämellistä rakkautta ja välittämistä sisässämme, emmekä välitä, vaikka omatunto kehoittaisi uskon kuuliaisuuteen, olipa se ylpeästä järjestä miten naurettavaa tahansa.

Mikäli sydän ei hellitä, niin miksi tahto sitoo sen kahleisiin. Miksi tahtomme hallitsee sydämessämme olevaa moraalia, joka on puhdasta ja raikasta. Miksi emme tottele sitä kehoitusta, jota sydämemme vaatii tottelemaan. Minusta sitä pitää aina totella, sanoi järki mitä tahansa. Kun sydän on puhdas ja vilpitön, niin miksi pelätä, olla sen vaikuttamana kuuliainen ja toimia.

Miksi ei olla sydämestä lähtien kuuliaisia Luojallemme. Miksi pidätämme Jumalan asioita itsellämme. Miksi emme ole kuuliaisia. Miksi emme tottele ja kehoita toinen toisiamme. Miksi emme tottele, sydämen ääntä. Miksi olemme niin välinpitämättömiä, että ajattelemme että joku on niin täydellinen jo, että ei varmaan tarvitse mitään lisättävää.

Tai pelkäämmekö että kasvomme ja maineemme menee. Vai epäilemmekö olevamme sielullisia ja tunteiden eksymyksessä ja siksi pidätämme. Vai pelkäämmekö tekevämme vahinkoa toisen sielulle. Vai pelkäämmekö että tulemme naurun alaiseksi ja pilkan kohteeksi. Vai pelkäämmekö että välittämisemme on turhaa, vai että emme luota keneenkään. Pelkäämmekö että se on lihallista, tai että se käsitetään niin, ja siksi estämme sen. Vai etkö osaa määritellä mitä se on?

Pakahtuuko sinun sydämesi ja tuletko murheelliseksi kun et osaa sanoa ja välittää. Etkä osaa ja tiedä, onko se aitoa, sinusta vai Jumalan Hengestä. Miksi et laittaisi itseäsi likoon ja koetukselle. Miksi et rakasta, jos kuitenkin rakastat? Miksi pidätät, jos sydämesi vaatii sinua? Miksi hallitset, vaikka sinun on työlästä hallita ja pidätellä? Miksi et anna sydämesi vuotaa? Miksi et antaisi sydämesi tulvia? Miksi et antaisi sydämesi muovata mieltäsi? Miksi pelkäät tuntea? Miksi pelkäät rakkautta? Miksi pelkäät sitä että joku tulee lähelle, ja välittää?

Ketä sinä rakastat? Sano se hänelle.. SANO SE.. sano se hänelle. Ole kiltti ja sano se. Älä panttaa, älä heitä mitään hukkaan. Mutta jos se on vain itsekästä, pidä se itselläsi. Mutta jos se on raikasta, vilpitöntä ja Jumalan vaikuttamaa, älä salaa sitä ja pidätä. Olisimmepa kuuliaisia Jumalalle sydämen pohjasta alkaen. Rakasta rakasta rakasta.. välitä välitä välitä.. Ole sydämellinen, ole sydämellinen, vieläkin minä sanon - ole sydämellinen.

Rakkaus parantaa ja eheyttää. Tässä kylmässä maailmassa todella tarvitaan Jumalan rakkautta. Jos sinä rakastat todella, et voi sitä salata, miksi niin tekisit? Haluatko sinä rakkautta, kaipaatko sinä sitä? Aloita sinä rakastamaan ensin. Vaikka edessäsi, olisi muuri, niin rakasta silti. Rukoile ja rakasta. Älä usko järjen aivoitelmia ja selityksiä. Ne on vain ihmisen puolustusmekanismeja.

Minä en usko ihmisen aivoitelmiin ja uskotteluihin, minä en vakuutu niistä. Tiedän että ihminen on huojuva. Tiedän että mikään ihmisen järjenpäätelmä ole lopullinen, ne on kaikki purettavissa, ne on kaikki pinnallista ja turhuutta. Tiedän että joka ihmisessä on se syvin minuus, joka ei katso ajallista, vaan ajatonta. Joka ei etsi pintaa, vaan syvyyttä. Joka vaan odottaa ja odottaa, mutta joka on siltikin järjen alistama.

Ihminen ei ole järki, ihminen on sielu. Kaikki järjellinen on vain purettavaksi tarkoitettu. Mikään ei rakennu järjen varaan, se on vain pelkkä hämäävä ympäröivä muuri. Ihminen etsii rakkautta. Ei sitä mitä järki uskottelee. Järki ei koskaan rakasta, ja käsitä rakkautta. Se on vain kahle. Ihmisessä on siis mieli, tahto ja järki. Näin minä vaan nyt käsitän olevan.

Aika on rakastaa, aika on päästää irti. Rakkaus ei ahdista ja painosta, se kutsuu ja välittää. Rakkaus vaan antaa omastaan ja haluaa jakaantua ja yhdistyä. Jumala on rakkaus, ja Hänkin kutsuu ihmistä lähempään yhteyteensä. Onko rakkautesi rukouslastia. Onko rakastaminen, esirukousta, koetko että Jumala olisi sen antanut sinulle.

Rakastatko uskovaa sisarta tai veljeä Jumalan vaikuttamalla rakkaudella, rukoilet ja huokaat Hänen puolestaan rukouksia. Koetko että Jumala on antanut sinun sydämellesi esirukoustaakan ja rakkauden sitä varten. Voisiko olla hyvä että hän jota kannat, on tietoinen siitä että hänestä välitetään. Ilman rakkautta ja samaistumista on mahdotonta rukoilla otollisesti. On niin monenlaista rakkautta.

Rakkaus pysyy ja kestää. Se ei hellitä. Se suree, se kunnioittaa, se on sopuisa, se on hellittämätön, se on kuuliainen itselleen. Se on kokonaisvaltainen, siihen yhtyy koko mieli, tunteet, tahto, henki, sydän & sielu. Se ei ole pois pantava ja takaisin otettava. Jumala on rakkaus. Minä rakastan - hän rakastaa. Kuka rakastaa? Kuka on Hänessä? Miksi et antaisi nälkäisen ja janoavan sydämesi hamuta?

Miksi et antaudu sydämestä lähtevään aitouteen? Miksi vain odotat että joku tulee, ja pääsee esteidesi läpi sydämeesi murtautumaan? Miksi emme ole avoimia ja vilpittömiä. Miksi emme ottaisi omia etujamme pois päältämme. Miksi emme karistaisi omia vaatimuksiamme pois päältämme. Miksi emme vain olisi avoimia ja vastaanottavia. Miksi pidätämme ja hallitsemme? Miksi?

Kuka rakastaa? Kuka uskaltaa? Rakastamisessa on altis, siinä on altis. Altis altis ja altis. Haavoittumaan, loukkaantumaan ja vetäytymään kuoreen. Rakastaminen on syvällistä ja Pyhää. Raamattu puhuu liha ja kivisydämestä. Kun rakastaa on elävä, ja altis vaurioille. Mutta myös rakkaus, antaa anteeksi. Rakkaus suree ja on vilpitön. Rakkaus on myös arvaamaton ja se on dynaaminen.

Rakkaus on aina antavaa, se ei ole vain janoavaa. Vaan se on virtaavaa. Rakkaus ei ole vain tarve, vaan se on lähde. Rakkaus ei ole tyhjyys, vaan se on täyteys. Rakkaus ei ole tyhjentävää, vaan se on täyttävää. Rakkaus hamuaa omistaa ja jakaa itsensä, toteuttaa itseään. Suru voi pysäyttää koko elämän joksikin aikaa. Miten siitä pääsee eteenpäin, se on arvoitus? Rakkaus vaan haluaa välittää... välittää... välittää ja välittää.

