IRC-Galleria

On myöhäinen talvi ilta. Lunta sataa taivaan täydeltä, maa on peittynyt kauniin valkoiseen lumeen. Pakkasta on roimasti ja metsätie on auraamatta. Auto ajaa keskellä korpea, lähimmät asutukset ovat 8 kilometrin päässä. Kunnes yht äkkiä auto hyytyy tielle, kännykästäkin on akku loppu....

OINAS pillastuu, hän kiroilee lujaan ääneen ja yrittää muutaman kerran saada autoa käynnistymään uudestaan. Auto ei käynnisty. Oinas hyppää ulos autosta ja alkaa mylviä lujaan ääneen. Hän potkii autonsa ovia ja konepeltiä kunnes päättää kävellä ihmisten ilmoille. Päättäväisesti oinas lähtee tarpomaan lumessa, hän on raivon vallassa. Lumisessa yössä metsän eläimet luikkivat karkuun oinaan sadatellessa vanhaa peugeottiaan. Ei enää koskaan mitään ranskalaista minulle, per###....

HÄRKÄ yrittää rauhallisesti startata uudestaan. Ei mitään. Mikä sinulle nyt tuli, härkä puhelee autolleen. Härkä kurkistaa pimeään lumiseen talvi-iltaan autostaan. Eihän tuonne voi lähteä, härkä tuumaa. Hän kaivaa takapenkiltä untuvamakuupussin esiin ja käpertyy sinne. Makuupussi on hänellä aina mukana kaiken varalta.

KAKSONEN ei yritä startata uudestaan. Hän kaivaa korvalappustereot kassistaan ja asettaa ne korvilleen. Hän jammailee ensin hetken Britney Spearsin tahdissa autossa. Sitten hän hyppää ulos ja päättää lähteä kävelemään. Ehkä voisin yrittää liftata jos pääsen päätielle, hän pohtii ja on hiukan harmistunut sillä myöhästyy hyvistä pippaloista.

RAPU on kauhuissaan. Hän ei voi uskoa että mummon 60-luvulla hankkima auto voi hajota näin yht äkkiä. Ulkonakin on niin pimeää, hän harmittelee. Rapu pistää pipon päähän ja lapaset käteen ja lähtee kävelemään. Kävellessään hän muistelee lapsuutensa kotia jossa oli aina niin lämmintä ja turvallista. Hrrrr, tännehän jäätyy...

LEIJONA karjahtaa raivosta. Tiesinhän että autokauppias huiputti minua, hän murahtaa, mukamas kestävä auto, pyh! Leijonaa kammoksuttaa ajatus lumessa rämpimisestä. Hän inhoaa kylmyyttä. Lopulta leijona nousee autosta ja lähtee rämpimään lumen peittämää tietä pitkin. Pipoa hänellä ei ole, mahtava tukkahan lätistyisi sellaisen alla.

NEITSYT on harmistunut. Hän yrittää ja yrittää startata autoaan. Hän kaivaa termospullon ja piparirasian esiin. Onneksi olen osannut varautua tälläiseen, neitsyt myhäilee tyytyväisenä itseensä ja järjestelykykyynsä. Tässähän on aikaa siivota autokin apua odotellessa, neitsyt tuumaa.

VAAKAa inhottaa ajatus kylmästä ja pimeästä metsätiestä. Juuri nyt tarvittaisiin käsistään kätevää miestä auttamaan, hän ajattelee. Vaaka korjaa huulipunansa, pistää tukan ojennukseen ja kaivaa vaaleanpunaisen sateenvarjonsa esiin. Sitten hän lähtee kulkemaan eteenpäin jalan. Matkalla hän ihastelee ihanan näköistä metsä maisemaa jonka lumi on koristanut fantastisesti.

SKORPIONI kiroaa. Hetken kirottuaan skorpioni hyppää ulos autosta. Helkkarin auton rähjä, minä tapan sinut jos et käynnisty, hän manaa. Lopulta skorpioni saa kuningas idean ja kaivaa sytkärin taskustaan. Eikä kestä kauaakaan kun auto on liekeissä. siitäs sait, eipähän tule minulle kylmä hinausta odottaessa, skorpioni tuumaa tyytyväisenä.

JOUSIMIES on innoissaan. Tästähän kehittyikin mahtava seikkailu, hän innostuu. Pian jousimies on kerännyt kamppeensa autosta ja vaeltaa innoissaan metsikössä kuvitellen olevansa suurikin seikkailija.

KAURIS yrittää startata. Sitten hän pohtii mahdollisia vikoja mitä autossa voisi olla. Pian on konepelti auki ja kauris purkaa autoa osiin. Minä aion löytää vian ja korjata sen, hän päättää. Kädet öljyisinä hän saa kuin saakin selville vian mutta harmistuu huomatessaan että sitä on mahdoton korjata.

VESIMIES rupeaa heti tutkimaan autoa. Kun vika löytyy kekseliäs vesimies alkaa kehittää päässään ajatusta varaosasta. Hän rupeaa penkomaan autostaan kumiletkuja y.m osia jotta voisi saada varaosan rakennettua.

KALAT ei jaksa vaivautua ulos kylmään. Hän päättää ottaa torkut ja pohtia sitten uudestaan asiaa. Kun kalat on herännyt torkuiltaan hän huomaa olevansa jäässä. Takapenkiltä löytyy vodka pullo joka oli tarkoitus viedä lahjaksi mutta tämä on hätätilanne. Kala ottaa ryypyt jotta veri rupeaa kiertämään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.