IRC-Galleria

LimeSoda

LimeSoda

Plop° • •° ° •° • ° •

Mitä se pokeri on oikeasti onkaan..Sunnuntai 11.03.2007 21:58


(Lainaus sivulta: http://hiki.pedia.ws/wiki/Pokeri )

Pokeri
Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuuluisia korottajia: Rekku, Murre, Platon, Musti sekä pari statistia (ja yksi naispelaaja, mutta muut eivät tiedä sitä).Pokeri on peli, jossa on mahdotonta voittaa, vaikka kävisi kuinka hyvä tuuri. Aina löytyy pöydästä, joku joka kaiken todennäköisyyden vastaisesti vetää paremman käden. Se perustuu ns. äärettömien kalojen lakiin, jonka mukaan mitä todennäköisempi voitto on, sitä varmempi on häviö, koska huonojen pelaajien määrä kasvaa potenssissa per prosenttiyksikkö. Lakia voi huijata (kuten muitakin fysiikan lakeja) vetämällä kunnon kännit ennen kuin alkaa pelata ja pelaamalla pöydissä, joissa panokset ovat erittäin kovat.

Sisällysluettelo [piilota]
1 Säännöt
1.1 Tavallisia käsiä
1.2 Panokset
2 Ohjeita
3 Katso mikä käsi!
4 Katso myös


[muokkaa] Säännöt
Pelin aluksi yksi mies (aivan, mies, sillä naiset eivät saa pelata pokeria) ottaa 55 kortin pakan (jokerit ovat joka pelissä mukana) ja järjestää kortit haluamallaan tavalla. Tätä kutsutaan "sekoittamiseksi". Jakaja jakaa tämän jälkeen kortit pelaajille, mikäli jakajan vasemmalla puolella istuvan pelaajan on sokea. Sokeat pelaajat maksavat sokkopanoksia, aina haluamansa summan verran. Jos sokea ei näe, missä hänen muovinpalasensa sijaitsevat, voi jakaja auttaa häntä siirtämällä joka ikisen muovipalikan sokean eteen. Jakajalla on myös oikeus laittaa sokean kortit oikein päin, jos hänestä tuntuu, että sokea aikoo huijata piilottamalla ässiä ja muita kortteja pöydän alle. Jaettujen korttien määrä riippuu pelattavasta pelistä, mutta niitä voi tulla nollasta seitsemään. Näistä korteista pelaaja kasaa "käden", mikäli hänellä ei sellaista tullessaan ollut.

Tässä vaiheessa pelaajat toteavat, että jaettu käsi on hyvä, tai sitten he yrittävät huijata. Mikäli pelaaja jää kiinni huijauksesta, hänet vaihdetaan toiseen. Mikäli jakaja jää kiinni huijauksesta, pelaajat ovat nähneet väärin. Kun pelaajat ovat huijanneet tarpeeksi jäämättä kiinni, he yleensä luovuttavat korttinsa ("foldaavat"), repivät ne kahtia ja heittävät takkaan. Toinen mahdollisuus on, että pelaajat aloittavat loogista päättelykykyä vaativan kamppailun pelimekaniikkaa vastaan. Mikäli pelaaja häviää tämän kamppailun (niin kuin yleensä häviää), hänet julistetaan henkilökohtaiseen konkurssiin. Tämän jälkeen hän menee kotiinsa ja katsoo nöyryyttävää mokaansa videolta elämänsä loppuun asti. Mikäli pelaaja kukistaa pelimekaniikan ja selviää täysjärkisenä, hän saa palkinnoksi muovinpaloja, joita voi käyttää vaikka maitolasin alustana. Tavallista kuitenkin on, että palaset menetetään seuraavassa pelissä.

[muokkaa] Tavallisia käsiä
Kuninkaalliset vitoset – Tämä on arvokkain käsi, sillä todennäköisyys tällaiselle yhdistelmälle on pieni. Kaikki kortit ovat samaa maata ja numeroa: Q♦ Q♦ Q♦ Q♦ Q♦
Viitossuora – Kaikki kortit ovat samaa numeroa, joskaan ei samaa maata: K♦ K♥ K♣ K♠ K♦
Seitsikko – Käsi koostuu tasan seitsemästä kortista: Jok 8♠ 9♠ K♦ A♣ 10♣ 3♥
Outokäsi – Kädessä on yksi tai useampi arvelluttava kortti: 5♠ 10♣ 12♪ X♥ A♦
Epäväri – Kaikki kortit ovat eri värisiä: K♣ 3♥ 1♠ Π♦ 8♦
Täys' ownaus -käsi – Käsi sisältää numerot 1, 3, 3 ja 7 maasta riippumatta: 1♠ 3♣ 3♦ 7♠ A♥
Shakki – Kortit muodostavat sääntöjen mukaisen shakkisiirron: ♘♦ A♥ 3♣ A♣ 5♦
Suora – Kädessä olevien korttien kuviot muodostuvat ainoastaan suorista viivoista: 1♥ 4♠ 7♦ K♥ A♠
[muokkaa] Panokset
Tavallisesti ihmiset asettavat panokseksi talonsa tai syntymättömän lapsensa. Tavallista on kuitenkin ensin pantata esimerkiksi mummo tai naapurin auto panttilainaamossa, jolloin panokseksi voi asettaa muovipaloja. Myös vaimoja on vaihtunut pokeripöydissä – ihan pelimekaniikan(kin) takia. Esihistoriallisella ajalla kun naiset vielä saivat pelata, he saattoivat joskus asettaa panokseksi kunniansa ja maineensa. Nykyään useat miespelaajat ovat yrittäneet samaa, mutta heidät on poistettu pöydästä, ennen kuin he ovat ehtineet ottaa maineensa esiin.

[muokkaa] Ohjeita
Kun sinulla on ässäpari, hae nopeasti paljon lisää viinaa ja juo ne kaikki. Tällä välin muut katsovat, että olet luovuttanut korttisi ajan takia, ja kun tajuat sen, olet jo kunnon kännissä eikä se harmita. Tulee halvemmaksi kuin ruveta typerästi korottamaan.
Kun sinulla on kuningaspari, katso ensin, jos joku lähtee pöydästä hakemaan lisää viinaa. Jos lähtee, se tarkoittaa, että hänellä on ässäpari ja silloin sinun kannattaa korottaa, koska kuninkaat voittavat aina ässät. Muussa tapauksessa heitä käsi pois ja odota parempaa.
Jos kuitenkin kaiken strategian vastaisesti pelaat selvin päin, sinun kannattaa samalla katsoa elokuvaa Rakeback Mountain ja heittää koko ajan korttisi pois, olivatpa ne miten hyviä tahansa. Luulet häviäväsi varmasti, mutta joka kuukauden alussa saat lohdutuspalkinnon, jonka turvin voit jatkaa pelaamista.
Jos joskus saat neloset, vastustajalla on silloin värisuora. Kannattaa kuitenkin korottaa, koska tästä Jeesus on säätänyt lain, jonka mukaan saat pelinjärjestäjältä bonuksena ilmaiset viisi kalaa ja kaksi paistia. Näin suurta pokerivoittoa ei muuten ole mahdollista saavuttaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.