Luoja etsii ihmistä -luotuaan. Maailma ei käsitä Jumalan rakkautta. Ihminen ei voi omaksua Jumalan rakkautta, ilman Pyhää Henkeä, joka on Jumalan rakkauden persoona. Jumala vetää ihmistä lähellensä, Pyhän Hengen kutsumana (Joh 6:44). Ihminen ei voi tuntea yhteyttä Luojaansa, ellei ihmisessä, ole Jumalan Henkeä. Ihminen ei voi omaksua Jumalan Pyhyyttä, pelkoa & rakkautta, ellei Hänessä ole Jumalan rakkauden Henkeä sydämessään.

Ja maailman mukavuudet, teeskentelyt ja pinnallisuudet eivät ole minun elämän tarkoitus. Enkä niitä tavoittele ja haluakaan. En kaipaa pinnallisuutta, en harrastuksia, en pitoja ja juhlia. Vaan sitä mikä on aitoa ja syvällistä. En halua mainetta ja kunniaa. Vaan sitä mikä on iankaikkista. En halua naamioita, vaan rehellisyyttä ja suoruutta. En halua huveja ja sirkuksia, vaan totuutta ja aitoutta syvimpään asti. En halua pukeutua muuhun kuin Messiaan mieleenlaatuun, se on vapaaehtoinen valintani.

Voi kun koen olevani niin vajavainen ja väsynyt kirjoittamaan tätä.. Niin paljon minulta uupuu, niin paljon. Itse en ole saaja, muuta kuin Jumalan puolelta suorasti Jeesuksen rakkauden ja uhrinsa tähden ja kautta, sillä Jumala on rakkaus. Mutta välttämättömiä on niin vähän... (Luuk 10:42). Olen vaan nyt niin rutikuiva ja sydämeltäni niin niin niin.. en osaa sanoa.. niin yksin.. Olen koko päivän aamusta asti ollut niin suruisa... haluton olemaan ja loppu.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

1Kor 13:
4. Rakkaus on kärsivällinen ja lempeä, rakkaus ei kadehdi, rakkaus ei kerskaa, ei ylpisty,
5. ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele [kärsimäänsä] pahaa,
6. ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa —
7. kaiken se peittää, kaiken se uskoo, kaiken se toivoo, kaiken se kestää.
13. Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme — mutta suurin näistä on rakkaus.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005

[Ei aihetta]Keskiviikko 03.05.2006 03:34

Onko sinussa Jumalan Sanan (uskon) juurta itsessäsi. Jos tulee tuli ja kuluttaa sinun maan päällä olevan osasi, niin onko sinussa juuri, joka saa sinut uudestaan nousemaan esille maan läpi?

Kestätkö koetukset, kumarrutko koetuksen edessä, ja säästyt (pääset helpolla), vai seisotko rohkeasti uskossa, etkä peräydy. Ja pysyykö sinussa, elämä, vaikka se hetkeksi aikaa katoaa näkyvistä (nujerretaan), onko se sinussa sisällä, salassa, ja kun se saa hiemankin vettä, se heti alkaa kasvattaa uutta vartta ylöspäin.

Miten juuresi vahvistuu? - Jumalan Sanan kautta!

Mutta jos ei ole juurta, niin et kestä koettelemuksia, siksi tarvitset vahvaa juurta ja Jumalan Sanaa juurirakenteena. Ja Pyhän Hengen elävä vesi antaa kasvun ja muodon. Voitko olla rungoltasi kestävä tulenkin läpi, vaikka se on kuuma. Ja kun tulee vesi, niin silmusi uudestaan puhkeavat esille?

Tässä olikin muutama ajatus

Kolossalaiskirje 13Tiistai 02.05.2006 16:30

1. Jos teidät siis on Messiaan kanssa herätetty henkiin, niin ETSIKÄÄ SITÄ mikä on YLHÄÄLLÄ, jossa Messias on, istuen Jumalan oikealla puolella.
2. KIINNITTÄKÄÄ AJATYKSENNE siihen mitä on YLHÄÄLLÄ, ei siihen mitä on maan päällä.
3. Te olette nimittäin kuolleet, ja teidän elämänne on KÄTKETTYNÄ Messiaan KANSSA Jumalassa:
4. kun Messias ilmestyy, meidän elämämme, niin silloin tekin Hänen kanssaan ilmestytte kunniassa.
5. Kuolettakaa siis maalliset ruumiinosanne: avioliiton ulkopuoliset suhteet, saastaisuus, kiihko, paheellinen himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6. joiden kautta Jumalan viha tulee tottelemattomuuden lapsille,
7. ja joissa tekin ennen vaelsitte, kun elitte niissä.
8. Mutta nyt LAITTAKAA tekin POIS nämä kaikki: viha, koston himo, pahuus, pilkkaaminen, ja häpeällinen puhe teidän suustanne.
9. Älkää valehdelko toisillenne, te jotka olette RIISUNEET POIS VANHAN IHMISEN tekoineen,
10. ja PUKEUTUNEET UUTEEN, joka on saanut uudenlaisen ymmärryksen, luojansa kuvan mukaan —
11. eikä tässä ole kreikkalaista eikä juutalaista, ympärileikkausta ja ympärileikkaamattomuutta, barbaaria, skyyttalaista, orjaa, vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Messias.
12. Pukeutukaa siis — niin kuin te olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakastettuja — sisimmästä lähtevään myötätuntoon, ystävällisyyteen, vaatimattomuuteen, nöyryyteen, kärsivällisyyteen,
13. hyväksyen toisenne [puutteineen] ja antaen toisillenne anteeksi, jos jollakin on riidan aihetta toista vastaan. Niin kuin Messiaskin on antanut teille anteeksi, niin myös te samalla tavoin.
14. Ja kaikkien näiden lisäksi [pukeutukaa] rakkauteen, joka on täydellisyyden side.
15. Vallitkoon teidän sydämissänne Messiaan rauha, johon teidät on kutsuttukin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitollisia.
16. Messiaan sana asukoon teissä runsaasti, niin että te opetatte ja neuvotte toisianne kaikella viisaudella, ylistyslauluilla, virsillä ja hengellisillä lauluilla, kiitollisina laulaen sydämissänne Herralle.
17. Ja kaikki mitä te vain teettekin sanassa tai työssä, ne kaikki olkoot Herran Yeshuan nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa ja Isää.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Kolossalaiskirje 13: (minä-muodossa)

