IRC-Galleria

MikaM

MikaM

Mika Mäntylä

UuskielestäTiistai 17.06.2008 15:10

Kuten kaikki tietävät, neekeriä on nykyaikana loukkaavaa kutsua neekeriksi. Sanan käytöstä on ollut melkoisen paljon vääntöä Internetin keskusteluareenoilla ja sen puolustukseksi on esitetty esimerkiksi sitä, ettei sanalle ole olemassa kunnollista vastinetta. Lisäksi on esitetty, että mikä tahansa korvikkeeksi keksitty sana saa ajan kuluessa negatiivisen leiman ja joudutaan uusien ja yhä vain hankalampien termien keksimiskierteeseen.

Ongelma näyttää leviävän. Minulle tuli aika typertynyt olo kun huomasin Wikipediassa seuraavaa:

"Uussuomalainen tarkoittaa vakituisesti Suomeen asettunutta maahanmuuttajaa tai hänen jälkeläistään. Termiä käytetään erottamaan pysyvästi Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset henkilöt väliaikaisesti maassa oleskelevista. Termiä käytetään myös haluttaessa välttää ”maahanmuuttaja”-sanan joidenkin negatiivisesti kokemaa sävyä."

En taida olla kovin eksyksissä, jos veikkaan tämänkin asian kokevan samanlaisen uusien termien kierteen kuin neekeri. Itse asiassa sanalla uussuomalainen lähtökohdat eivät ole alkujaankaan kovin hyvät. Mieleen tulee ensimmäisenä vitsi karaokea laulavasta romanista ja somalista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.