IRC-Galleria

LimeSoda

LimeSoda

Plop° • •° ° •° • ° •

Tästä se lähteePerjantai 04.11.2005 09:55

Nimittäin viikonloppu liikkeelle; vihdoinkin.

Nyt on jo pari viikkoa tuntunut siltä, että pieni loma ei haittaisi yhtään. Kesä ja syksykin kun on mennyt ilman täyttä lomaviikkoa. Jos sitten jo ensi kesänä olisi jo -oikeata- kesälomaakin, näkisi vaan senkin päivän.

No tänään iltapäivällä kohti Keski-Suomea, ensin pendolinolla ja sitten taajamajunalla (kolin'-kolin'..kolin'-kolin'..juna). Täytyy mennä Keski-Suomeen "vanhuksiakin" taas vaihteeksi moikkaamaan. Taas tuli siis ajankohtaiseksi ajatus lähteä jotain opiskelemaan, se opiskelijakortti kun olisi ihan kiva; VR kun harrastaa suorastaan laillista ryöstöä. Ajaisin samalla rahalla koko kuukauden seutukortilla tai lentäisin halpalennoilla Eurooppaan. Pitäisiköhän yrittää yliopistoon ja roikkua siellä töiden ohella monta vuotta, ihan vain Vanhasen Matin kiusaksi. Ai niin, minähän olen jo töissä ja maksan veroja, joten ei se taitaisi välittää. Enemmän pelottaa se Hyssälän Liisa; ministeri, joka päättää asioista, joista sillä ei ole mitään kokemusta. Viinaveroa korottamassa ja baarien aukioloaikoja lyhentämässä. Mitä se veron nostaminen alkoholikuolemiin vaikuttaa; kyllä ne pultsaritkin osaavat parhaan "hyötysuhteen" laskea yhtä hyvin kuin teekkaritkin, mikä muu voisi selittää sen, että niille maistuu Gambina tai Jorma. Paitsi jos niillä kaikilla on kaverina Jorma, joka Gambiasta.. Pää pehmentynyt ja muutakaan ei Alkossa muista. Hauska olisi myös nähdä se kun kaikkien baarien ovet menisivät esim. kahdelta kiinni. Ensiksi kaikki tinttaisivat kunnon pohjat ennen baaria ja sitten baarissa pelko perseessä ennen valomerkkia kauhealla vauhdilla toisen kerran; näyttäisi koko Helsingin keskusta samalta kuin Sörnäinen kesällä. Eli joka toinen vastaantulija kadulla huijuisi kuin Katajiston Oskari (tai no harvoinhan minä sitä näen, varmaksi pysty sanomaan). Sitten tämä kööri törmäisi jossain kulmalla yhteen ja lähtisivät jatkoja pitämään jonnekin onnettomaan taloyhtiöön. Vähän viinaa lisää ja osa sammuisi ja osa alkaisi tappelemaan niin ja tietysti joku saisi puukosta ja kuolisi; sitähän ei tietenkään enää laskettaisi viinakuolemaksi vaan väkivallanteoksi. Hyvä Hyssälä, näin se tilastointi toimii.

Parin viime kuukauden aikana olen alkanut epäilemään, että saattaisin sittenkin pitää jazzista tai ainakin osasta sitä musiikkilajia. Pari päivää Broken Flowers leffan soundtrackia kuunnelleena epäilykset vahvistuivat. Ei kai se vaarallistakaan ole, tai mistä sen tietää, jos saa päätyy vaikka ensi vuonna Porin Jazzeille ja saa puukosta. :)

Työt kutsuvat..

* * * * *

Lisäys: Jotkut kuulemma ihmettelevät, että mihin minä olen hävinnyt. Miestä ei kuulemma näy enää missään. Sen verran voin paljastaa, että hengissä ollaan, menot ovat vaan lisääntyneet eksponentaalisesti; hyvä kun nukkumaan ehtii. :)

* * * * *

Lisäys: Tapahtui keskiviikkona: näin Pikkumyyn. Tai ei se niin pieni enää ollut.

Ehdin jo unohtaa koko jutun, mutta kun nyt muistan niin pitäähän se kertoa. En nyt muista, että milloin se Tove alkoi niitä muumijuttujaan kirjoittelemaan, mutta keskiviikkona aloin vahvasti epäillä, että ainakin Pikkumyyllä oli todellinen esikuva. Bussista 111 nousi nimittäin WestEndissä n. 6-kymppinen nainen, joka ei nyt enää aivan pikkuinen ollut, mutta yhdennäköisyys oli aivan selvä. Punainen täsmälleen "Pikkumyymäinen" vaatetus (takki) ja sellainen tuima ilme. Ikä oli tietenkin vaikuttanut ulkonäköön ja Pikkumyyn oli ollut pakko hankkia myös pyöreät mustasankaiset lasit. Mielenkiintoista.

En tiedä huomasivat muut tai vaikka olisivat huomanneetkin niin yhdistää asioita, minua kuitenkin hymyilytti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.