1. Kun minut siis on Messiaan kanssa herätetty henkiin, niin etsin sitä mikä on ylhäällä, jossa Messias on, istuen Jumalan oikealla puolella.
2. Kiinnitän ajatukseni siihen mitä on ylhäällä, ei siihen mitä on maan päällä.
3. Olen nimittäin kuollut, ja minun elämäni on kätkettynä Messiaan kanssa Jumalassa:
4. kun Messias ilmestyy, (joka on) minun elämäni, niin silloin minäkin Hänen kanssaan ilmestyn kunniassa.
5. Kuoletan siis maalliset ruumiinosani: avioliiton ulkopuoliset suhteet, saastaisuus, kiihko, paheellinen himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6. joiden kautta Jumalan viha tulee tottelemattomuuden lapsille,
7. ja minäkin ennen vaelsin, kun elin niissä.
8. Mutta nyt laitan pois nämä kaikki: viha, koston himo, pahuus, pilkkaaminen, ja häpeällinen puhe suustani.
9. Enkä saa valehdella toisille, minä joka olen riisunut pois vanhan ihmisen tekoineen,
10. ja pukeutunut uuteen, joka on saanut uudenlaisen ymmärryksen, luojansa kuvan mukaan —
11. eikä tässä ole kreikkalaista eikä juutalaista, ympärileikkausta ja ympärileikkaamattomuutta, barbaaria, skyyttalaista, orjaa, vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Messias.
12. Pukeudun siis — niin kuin olen Jumalan valittu, pyhä ja rakastettu — sisimmästä lähtevään myötätuntoon, ystävällisyyteen, vaatimattomuuteen, nöyryyteen, kärsivällisyyteen,
13. hyväksyen toisemme [puutteineen] ja antaen toisillemme anteeksi, jos jollakin on riidan aihetta toista (minua) vastaan. Niin kuin Messiaskin on antanut minulle anteeksi, niin myös minä samalla tavoin.
14. Ja kaikkien näiden lisäksi [pukeudun] rakkauteen, joka on täydellisyyden side.
15. Vallitkoon minun sydämessäni Messiaan rauha, johon minut on kutsuttukin yhdessä ruumiissa, ja olen kiitollinen.
16. Messiaan sana asukoon minussa runsaasti, niin että minä opetan ja neuvon toisia (Messiaan omia) kaikella viisaudella, ylistyslauluilla, virsillä ja hengellisillä lauluilla, kiitollisena laulaen sydämestäni Herralle.
17. Ja kaikki mitä minä vain teenkin sanassa tai työssä, ne kaikki olkoot Herran Jeshuan (Jeesuksen) nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa ja Isää.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Kannattaa ottaa Jumalan Elävä Sana vastaan aivan kirjaimellisesti sydämeen henkilökohtaisesti. Eli kuten tässä tämän tekstin käänsin. Siinä on sanoutuminen Jumalaan ja Pyhitykseen, kun tuon lausuu täydessä tahdossa, ymmärryksessä, sydämessä, ajatuksessa ja vilpittömyydessä, se on todella sitovaa. Se on tunnustus! Joka päivä pitäisi Jumalan Sana omistaa itselle, todella omia se. - Sanoutua siihen, yhtyä siihen todella. Tämä on minusta eräs selkeimpiä ohjeita uskovalle. (Tässä riippuu kaikki laki ja profeetat) Uudista matkaliittosi jo tänään vapahtajasi kanssa.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Kolossalaiskirje 13: (sinä-muodossa)

1. Jos sinut siis on Messiaan (Kristuksen) kanssa herätetty henkiin, niin etsi sitä mikä on ylhäällä, jossa Messias (Kristus) on, istuen Jumalan oikealla puolella.
2. Kiinnitä ajatuksesi siihen mitä on ylhäällä, ei siihen mitä on maan päällä.
3.Sinä olet nimittäin kuollut, ja sinun elämäsi on kätkettynä Messiaan (Kristuksen) kanssa Jumalassa:
4. kun Messias (Kristus) ilmestyy, (joka on) sinun elämäsi, niin silloin sinäkin Hänen kanssaan ilmestyt kunniassa.
5. Kuoleta siis maalliset ruumiinosasi: avioliiton ulkopuoliset suhteet, saastaisuus, kiihko, paheellinen himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
6. joiden kautta Jumalan viha tulee tottelemattomuuden lapsille,
7. ja joissa sinäkin ennen vaelsit, kun elit niissä.
8. Mutta nyt laita sinäkin pois nämä kaikki: viha, koston himo, pahuus, pilkkaaminen, ja häpeällinen puhe teidän suustanne.
9. Älä valehtele toisille, sinä joka olet riisunut pois vanhan ihmisen tekoineen,
10. ja pukeutunut uuteen, joka on saanut uudenlaisen ymmärryksen, luojansa kuvan mukaan —
11. eikä tässä ole kreikkalaista eikä juutalaista, ympärileikkausta ja ympärileikkaamattomuutta, barbaaria, skyyttalaista, orjaa, vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Messias.
12. Pukeudu siis — niin kuin sinä olet Jumalan valittu, pyhä ja rakastettu — sisimmästä lähtevään myötätuntoon, ystävällisyyteen, vaatimattomuuteen, nöyryyteen, kärsivällisyyteen,
13. hyväksyen toisensa [puutteineen] ja antaen toisillensa anteeksi, jos jollakin on riidan aihetta toista (sinua) vastaan. Niin kuin Messiaskin (Kristuskin) on antanut sinulle anteeksi, niin myös sinä samalla tavoin.
14. Ja kaikkien näiden lisäksi [pukeudu] rakkauteen, joka on täydellisyyden side.
15. Vallitkoon sinun sydämessäsi Messiaan (Kristuksen) rauha, johon sinut on kutsuttukin yhdessä ruumiissa, ja ole kiitollinen.
16. Messiaan (Kristuksen) sana asukoon sinussa runsaasti, niin että sinä opetat ja neuvot toisia (Kristuksen omia) kaikella viisaudella, ylistyslauluilla, virsillä ja hengellisillä lauluilla, kiitollisena laulaen sydämessäsi Herralle.
17. Ja kaikki mitä sinä vain teetkin sanassa tai työssä, ne kaikki olkoot Herran Yeshuan (Jeesuksen) nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa ja Isää.

Tuntuiko pahalta tämä sinusta?

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Kolossalaiskirje 13: (perusteellisemmin lisäviitteillä)


1. Jos teidät siis on Messiaan kanssa herätetty henkiin, niin etsikää sitä mikä on ylhäällä, jossa Messias on, istuen Jumalan oikealla puolella.
- etsikää:Matt 6:33, Luuk 12:31, Matt 7:7, Luuk 11:9
- tavoittelu: Room 12:16
- ylhäällä: Jaak 3:17, Jaak 1:17, Kol 3:1-2
- oikealla puolella: Heb 8:1, Mark 14:62, Matt 26:64, Kol 3:1

2. Kiinnittäkää ajatuksenne siihen mitä on ylhäällä, ei siihen mitä on maan päällä.
- ajatelkaa: Room 6:11, Flp 4:8, 1Kor 2:14
- kiinnittäkää: Kol 3:1-2 ,Room 8:5, Room 12:16, Heb 12:2

3. Te olette nimittäin kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Messiaan kanssa Jumalassa:
- kuolleina: Kol 2:20, 2Kor 5:14, Room 7:6, Room 6:2,4,8
- Messiaassa: 1Kor 15:22, Room 6:3

4. kun Messias ilmestyy, meidän elämämme, niin silloin tekin Hänen kanssaan ilmestytte kunniassa.
- kunniaan: Room 8:17, 2Tes 1:10, Efe 5:27, Room 8:18, Room 8:17, 1Kor 15:53
- ylösnousemus: 1Tes 4:16, Joh 14:3, Matt 27:52, 1Kor 15:52

5. Kuolettakaa siis maalliset ruumiinosanne: avioliiton ulkopuoliset suhteet, saastaisuus, kiihko, paheellinen himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta,
- kuolettavuus: Kol 3:5, Room 8:13, Jaak 3:8
- suhteet: Gal 5:19, Mark 7:21, Matt 15:19, Room 13:13, 1Kor 6:9, 1Kor 7:23
- juoppous: 1Kor 6:10, Gal 5:21, Room 13:13, Pt1 1:13, 1Tes 5:8
- himot: Juda 1:16, 1Joh 2:16, Pt1 1:14, Titus 3:3, Efe 4:22, Matt 5:28
- moraalittomuus: Room 13:1, 2Tim 2:16, Titus 2:12, Jaak 1:21, Titus 3:3

6. joiden kautta Jumalan viha tulee tottelemattomuuden lapsille,
- seuraukset: Room 2:5, 1Kor 11:29, Efe 5:6, Room 2:5, Room 1:18

