IRC-Galleria

Oronen

Oronen

on kalsarisankari

Orosen joulukalenteri 2009 - Luukku 18Perjantai 18.12.2009 17:36

Joulutontun ajatuksenvirta

"Saakohan tuokin tyttö tuossa jo jotain lahjaksi Joulupukilta, pitänee käydä jutustelemassa... Kyllä siitä huokuu, että on ollut jo tontun kanssa tekemisissä. Äidiltään saa tietysti jotain poneja ja sensellaista joutavuutta, mutta eipä ihminen ymmärräkkään oikeiden joululahjojen luonnetta sellaisena, kuin Joulupukki on ne joskus määrännyt. Hyvä, että Isäkin pääsi taas jaloilleen ja saa jaettua lahjat lapsille. Hiukan on kyllä viime aikoina huolestuttanut se tossun alle jääminen.

Tänä jouluna on ollut kyllä ihan erilaista tämä lahjaideoiden suunnittelu. Aivan päin vittua organisoitu, kuten naiselta sopii odottaakkin ja muutenkin täysin tehoton järjestelmä tämä ihmisten kanssa keskustelu. Heidän normaalia elämäänsä hetken seuraamalla ja hiukan ajatuksia lukemalla pääsee paljon helpommin lopputuloksiin. Tosin onhan tässä tullut tavattuakin jopa ihan mukaviakin ihmisiä. Sitä en vain ymmärrä, miksi kaikilla on niin kauhea kiire ja ahdistus joka joulu. Aina alkaa muutamaa viikkoa ennen joulua kauheat stressitalkoot, kenellä jouluruoista, toisella lahjoista, yhdellä koristelusta ja monella siitä, saako tyttö- tai poikaystävä tietää firman pikkujoulujen etäisesti seksiä muistuttavasta humalaisesta tölvimisestä sen naapuriloosissa istuvan Sirun kanssa.

Mitä sitten jos panee, pankoon minun puolestani. Minä ainakin panen, jos niikseen tulee.

Ei sitä stressiä ihmisten kuulu ottaa. Sitä vartenhan me tontut olemme olemassa, että ihmiset saavat nauttia Isän juhlasta. Siinäkin ihmisillä menee homma perseellee, luulevat juhlivansa Jeesusta, vaikka Isä vihaa Jeesusta, helvetin pujopartaista ählämiä. Mutta koska Isä on niin hyvä, hän rakastaa kaikkia, niitäkin jotka viettävät joulua väärän jumalanpojan nimeen... Ei ihmisten kuulu stressata joulusta. Joululahjojen antaminen on kaunis tapa muistaa toista, mutta kun verisuonet paisuvat niitä hankkiessa, onko se aitoa rakkautta. Niin onko? Se on varmasti samaa rakkautta, kuin luodin ottaminen rakkaansa puolesta. Samaa rakkautta, kuin se, kun isoveli poimii pikkusiskon Barbin pään kusisesta vessanpöntöstä, johon sen on heittänyt. Ehkä ihmiset tuntevatkin parhaiten rakkauden uhrautumalla toistensa puolesta kärsimykseen.

Mutta silti, ei ihmisen pidä ryhtyä tontuksi. Jos minä saisin valita iloisen perheen kanssa tapahtuvan joulunodotuksen ja koko vuoden Joulupukin nimiin ihmistenvakoilun välillä, ei valinta olisi kovin vaikea. Tontuksi minä kuitenkin kerran synnyin, jo satoja vuosia sitten, ja tonttu minä tulen olemaankin vielä satoja vuosia. Ihmisestä voi tulla tonttu Joulupukin kasteen kautta, mutta koskaan ei tontusta ole tullut vielä ihmistä, niin vahva on se kaste, ettei se ikinä kuivu.

Perkele, kun täällä on kylmä."

- tajunnan virtaa, paitsi omasta päästään, myös tonttujen päistä jääkairan lailla esille poraava Oronen

PS. Tämän päiväkirjamerkinnän kirjoitti oikeasti Tarmo niminen tonttu. Oronen joutui psykiatrin pakkohoitoon, koska kävi kusi roiskuen miekkailemaan virtsaavia poikia esittävien patsaiden kanssa. Tosin Oronen voitti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.