IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

FitnaPerjantai 28.03.2008 11:36

Geert Wilders julkaisi viimein huomattavaa ennakkokohua aiheuttaneen filminsä Fitna. Katselin sen hetimiten julkaisun jälkeen Internetistä. Itse raina ei ole aiheeseen perehtyneelle mitenkään maailmoja mullistava, vaan lähes kaikki siinä oleva materiaali on jo ennestään tuttua. Olennainen juttu taitaakin olla se, että näitä asioita viimein tuodaan ihmisten tietoisuuteen.

Reaktiot ovat sen sijaan näkövinkkelistäni paljon mielenkiintoisempia. Hollannin pääministeri Jan Peter Balkenende ilmoitti, että filmin julkaisusta tehdään rikostutkinta. Sinänsä hassua nostaa tuosta mitään tutkintaa Wildersiä vastaan, sillä filmillä sanansa saavat sanoa nimenomaan muslimit. Lisäksi Hollannin johto ilmaisi sanoutuvansa irti Fitnan sanomasta. Mutta kuinka ollakaan, maan hälytystilaa nostettiin terrori-iskun pelossa ja maan johto on huolissaan hollantilaisten turvallisuudesta muslimimaissa. Samaan aikaa siis kiistetään muslimien olevan vaarallisia ja että Koraani on väkivaltaan yllyttävä kirja, mutta valmistaudutaan islamistien iskuihin. Aika loogista.

Filmiä kommentoi tuoreeltaan Hesarissa Matti Keppo. Kirjoittajan mielestä kyseessä on pelkkä provokaatio ja sen tarkoitus on provosoida muslimeja. Siis sen näyttäminen, millaista väkivaltaa muslimit harjoittavat, on muslimien provosoimista? Mihin? Ilmeisesti väkivaltaan. No, tottahan se on, että tällaiset jutut provosoivat sellaiseen. Miten muuten voisikaan reagoida väkivaltaisuusväitteisiin kuin osoittamalla silmitöntä väkivaltaa? Keppo syyttää Wildersiä natsi-kortin käytöstä. Niin, filmillä on kuvia muslimeista, jotka avoimen vilpittömästi osoittavat ihailevansa natsismia ja Hitleriä. "God bless Hitler" taisi lukea mustaan kankaaseen piiloutuneen naisen kyltissä. Wilders ei pelannut natsi-korttia pöytään. Hänen ei tarvinnut, sillä sen tekivät muslimit itse. Lopuksi Keppo toteaa jotain sellaista, josta voin olla samaa mieltä: "Ikävää on, että näin suurta yleisöä kansankiihotus ei liene saanut Euroopassa aikoihin.". Olen myös pahoillani sen vuoksi, ettei tätä puolta islamista ole tuotu jo paljon aiemmin ihmisten tietoisuuteen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.