7. ja joissa tekin ennen vaelsitte, kun elitte niissä.
- ennen & nyt: Kol 1:13, Efe 2:13, Efe 5:8, Room 11:30, Room 7:9

8. Mutta nyt laittakaa tekin pois nämä kaikki: viha, koston himo, pahuus, pilkkaaminen, ja häpeällinen puhe teidän suustanne.
- pilkka: Efe 4:31, 2Tim 3:2, 1Tim 6:42 Tim 3:2, Efe 4:31
- viha: Gal 5:20, Jaak 1:20, 1Joh 3:15, 1Joh 2:11, Titus 3:3, 2Tim 3:3, Room 1:30

9. Älkää valehdelko toisillenne, te jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoineen,
- älkää: 1Kor 10:10, 1Kor 10:32, 2Kor 6:3, 1Kor 7:23, 1Kor 4:5, Room 12:11, Room 6:13, Joh 6:27, Luuk 12:22, Luuk 6:37, 2Kor 6:14, Gal 6:7

10. ja pukeutuneet uuteen, joka on saanut uudenlaisen ymmärryksen, luojansa kuvan mukaan —
- ymmärrys: 1Joh 5:20, 1Kor 14:20, 1Kor 14:15, Mark 12:33

11. eikä tässä ole kreikkalaista eikä juutalaista, ympärileikkausta ja ympärileikkaamattomuutta, barbaaria, skyyttalaista, orjaa, vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Messias.
- kaikille: Room 2:28, Room 10:12, Mark 16:15, Ilm 11:9, Ilm 7:9

12. Pukeutukaa siis — niin kuin te olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakastettuja — sisimmästä lähtevään myötätuntoon, ystävällisyyteen, vaatimattomuuteen, nöyryyteen, kärsivällisyyteen,
- nöyryys: Pt1 5:5, Titus 3:2, Pt1 3:8, Gal 5:22, Efe 4:2, Jaak 3:13,17
- kärsivällisyys: Jaak 5:11, Jaak 5:7-8, Jaak 1:3-4, Pt2 1:6, Heb 10:36, 1Kor 13:4, Room 5:3-4
- vaatimattomuus: 1Tim 6:8, Heb 13:5, 1Tim 6:11, Jaak 1:9, Room 12:16

13. hyväksyen toisenne [puutteineen] ja antaen toisillenne anteeksi, jos jollakin on riidan aihetta toista vastaan. Niin kuin Messiaskin on antanut teille anteeksi, niin myös te samalla tavoin.
- anteeksi: 1Joh 1:9, Heb 9:22, Efe 4:32, 2Kor 2:10, Apt 2:38, Joh 20:23

14. Ja kaikkien näiden lisäksi [pukeutukaa] rakkauteen, joka on täydellisyyden side.
- rakkaus: Pt1 1:22, 2Tim 2:22, Flp 1:9, Efe 3:18, 1Kor 14:1, 2Kor 8:7, Pt1 3:8

15. Vallitkoon teidän sydämissänne Messiaan rauha, johon teidät on kutsuttukin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitollisia.
- rauha: 2Tim 2:22, Flp 4:7, Joh 14:27, 1Kor 14:33, 1Tes 5:23, 2Tes 3:16, Pt2 3:14, Matt 5:9
- seurakunta: Kol 2:19, Efe 4:4, Efe 3:6, 1Kor 12:12, Joh 10:16

16. Messiaan sana asukoon teissä runsaasti, niin että te opetatte ja neuvotte toisianne kaikella viisaudella, ylistyslauluilla, virsillä ja hengellisillä lauluilla, kiitollisina laulaen sydämissänne Herralle.
- opeta: 1Tim 4:6
- saarnaa: 2Tim 4:2, Luuk 4:18, 1Kor 2:4, 1Kor 1:23, Room 10:8
- julista: Efe 6:15, Efe 4:11, Flp 1:18, 1Kor 9:16, Apt 13:32
- ylistäminen: Efe 5:19, 1Kor 14:26, 1Kor 14:15, Ilm 5:9

17. Ja kaikki mitä te vain teettekin sanassa tai työssä, ne kaikki olkoot Herran Yeshuan nimessä, kiittäen Hänen kauttaan Jumalaa ja Isää.
- nimessä: Efe 5:20, Joh 20:31
- palvelu: Heb 12:28, Pt1 4:10, Heb 12:28

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005
wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3

[ memory: Luuk 16:16 ]

Minusta tuntuu nyt kuin olisin pikkulapsi ja olisin tosi.. tosi.. tosi.. isoa jättiläis-leipää (taikinaa) käsitellyt. Oikeastaan, pikku pikku nyrkin kokoinen lommo on siihen leipään (taikinaan) aikaan saatu kätösilläni. Tässä ei ole kaikki, vain muren. Tämä leipä (taikina) on niin suuri etten käsitäkään sitä, se on niin suuri ja ylivoimainen syötäväksi kokonaan tai käsitettäväksi. Sisäisin silmin koen että, olen vasta tökännyt sitä, pikku pikku käsilläni. Kun siihen painaa kätensä, niin se laajenee heti. Se on niin Pyhä ja salattu. Leipä (taikina) on niin painava ja iso, että en voi sille sille mitään, se on niin iso, ja minä niin pieni. Tälläinen tunne minulla on nyt tämän aikaansaannoksen jälkeen. Jumala on Sana ja totinen leipä. Minua pelottaa käsitellä nyt Hänen Sanaa, se on niin Pyhää ja Hän valvoo sitä. En uskalla kirjoittaa nyt muuta, etten pilaa mitään. Olen jo kirjoittanut moniakin ajatuksia tähän väliin, mutta joutunut ne ottamaan pois. Näiden Raamatunkohtien väliin ei sovi minun analysoimani asiat, se tuntui niin väärältä. Tuntui kuin Jumalalla on vain ainoa valta näihin ylläoleviin jaksoihin, ja ei minulla mitään lisättävää, se olisi Hänen Pyhyyden Sanan seassa niin vaillinasta, ja niin vähän olennaista. En saa astua Jumalan varpaille. Siksi nyt tähän loppuun kirjoitan vaan ajatuksiani. Lukuunottamatta jätin kohdalle sen alkuperäisen kirjoitukseni. Mutta enää en saanut laittaa lisää.

Päivän Raamatunjae:Tiistai 02.05.2006 16:16

[ 1Kor 13:11 Kun olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli sellainen mieli kuin lapsella, ja minä ajattelin kuin lapsi. Mutta kun minusta tuli mies (aikuinen), jätin taakseni sen mikä kuuluu lapselle. ]

[ 1Kor 14:20 älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia, mutta ymmärrykseltänne olkaa täysin valmiita.]

RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

uskoontulo-todistukseniTiistai 02.05.2006 04:13

Minä koen että laitan tähän vielä oman uskoontulo-todistukseni, minun täytyy se laittaa. Tämän olen kirjoittanut äskettäin, jos se voisi sinua - kuka tahansa joka olet - rohkaista eteenpäin:

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Tulin uskoon Helluntaikonfrenssissa Hattulassa 1989 juhannusaatonaattona noin 22.00. Eli sapattina. Siitä jonkun muutaman päivänä päästä täytyin kotona yksin Pyhällä Hengellä ja sain kielet. Kasteella kävin elokuun alussa ja liityin seurakuntaan samalla. Synnintuntoon ja Jumalan voiman alle tulin toukokuun joinakin päivinä, ja olin kolme päivää Jumalan Voiman alla. En nukkunut ja olin aivan täynnä Jumalan Voimaa, ja se pelotti todella paljon. Sitten kolmen päivän päästä se hellitti yllättäen, ja olin aivan fyysisesti vapiseva. Ja tiesin että Jumala on ja minun tulee pelastua. Ja odotin joitakin viikkoja kärsimättömästi sitä tilannetta, jossa saan antaa itseni Jeesukselle.

