IRC-Galleria

PeePee

PeePee

Taksien Alfauros
Seuraavassa kertomuksessani saattaa olla monia pieniä asioita, jotka eivät juuri SINUSTA tunnu miltään tai ole edes vastoinkäymisiä, mutta kun näet kokonaiskuvan ymmärrät että pienet asiat syövät miestä kannibaalin tavoin.

Torstai 23.8

Ensimmäinen päämäärä oli siis Silja Linen Turun terminaali. Check-in piti suorittaa ohjeen mukaan viimeistään tuntia ennen laivan lähtöaikaa, joten kello 8 oli deadline.

Olimme heränneet viideltä, ja tarkoitus oli puoli kuudelta startata auto ja lähteä kohti Turkua. Kohtalo päätti toisin ja oli ensimmäisen vastoinkäymisen aika. Autoon oli unohtunut rattilukko, jonka avain oli veljeni auton avaimen kanssa samassa paikassa, mökillä 15 km päässä. Soitto mökille ja päätös nähdä puolivälissä ABC-huoltamolla.

Nopea ajo Hämeenlinnan läpi BMW:llä ja olimme huoltamolla ennen toista osapuolta, joten päätimme ottaa ajasta hyödyn ja nostaa rahaa matkan tässä vaiheessa, varmuuden vuoksi. Seuraava ongelma. Veljeni kortti rupesi valittamaan nostorajoista, joten sai vain tietyn (melko pienen) summan rahaa ulos. Nostin itse varmuuden vuoksi myös rahaa, tilin lähes tyhjäksi koska palkkapäivä olisi perjantaina.

Näin pääsimme lähtemään pienen mutkan kautta kohti Turkua uljaalla Renaultillamme. Kello oli 6 joten turhiin pysähdyksiin ei kuitenkaan olisi varaa.

Matka sujui lähes koko ajan täydessä hernerokkasumussa ja jo tien näkeminen vaati tarkkaavaisuutta. Kiitos Turun ruuhkattomuuden olimme terminaalilla varttia vaille 8. Ajo check-in luukulle ja varauslappu henkilölle kopissa.

"Hmm, täällä näyttää että teidän varauksenne on peruttu."
"Mutta sehän on lähtenyt jo tililtäkin, eikä ole kyllä tullut vielä takaisin."
"Sitä ei kyllä täältä mistään löydy, mutta paikkoja laivassa kyllä on, ei huolta."
"Mitenkäs maksupolitiikka, voimmeko saada laskun?"
"Ei kyllä tämä pitää tässä heti maksaa."
"Hmm, selvä."

Eli nostamamme rahat menivät minun 70 euroa lukuunottamatta tuohon laivamatkan uudelleen maksamiseen. Ja edessä odotti vaikka kuinka paljon varmoja kustannuksia (diesel, lauttamaksu Helsingborg - Helsingor, Gedser - Rostock - Gedser ja Helsingor - Helsingborg sekä ehkä myös jotain syömistä?).

Laivamatka Tukholmaan alkoi hyvin, kävimme aamupalalla ja sitten harkitusti unta palloon koettelemusta varten. Laivamatkan ongelmat alkoivat käytyämme ensin syömässä lounasta ja mentyämme Tax Freehen ostamaan "eväitä" matkalle. Veljeni kortti ilmoitti että käyttöraja on täynnä eikä sillä voi ostaa eikä nostaa yhtään mitään.

Olimme siis minun 70 euron ja veljen suomalaisen Visa Electron-kortin varassa, jossa oli käyttöraja 100 e / päivä. Ja oma palkkani oli 10 tunnin päässä. Mutta olimme sentään laivassa ja matkalla kohti Tukholmaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.