IRC-Galleria

Buah hah hah haa.........haa.Keskiviikko 02.01.2008 13:46

Mene suomenkielisen Wikipedian etusivulle ja vastaa kysymyksiin klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa "satunnainen artikkeli" -kohtaa.

01. Mitä pelkäät?
- Honda Civic del Solia. (kaksipaikkainen targatyyppinen auto, jota Honda valmisti 1990-luvulla.)

02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
- Simmiaksen. (Simmias oli antiikin kreikkalainen filosofi. Hän oli Kebeen ystävä ja tämän lailla kotoisin Thebasta. Häntä opetti pythagoralainen Filolaos. Simmiaasta ei tiedetä paljoakaan. Hän esiintyy Platonin dialogissa Faidon. Diogenes Laertios kertoo, että hän kirjoitti useita dialogeja.)

03. Mitä haluaisit häälahjaksi?
- Kongot. (Kongot ovat Keski-Afrikan suurin kansa, jolla on pitkä ja merkittävä historia sekä itsenäisenä että alistettuna kansana.)

04. Mitä palvot?
- ULEB Cupia. (ULEB Cup on eurooppalaisille seurajoukkueille tarkoitettu koripallokilpailu.)

05. Salainen fetissisi?
- Mikki Kunttu. (Mikki Kunttu (s. 1971) on suomalainen valosuunnittelja.)

06. Mistä näet unta ensi yönä?
- Konstanz:sta. (Konstanz on yliopistokaupunki Etelä-Saksassa, Baden-Württembergin osavaltiossa, Bodenjärven rannalla. Kaupungissa on 80 000 asukasta.)

07. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
- Tampereen vanha hautausmaan. (Tampereen vanha hautausmaa sijaitsi 1881 valmistuneen Aleksanterin kirkon vieressä. Tämä Tampereen kaupungin ensimmäinen hautausmaa oli käytössä vuosina 1784-1880. Sen käyttö päättyi kun uusi hautausmaa valmistui 1880 Kalevankankaalle.)

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan?
- Spinaakkeripuomista. (Spinaakkeripuomi (spinnupuomi) pitää spinaakkerin tuulen puoleista alakulmaa paikallaan. Puomin toinen pää on kiinni maston keulan puolella ja toinen spinaakkerin alakulmassa.)

09. Mitä keräilet?
- Enneadeja. (Enneadilla tarkoitetaan muinaisen Egyptin jumalryhmää. Nimitys tulee kreikankielisestä sanasta joka tarkoittaa yhdeksää.)

10. Mihin paras muistosi liittyy?
- Ehtoopalvelukseen. (Ehtoopalvelus (lat. vesper) on ortodoksisessa ja katolisessa kirkossa liturgisen vuorokauden ensimmäinen palvelus, joka toimitetaan vuoden jokaisena päivänä illalla periaatteessa ennen auringonlaskua.)

11. Turhin tietämäsi asia?
- Rullakiekko. (Rullakiekko on jääkiekon kaltainen peli, jota pelataan rullaluistimilla jääkiekkokaukalossa. Kaukalon alusta voi olla betonia, puuta, muovia tai asfalttia.)

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
- Deadly Alliancesta. (Deadly Alliance on Mortal Kombat tappelupelisarjassa esiintyvä liittouma. Sen perustivat kaksi velhoa, Quan Chi ja Shang Tsung, tarkoituksenaan herättää henkiin kuolleen lohikäärmekungas Onagan voittamaton armeija.)

13. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi?
- Johanneksen (usurpaattori) kanssa. (Johannes (lat. Ioannes) oli roomalainen virkamies, joka julistautui Länsi-Rooman keisariksi Honoriuksen kuoltua vuonna 423. Ennen tätä Johannes oli toiminut notaarina ja hänen henkilöstään ei tiedetä paljon mitään.)

14. Mikä saa sinut aina nauramaan?
- Katolikos. (Katolikos on korkea kirkollinen arvonimi, jota käyttävät muiden muassa Armenian ja Syyrian orientaaliortodoksiset kirkot korkeimmasta piispastaan.)

15. Entä itkemään?
- Uexküll. (Uexküll tai Üxküll (ruots. Yxkull) on baltiansaksalainen aatelissuku. Suku saa nimensä latvialaisesta Ykskylän kaupungista, liiviläisten muinaisesta pääkaupungista.)

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
- Huomenta Suomi. (Huomenta Suomi on suomalainen MTV3-kanavan aamuajankohtaisohjelma. Ohjelman ensimmäinen lähetys esitettiin Kolmoskanavalla 1. joulukuuta 1989.)

17. Mitä sinulla on taskuissasi?
- Depfa Bank. (Depfa Bank on julkisen sektorin rahoittamiseen erikoistunut saksalaislähtöinen pankki. Sen päämaja on Irlannissa ja pörssinoteeraus Frankfurtissa.)

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
- Benetton Formula. (Benetton Formula Ltd., usein tunnettu nimellä Benetton, oli kausilla 1986–2001 toiminut Formula 1 -talli. Tallin omisti Benettonin perhe, joka tunnetaan paremmin perheen perustamasta vaatemerkistä ja -yrityksestä Benetton Group.)

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
- Korn (vuoden 2007 albumi). (Untitled[1] on Kornin kahdeksas studioalbumi, joka julkaistiin Yhdysvalloissa 31. heinäkuuta 2007. Normaalissa versiossa levystä on 13 kappaletta, mutta deluxe-versio sisältää yhden enemmän (mukana on bonusraita "Sing Sorrow"). Albumi julkaistiin ilman nimeä, koska yhtyeen vokalisti Jonathan Davis halusi, että yhtyeen fanit saavat kutsua albumia millä nimellä tahansa.)

20. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
- Pekka Haaviston. (Pekka Olavi Haavisto (s. 23. maaliskuuta 1958 Helsinki) on suomalainen poliitikko, kansanedustaja ja entinen ministeri. Nykyisin hän on Vihreiden kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.)

21. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
- Paolo Barilla. (Paolo Barilla (s. 20. huhtikuuta 1961 Milano, Italia) on entinen kilpa-autoilija. Hän osallistui Formula 1 -sarjaan kausilla 1989 ja 1990 Minardi-tallin autoilla. Hän on Barillan pastasukua.)

22. Mitä rakastat eniten maailmassa?
- Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:ta, (Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) on auto-, kuljetus- ja ahtausalan työntekijöiden ammattiliitto, joka kuuluu Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestöön. AKT:llä on 158 ammattiosastoa ja yli 50 000 jäsentä.)

23. Mistä aiheesta tekisit kappaleen euroviisuihin?
- Internet-radiosta. (Internet-radio on radioasema tai -lähetys, jota voidaan kuunnella Internetin kautta.)

24. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta?
- Air France:n. (Air France on Ranskan kansallinen lentoyhtiö. Yhtiö kuljetti huhtikuun 2001 ja maaliskuun 2002 välillä 43,3 miljoonaa matkustajaa ja tuotti voittoa 12,5 miljoonaa euroa.)

25. Mikä sinä todella olet?
- Paltamon Rautatieasema. Paltamon rautatieasema (lyh. Pto) on Suomen rataverkon liikennepaikka rataosalla Oulu–Kontiomäki. Asema sijaitsee Paltamon kunnan keskustaajamassa Oulujärven pohjoisrannalla ja valtatien 22 varrella.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.