Sen verran ylpeä olin että en halunnut sitä kertoa kenellekään. Halusin tulla uskoon ensin ja sitten kertoa. Vaikka mieli olisi tehnyt. Konferenssimatka oli kauhean kauhean kiduttava, kun heimo Enbuskan laulut soi autossa, ja tuntui kuin vain itketti, ja piti koko aika, vaan olla pokeri että en paljasta mitään. Sitten konffassa, eka kokous piti mennä sitten tädin kanssa, kun hän halusi, ja siellä jouduin väkisin myös olemaan pokerinaama. Kunnes tuli se myöhäiskokous, mihin hän ei viitsinyt tulla. Ja siellä itkin kaksi tuntia, kokouksen alusta loppuun asti. Ja menin rukoustelttaan, ja synnit julistettiin anteeksi, ja oli vaikea tajuta että noinko helppoa se on. Ja vakuutettiin että siinä se on. Ja sittenpähän se tuntui menevän perille. Ja siitä minä pinkasin juoksuun ja kertomaan, oikeastaan kertomisesta ei tullut mitään aikoihin, mutta se näkyi ja paistoi.

Uskoon tulo sysäys oli yliluonnollinen ihme. Jumalan voima tuli jäseniini, ja aivan päätä myöten täytti ruumiini ja en todellakaan ollut itseni oma silloin. Se oli pelottavaa. Mutta olen kokenut Jumalan läheisyyttä paljon uskoontulon jälkeenkin, mutta ei ole tarvinnut pelätä. Hän on vahvempi kuin ruumiini ja vastustuskykyni. Minä en uskonut ikinä ennen sitä kokemusta että Jumala voi todella olla ihmiselle todellisen koettava ja voima. Luulin että usko on on vain aate. Ja sellaista en ikinä halunnut. En halunnut kuollutta Jumalaa, vaan elävän. Ja hän on ELÄVÄ! Totisesti! Lapsuuden olin vilpittömässä lapsen uskossa, ja tykkäsin Jeesuksesta, ja Häntä esittävistä kuvista. Ja pyhäkouluista. Mutta en vakuuttunut yliluonnollisen todellisesta Jumalasta silloinkaan. Vaan Hän oli etäinen, johon piti päässä pinnistää ja keskittyä.

Uskoontullessa vapauduin tupakasta kertaheitolla. Se vaan unohtui! Aski jäi kotia, ja usean päivän jälkeen hoksasin, että olinkin siitä tavasta irti. Kotiin tultua tein pikku testin, ja sain hirvittävän ärsytyskohtauksen. ja vedin ne pöntöstä samantien alas. Että semmonen minun uskoontulo stoorini oli lyhykäisyydessään. Ja siitäpä on alkanut vaikea kulkuinen tie... milloinkahan muuten mahtaa helpottaa???

Kun olin tullut uskoon. Minulla oli myös epätoivoinen tarve saada täyttyä Pyhällä Hengellä. Se oli elämää tärkeämpää ja itkin 3 tuntia eräänä aamuna, että anna minun täyttyä. Minun piti mennä töihin, mutta sisäinen huutava kaipaus pakotti minut jäämään kotiin ja itkemään Herran puoleen että Hän kastaisi minutkin Hengellään. Ja sitten vaan aloin puhua kielillä. (kannatti valita ensin Herra, eikä työ) Ja taas olin innoissani ja hyppelehdin. Enkä uskaltanut lopettaa sitä, jos se lakkaa, ja uloskaan en uskaltanut mennä, jos vaikka en saa sitä stopattua. Olin niin malttamaton tästä asiasta. Puhelinta minulla ei silloin ollut, joten pääsin vasta muutaman päivän päästä siitä todistamaan tästä ihmeestä.

Ja uskoontultua olin tosi malttamaton menemään kasteelle. Odotin ja odotin. ja seurakunta kituutti kituutti ja vitkastutti. Ja minua ärsytti. Olisin vaikka heti mennyt. ja halusin ehtoollistakin, muttan ensin piti olla kastettu ja seurakuntaan liitetty. Nuo asiat todella kidutti minua. Kun olisin heti ollut valmis. No halusivat koetella olenko uskossa tms... Ja tosiaankin sain puhua uskoontulostani eli todistella koko sen kesän ajan kaikissa mahdollissa telttakokouskampanjoissa. Alkuseurakunnan aikana ei vaan vitkasteltu. Mutta silloin oltiinkin tosi radikaalisia.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Älä sinä uskova, anna periksi, älä anna lihalle periksi. Älä tee kompromissia. Älä sorru. Et ole vahva, hallitsemaan itseäsi, ellet ole erityisen paatunut ja kova. Mutta vain Herra on vahva sinussa. Nojaa ja luota Häneen, älä itseesi. Turvaudu Häneen, älä siihen mikä on mennyttä. Etsi Herraa. Kun joku elämäsi tilanne on vaikea, niin mahdollisesti sinulle nousee mieleesi joku korvike. Joku mihin haluaa vaan upota.. älä tee sitä! - älä tee sitä!

Kuule, sinä saat omistaa Herran rakkauden ja Sanan. Sinä saat ottaa Hänet kokonaan sydämeesi ja täydeksi korvikkeeksi. Sinä todella saat. Älä pelkää Jeshuaa.. älä pelkää Jeesusta. Älä pelkää että oirehdit sielullasi, älä pelkää itkua, älä mitään, Hänen kasvojensa edessä. Pysy Herrassa. Jeesus on ristiinnaulittu sinun edestäsi, ja minunkin. Hän parantaa. Jeesuksen veri on lunastanut sinut. Älä turvaa itseesi, älä maailmaan, vaan Jumalaan.

Pysy Herrassa - niin olet vahva! Et ole vahva muutoin. Kaikki muu vahvuus on paatumusta ja sydämen kovuutta. Ilman kumpaakaan voimaa, olet huojuva puu, jota tuulet riepottaa. Valitse Jeshua! Valitse Jeesus! Tänään - tänään... tänään.. Tuhoa tänään synti elämästäsi, laita pois se mikä on sinulle syntiä. Tuhoa se! - älä kylvä, säästä tai myy sitä -vaan tuhoa se! Hajota se korvike. Älä anna ja jaa sitä. Vaan tuhoa sen juuri järjestään. Tee se! Tee se Jeesukseen nojaten.

Älä tee mitään kompromisseja lihan ja vihollisen kanssa. Jeesus rakastaa sinua. Taivaan isä rakastaa sinua. Usko että Jumala on vahva. Tälläistä tällä kertaa, mutta sydämestäni nämä asiat oli sanottava. Ole rohkea, älä katso itseesi, älä viholliseen, älä ihmiseen, älä pintaan, älä taaksesi, vaan Jeshuaan (Jeesukseen). Uskossa on kyse siitä, että uskot Jeesukseen ja Hänen mahdollisuuksiinsa, etkä omiin mahdollisuuksiin, sillä ihmisen mahdollisuudet ovat niitä mahdottomuuksia ja esteitä, jotka pitää panna pois nurin.

[Ei aihetta]Tiistai 02.05.2006 00:51

Minä en halua puolustella nykyaikaa, vaan Raamatun aikaa ja niitä arvoja. Juuri sen vuoksi, koska en näe nykyajassa paljoa hyviä ominaisuuksia. Eli siis miksi sellaista puolustaa, joka on muuta kuin mitä tahtoisin omaksua ja nykyajassa arvostan. Arvostan moraalisia Pyhiä arvoja. Toki voin tonkia ja vertailla rehellisesti kummankin aikakauden plus ja miinus- ominaisuuksia. Mutta ennenkaikkea kaikki Raamatun alkuperäinen taso kiinnostaa. Silloin asiat oli vaan niin yksikertaisia. Ne oli kyllä tai ei. Nyt on toisin.

