IRC-Galleria

Paukkelo

Paukkelo

n ei olisi pitänyt käväistä galleriassa... Karseeta nähdä oma ikänsä noin tarkasti. Yök!

Blogimerkintä

« Uudempi -
Ei ole yksi eikä kaksi tahoa, joilta olen kuullut paikallisesta isännästä, jonka navetasta löytyi neljä puolikuollutta kaakkia. Pari taisi olla laitumellakin. Kaksi hevosista piti lopettaa heti. Isäntää itseään ei ole vielä löydetty, mutta häntä odottaa syyte törkeästä pahoinpitelystä.

Seurailin ystäväni galleriapäiväkirjasta löytämääni linkkiä ja löysin lehtijutun. Siinä sanottiin, että laman ja sen aiheuttaman masentuneisuuden takia vastaavia tapauksia on valitettavasti odotettavissa enemmänkin. Holhoavasti jutussa todettiin, että "hevosten pito on kallista". Että nyt herätys kaikki, joilla on hevosia! Eiköhän ole jo aika soittaa Saarioiselle?

Tapaus osuu lähelle, joten totta kai se on useiden huulilla. Silti minusta tuntuu, että lamapiikin kynnyksellä ei saisi tuhlata sympatioita eläimiin. Kärsijöitä on toisaalla enemmän ja vaikka nämä tapaukset eivät maantieteellisesti aivan tontille tippuisikaan, niiden pitäisi silti kolahtaa kovemmin. Kalliimpaa ja aikaavievempää kuin minkään kotieläimen pitäminen on lapsi. Onko huostaanotoista vain tullut niin yleistä arkipäivää, etteivät ne enää ylitä uutiskynnystä? Miksei missään kirjoiteta, miten toppuluokkalainen kävelee kotiin ja löytää taas lomautetut vanhempansa humalassa? Jonkinlaista lajinsisäistä yhteisvastuullisuutta nyt, kiitos.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.