Tarkennan vielä sanojani. Raamatun aikana ei ollut sellaisia viettelyksiä kuin tänä päivänä on. Ei ollut joka ikäisen tyrkyllä moraalittomia esikuvia ja kirjoituksia. Nykyään päiväkodeissa, lapset opetataan palvomaan joulupukkeja, tonttuja ja menninkäisiä, sekä noitia. Uskotteko että he ymmärtävät sen olevan bluffia. Lapset ovat sinisilmäisiä ja viattomia. Eivät he tiedä, että vanhemmat narraavat ja pilailevat. Ja eivät he ymmärrä miksi. Vasta aikuisena se selviää. Mutta tuho on jo ehditty kylvämään. Tästä on juuri kyse.

Myös musiikkikulttuuri, pukeutumiskulttuuri, muotikulttuuri, ahneuskulttuuri, asennekulttuuri, ruokakulttuuri ja mediakulttuuri ovat aivan uusia asioita. Joita tuskin silloin oli jokaisen edessä - tahtoi tai ei. Nykyään mitään ei voi välttää ja lapsiakaan ei voi suojella. Tätä tarkoitan.

Ihan kaikilla alueilla on menty niin alas kuin olla voi maailman tasolla. Aivan tyystin! Ja samaan aikaan on uskovien tarkkaavaisuus oltava paljon paljon suurempi kuin mitä alkuseurakunnan aikana oli. Nykyään tarvitaan enemmän voimallisien tekojen tapahtumista Pyhässä Hengessä kuin ennen. Mutta missä ne ovat?!


Nykyään jokaisen uskovan on enemmän panostettava ja enemmän ponnisteltava kuin entisaikoina, ollakseen kestävä. Mutta monet eivät jaksa. Vaan useat mukautuvat tämän maailman aikaan. Eivätkä alkuseurakunnan (aikaiseen kulttuuriin) arvoihin ja opetuksiin.

Tässä perusteluihini lisää ulottuvuutta, miksi en näe tätä aikaa niin kovin erikoisena. Ja noista mainituista asioista, voisin kustakin kirjoittaa pitkän pitkän yksityiskohtaisen selostuksen. Ehkä sekin tapahtuu joskus.

Meidän pitäisi olla uskossa lapsen kaltaisia, että uskomme ilman epäilyä Jumalan Sanaan aivan kuin se on kirjoitettuna. Lapsi nimittäin uskoo kaiken. Eikä käsitä pahaa, ja miksi joku tekee pahaa. Ja ennenkaikkea lapset ovat huolettomia ja luottavaisia. Meidän pitää laittaa lihallinen mielemme pois ja pukeutua hengellisyyteen. Ehdottomasti! Hengen yhteys siteeseen. Mutta tämä tässä... aikaisemmin saamani Raamatun jae, alkoi näköjään tässä ja nyt aivan avautua... ja jatkan sitä.

[Ei aihetta]Maanantai 01.05.2006 20:19

Minä ja yksi hevonen saatiin sähköiskut :) Hevonen oli siinä aidan vieressä, ja autosta (missä itse olin mukana) kehoitettiin silittämään sen kuonoa, ja miehän silitin ja samalla hetkellä kun sitä kosketin, minä säikähdin ja hevonkin pelästyi ja pomppasi taaksepäin, ja autossa olijoista se oli hauskaa. Minäpä luulin että villatakkini aiheutti staattista sähköä. Ja ihmettelin heppaa kun se oli ihan hassu, tanssahteli hyvän matkan päässä aidasta. Sitten menin autoon ja sieltä sanottiin että taisi olla aita sähköistetty. No minä sain vain käteeni tällin ja naurahdin siitä vaan, mutta heppa saikin mojovamman tällin, kun siihen kosketin. Olen minäkin hassu, kaikkea minulle tapahtuu.

Viikko sitten olin myös hevosia katselemassa, ja yksi räyhräyh- koira haukkuili siinä matkan päässä, jo tien toisella puolella makasi karvaturri koira. No miehän menin sitä kattelemaan ja silittelemään, ja räyhräyh- koira tuli myös tien toiselle puolelle, nuolemaan toista koiraa, suoraan erään auton edestä. Sitten se pian kääntyi takaisin, ja oli taas täpärästi auton edestä. Ja miekin siitä kattelin - joo ei tuu autoja, tai tuli yks, mutta empä huomannut kattella toista puolta, ja minäkin sitten erään auton edestä menin täpärästi. Ja autossa, missä itse olin mukana, oli hieman pelästynyttä sakkia. No enhän minä... minähän en huomannut mitään.. ja se siitä...

Jumala varjelee. Jotenkin en edes säikähdä mtään. No tämän päivän tapahtuma oli niin hauska että sille kyllä naurettiin. Entä jos olisin itse koskenut aitaan, mutta sepä tulikin hepan kautta. Sehän se saikin kokovartalo sätkäyksen, mie vaan käden verran. Aika hassuja juttuja mullekin sattuu, ja ne liittyy usein eläimiin, silloin olen jotakin niiden paulassa, että menetän tarkkaavaisuuden. Käärmeitä kammoksun ja ne puistattaa minua. Näin vaskitsan viime viikolla, ja minusta oli tosi myönteistä nähdä se. Tosin viimeksi vaskitsan olen nähnyt lienee 13- vuotiaana lasten leirillä. Mutta en harmi vaan ehtinyt saada kameraa kuvauskuntoon ajoissa.

Mulla ei ole ilmeisesti oikein pelkoa. Minä löysin ihania höyheniä luonnosta, ilmeisesti soidinmenoissa niitä oli varissut iso kasa. Ja esittelin niitä, kun olivat niin kauniita, toiset heti alkoi lintuinfluessasta puhumaan ja kauhistelemaan. Mutta mulle on aika huithapeli... sellaset, jos tulee niin tulkoon. En viitsi joka asiaa peljätä. Pitää pelätä ennemmin Häntä joka voi koko sielun hukuttaa, mitä pienistä ajan asioista. Kaikki on Jumalan käsissä, minä olen Hänen hyvissä käsissään. Niin eikä se sähköisku tuntunut yhtään pahalta. Taisi olla hepulivoltteja siinä, kun heppa alkoi tanssia ja minä kummastelin sitä ihmetellen.

Aaaa.. aaa... mun perhosen kotelo alkaa pian kuoriutua. Se sätkyttelee kovasti. Se on 3,5 sentin mittainen ja ruskea kuorinen. Eli iso yökkö on kyseessä tai joku muu iso päiväperhonen. Luulen että se kuoriutuu aika pian. Löysin sen tänään luonnosta. Aion kuvata koko sen kuoriutumisprosessin, alusta alkaen. Ja tehdä siitä kuvakoosteen. Toivon vaan että olen siloin hereillä. Tai sitten laitan sen jääkaappiin nukkumiseni ajaksi. Täällä lämpimässä sisällä se varmasti kuoriutuu nopeasti. Mikähän olisi sopiva kuvausalusta? Nyt se on tuossa monitorin ja teemukin vieressä, korurasiassa. Iso siitä varmasti tulee! Vähintään sitruuunaperhosen kokoinen.

Olen nähnyt lanttuperhosen koteloita, ne on paljon pienempiä. Oi, jospa tämä olisi suruvaipan tai ritarin kotelo. Sitten kun sitä tulee perhonen, niin toivon että sitä ehtii kuvata. Tosin heti se ei suinkaan lennä. Sen täytyy pullistaa siipensä. Eli tavallaan ikäänkuin saada ilmaa tankatuksi, että voi kohota. Mielenkiintoista. Sitten se saa lentää ulos, kun on täysi perhonen. Mutta sopiva tausta rekvisiitta nyt vain pitäisi keksiä! Eh... mikä se voisi olla. pala luontoa. Ei valkea paperi tms...jummi jammi... mitähän keksisi?

Päivän Raamatunjae:Maanantai 01.05.2006 09:06

[ 2Kor 10:5 me hajotamme maahan [virheelliset] päätelmät, ja jokaisen korkean asian joka nousee Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Messiaalle ]

Minä olen ihminen, ja minulla on olemassa ihmisen mieli. Ja minä olen Hengestä ja Sanasta uudestisyntynyt totuuden kuuliasuuteen. Ja minä vaellan uskossa ja totuudessa, en vain näkemisessä, jossa on vain ihmisen mielen rajat. Vaan uskossa ja totuudessa on Hengen rajattomuus. Siinä missä omat raja-aitani murtuvat, alkaa vasta Jumalan aika ja tila.

Ja vaikkakin minulla on ihmisen mieli, minä laitan se pois, ja laitan ylleni Kristuksen mielen. Minä valitsen ajatella kuten Hän. Minä valitsen Hänen näkökulmansa. Minä valitsen Hänelle antaa aikani ja tilani. Minä voin olla ihmisen mielinen, mutta silloin en kasva hengellisesti, enkä minä muutu toisenlaiseksi.

Siispä - Minä päätän pukeutua Kristukseen. Päätän pukeutua armahtavaisuuteen, nöyryyteen, hiljaisuuteen, vaatimattomuuteen ja kärsivällisyyteen. Minä siis - päätän valita tämän. Joskus kirjitan ja puhun kuin ihminen ihmiselle. Mutta pysyn kuuliaisuudessa, sillä uskon että Hengen hedelmät pysyvät minussa, sillä joka ikinen päivä valitsen Hänen mielensä ja tahtonsa.

Hänen tahtonsa on seuraava; "Etsi ensin minun valtakuntaani, niin..." "Seuraa minua, niin..." "Tule tyköni, minulla on iankkaikkisen elämän Sanat". Ja Isän Jumalan Sanat ovat viisaat ja elähdyttävän kirkkaat kuin puron vesi. "Ja minä annan elämän lähteestä jokaiselle janoavalle vettä". Ja joka sitä juo ei janoa enää milloinkaan. Sillä se vesi on tuleva taivaallisista. Näin Jumalan Sanassa on luvattuna.

Siis minä voin olla alaston, pelkkä oma itseni mieleltäni. Tai voin olla vaatetettu ja varustettu Kristuksen /Hengen mielellä ja Jumalan elävällä Sanalla. Mutta palvelutyössä aina on edellytys että on pukeutunut Kristuksen mieleen ja Jumalan Sanaan. Palvella ei voi ilman työkalua (Jumalan Sanaa) Palvelemiseen tarvitaan virka-asu. (Jumalan Henki). Siis pitää pukeutua itse.

Mikä on oma?

- Oma on henkilökohtainen -

-Onko meillä henkilökohtaista omaa?
-Vai onko kenties kaikki riippuvaista Jumalasta?
-Onko meidän oma Jumalan oma?
-Onko Jumalan oma sinun omasi?
-Tunnetko sinä Jumalan henkilökohtaisesti?
-Annatko sinä tuntea Hänen sinut henkilökohtaisesti?
-Mikä on sinun omasi, henkilökohtainen oma omasi?
-Onko oma sinulle uskottu lahja, ja seuraat lahjoittajaa, sillä omasi on hänen omansa?
-Onko sinun omasi, sinulle asia, joka vetää sinua?


Jokainen on jostakin riippuvainen, jokainen tarvitsee tähtäimiä elämässään. Jokainen jakaa ja luovuttaa omastaan. Jokainen ottaa vastaan. Mutta kuka tai mikä on se asia? Jaatko itsesi todellisen Luojan kanssa, joka on isäsi, sekä syöt Hänen Sanaasta, ja palvot Häntä Pyhässä Hengessä. Vai jaatko itsesi kenties virtuaalitodellisuudelle, elottomalle epäjumalle? Kuka on sinun oma, kenelle sinä olet oma?

Se jonka olen tai olet. Siihen luotat ja tukeudut. Siihen olet riippuvainen. Mutta - Jumalan rakas. Anna Iankaikkisen jumalan käsivarsien tulla ja nostaa sinut ja kannattaa sinua. Kuka on sinun omasi? Kenen oma sinä olet? Keneen sympatisoidut? Ketä sinä ajattelet? Ketä sinä rakastat eniten? Mitä ilman voi olla, tai halvaantuisit tms.. jos se olisi poissa? Ketä sinä kuuntelet? Mikä sinuun vaikuttaa?

Mikä on omani, se on koulutettava asia ja ominaisuus minussa. Minun mieleni, minun tahtoni, minun haluni, minun minun ja minun... ompa vaikea aihe kirjoitettavaksi. Taidan pitää taukoa. Opinnot vaan vaikenee..

*tauko*

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005

Pitkä rukousMaanantai 01.05.2006 03:57

Oi kumpa sinä Mestari rakkaani voisit sanoa minulle suorat sanat. Tiedän että sinulla on ne, mutta minä en osaa kuunnella. HALUAN että sanot minulle suorat sanat. Sanot mitä teen väärin, mitä en saa tehdä ja mitä tekisin oikein, missä olen harhassa, missä olen vajavainen ja mitä tahdot. Sillä minä TAHDON ojentautua sinun tahtoosi. Minä TAHDON Jeshua, että tajuan Isäni tahdon. Minä Isäni HALUAN ymmärtää. Minä HALUAN käsittää. En halua Isäni olla sokea ja kuuro, vaan ymmärtäväinen palvelija. En halua viivyttää tahtoaisi toteutumasta elämässäni. HALUAN viedä sanaasi eteenpäin. TARVITSEN Isäni, kohdata sinua, TARVITSEN kuulla sinua. TARVITSEN tuntea sinua. TARVITSEN enemmän sinua. TARVITSENn sinun aaltopituudellasi oloa. Tarvitsen! - tarvitsen - tarvitsen sinua! Isäni - rakkaani, avaa ymmärrykseni, että käsitän kirjoitukset, että käsitän tahtosi. Isä sano ja kehoita minua. Isä anna minun tietää, mitä sinä ajattelet minusta. Isäni - TARVITSEN sinua. Voi Isä - rakas Jeesukseni - armahtajani - kalleimpani. Minä halajan kuulla ääntäsi, tuntea sinua. Olla yhteydessäsi. Sinua lähellä. Oi rakkaani Jeesukseni. Kohtaa minua, tiedät minun syvimpäni, ja saat minut kokonaan valloittaa. Mikään ei ole sinulta salassa. Isäni - rakkaani, sinä joka minut tunnet, tiedät kaiken minussa. Oi Isä! Luojani. Ilmoita minulle sinun tahtosi. Isä sano minulle eilisen ja tämän päivän ja huomisen aie. Isä anna minun nähdä kappaleen matkaa eteenpäin, oi Isä. En halua olla sokea, en tyhmä - vaan ymmärtäväinen. Sinä olet minun Herrani. Oi Jeesuuuus. Sinä olet minun kaikkeni. Minä TARVITSEN sinua. Oi TARVITSEN sinua. Olen niin vajaa - täytä minut, minun mieleni tiedon sanoilla ja tuntemuksellasi. Sinua kaipaan... sillä sinä olet.. sinä olet.. sinä olet... Oi Isä anna minulle ohjeet, että niitä noudattaisin. HALUAN olla sinulle kuuliaisempi. Isä HALUAN olla varmempi, lujempi ja määrätietoisempi tahtosi toteuttaja. Mitä se edellyttääkin henkilökohtaisesti minulta. Anna armosi ja hyvyytesi tähden, oi Isäni... tällä haavaa.. en voi muuta anoa ja pyytää. Sinulle Kunnia ja Ylistys Mestari kallis. Sinulle yksin vain ja ainoalle, sinulle Kunnia. Oi minusta tuntuu Herrani, että olen niin keskeneräinen. Herra rakas, tuntuu kuin en kykene olemaan täydellinen tahtosi toteuttaja, vaan aina kaikki jää osittain vajaaksi. Ikäänkuin en ole tarpeeksi sinun tahdossasi, ja en vielä kykene kaikkea sinun tietomäärääsi sisäistämään. Oi avarra minua - Herrani. Anna minun käsittää. Isäni, tahdon palvella sinua. Minussa on niin paljon kipuilua jäljellä. Ja minun tarpeeni ja vajavaisuuteni ja puutteeni on niin suuret. Ja sinun kykysi toimia on minussa suuri. Kun Isä, voisin sen omaksua täysin, ja käsittää sen valtavan laajuuden. Isäni, vallitse minua. Anna minun todella tajuta sinun tahtosi. Anna minun todella ymmärtää ja käsittää se. Isäni, anna minun tuntea sinua. Ja että voin luottaa sinuun, niin sano, mikä on esteeni. Isäni en halua olla sokea ja olla sinun tahtosi toteutumisen tukkeena. Vaan HALUAN ymmärtää ja käsittää. HALUAN olla yhtä sinun kanssasi. Sinulle kuuliainen ja sinun tahdossasi yksimielisesti Pyhässä Hengessä. Minä rakastan sinua Isä, minä rakastan sinua oi Jeeshua..oi minä rakastan sinua Pyhä Henki. Ihana rakas Jumalan Henki. Oi kuinka vajaa minä olen. Voi kuinka minä olisin täysi. Oih Herrani.. Luojani ... omista minut. Vallitse minua. Kaikkeni olkoon sinun. Amen - amen -amen... Jeesuksen nimessä. Kaikkeni olkoon sinun.

Jumalan Karitsa - sinä joka otit / otat pois maailman synnit. Sinä sait Kunnian ja olet sen vastakin saava. Sinä olet karitsa, sinä olet arvollinen, ylistetty ja iankaikkinen. Halleluujaa.. Oi kumpa puhuisit minulle Pyhä Henki, kumpa ojentaisit minua ja minua nuhtelisit. Herrani, HALUAN että ojennat minua, TARVITSEN sitä. HALUAN oppia ja hyötyä siitä. Tarvitsen sitä, tarvitsen sitä - tarvitsen sitä. Minä HALUAN olla sinulle Herrani kuuliainen. Minä TAHDON taipua edessäsi Herra - olla sinulle nöyrä. Minun henkeni minussa tahtoo ja kaipaa tätä. Minä TARVITSEN sitä. Minä HALUAN oppia ja kasvaa. Opeta minua siis Herra - puhu minulle. Rakas Jumalan karitsa, sinä olet arvollinen. Oi Herra, omista minut. TAHDON seurata sinua, TAHDON olla omasi, TAHDON rakastaa sinua sydämestäni ja koko mielestäni ja tahdollani pitäytyä Sanassasi kiinni, sillä siinä on elämä ja kaikkeni. Oi kiitos vapahtajani kallis, leivisköistä. Kiitos Isä, paljon runsaudesta. Kiitos Isä rakas - vaihteluista. Kiitos, Kunnia ja ylistys sinulle. Leipää ei tule puuttumaan tästä talosta, sillä sinä Herra olet minun omistajani ja vallitsijani. Ja sinun majasi on minun luonani ja minun asumukseni on sinun huoneesi. Sinulle Kunnia ja ylistys. Sinä olet rakkaani. Ihmanuel.. Jeshua.. Jumalan karitsa, joka otit pois maailman synnit. Teit itsestäsi vähäksi ajaksi halvan maailman silmissä. Sinä olet kaikkeus, sinä olet Messias. Jumalan Voiman oikealla puolella. Halleluuja... Luottamukseni olkoon sinussa, voimani olkoon sinussa, autuuteni olet sinä Herrani. Henkeni olkoon sinussa ja ylistäköön sinua. Sillä sinä olet laupias ja armahtava kaikkivaltias.

Sinä olet Minun omani ja Minun Sanani on lähtenyt tyköäni ja kaskettanut sinun pihtipieliäsi. Ja sinä kosketuit Minun Sanojeni tähden - ja otit ne vastaan. Ja katsoit kun Minä erotin sinut julkilausumien tähden kansan joukosta. Sinä lähdit ja menit, kunnes Minä sinut veinkin. Ja oikein teit, kun löysit Minun tahtoni, sen mikä on Minun omani. Otit kaikki Minun Sanani neuvot vastaan ja luotit Minun Sanaani, etkä sinä horjahtanut siitä. Sinä olit ja käännyit Minun luokseni ja Minä olin ja olen toteennäyttävä kaiken sen mikä tuleekin sinua vastaan. Kaikki suusi sanat, ne muovaavat sinua. Sinä olet ohjattu ylhäältä käsin. Katso, katso, katso - Jumalan karitsaa, joka pois ottaa maailman synnit - virheetöntä uhrikaritsaa. Mitä sinä pyydät Minulta? - jaksa odottaa ja ole lohdutettu Minun lapseni. Kaikki sanasi, ne ovat aarteita - Minun salaisuuksiani, jotka vain avautuvat ymmärtäväisille. Yhtä kaikki se on niille, jotka eivät kuuntele ja näe. Mutta ne jotka katsovat elävän Jumalan puoleen, he muuttuvat kun luottavat Häneen, joka on Sanansa lähettänyt maailmaan. Sinä olet rakkaani, muista se. Vaikka Minä käytän sinua, et voi kuitenkaan luoda mitään, ilman minun suunnittelemaani... luo oi kaikki sanasi.. luo ne minussa vastaisuudessa erheettömiksi, oi Herrani. Oi kaikki olkoon sinun, minussa - vapahtajani kallioni. Sinä et horju, etkä järky. Vaan pysyt minussa lujasti. Oh, halleluuja.. - luota Minuun, et voi mitään ilman Minua. Sinä et voi tehdä Minun tahtoani, horjumatta, kompastelematta, jos katsot maailmallisiin asioihin - jotka ovat olemattomia. Katso Minuun päivästä päivään, Minä johdatan sinua. Lapseni, lakkaa epäilemästä päiviäsi. Minä taivutan tuulet ja nostan myrskyt ja puhallan niihin tuulet. Kun ne vievät sinua merelle, et kuitenkaan katsele synkkyyttä, mikä ympärilläsi on - vaan Minua. Minä olen kanssasi myrskyssä ja valmistan sinua Minun armoitettuni - kestä Minun edessäni. Koettelen sinua rakkaani, Minä varmasti koettelen sinua vielä. Mutta sinä muutut. Kuule Minua ja taivuta sydämesi Minun edessäni. Sillä tämä ei ole sinusta, vaan lapseni se on Minusta. Sinä rakkaani saat luottaa Minuun. Monissa väsyttävissä taisteluissa, tulet vielä käymään, vastarintasi tulee murenemaan Minun edessäni. Mutta kuitenkaan se ei pirstaloita sinun hengen olemustasi, vaan sinä itse pelastut tulen läpi. Kunnia ja ylistys Jumalan Sanan ja karitsan, joka on Pyhä.