IRC-Galleria

PeePee

PeePee

Taksien Alfauros
Laiva saapuu Tukholman satamaan kello kahdeksan illalla paikallista aikaa. Kyltit joissa kerrotaan ettei moottoria saa käynnistää ennen kuin annetaan merkit jotta saa lähteä osoittautuvat koristeiksi kun Renaulttimme jää hölmönä eturiviin kun joka puolelta syöksyy autoja Ruotsin maaperälle. Vihdoin hölmistynyt kuskimme saa auton liikkeelle ja jonon jatkeeksi.

Tukholma jäi nopeasti taakse ja E4-tie kutsui. Takaraivossa oli kokoajan paine siitä mistä saamme ensinnäkin rahaa sekä bensaan että lauttamaksuihin jotka olivat odottamassa Helsingborgissa. Rahaa oli noin 60 euroa ja lauttamaksu 230 euroa tiedossa.

Päätimme että veljeni ajaa alkumatkan niin pitkään kunnes pimeys alkaa koittamaan, jotta saisimme ajettua mahdollisimman paljon valoisaan aikaan.

Kun pimeys sitten alkoi koittamaan, aloimme katselemaan mahdollista ensimmäistä taukopaikkaa jossa voisi nauttia ruokaa ja kahvia. Melko nopeasti tällainen löytyikin ja päätimme pitää tauon noin parinsadan kilometrin jälkeen. Auto parkkiin ja sisälle. Veljeni tilaa meille hampurilaiset ja kahvit.

"Meillä ei ole vettä joten ei saa kahvia."
"Ei vettä?"
"Jep. Putket epäkunnossa joten emme saa vettä ja vessatkaan eivät toimi."
"Aha."

Eli pelkät hampurilaiset ja limut olivat mitä saimme, mitä sitä turhaa kahvia juomaan.

Turha oli tässä vaiheessa murehtia ja suunnittelimme että ehdimme aikaisempaan lauttaa joten Tanskassa ei sitten olisikaan niin kiire ajaa seuraavaan satamaan.

Jälleen muutama sata kilometriä takana. Kello löi Suomessa puolenyön merkiksi ja ajattelimme että palkkani olisi pitänyt tulla jolla ongelmat ratkeavat. Joten seuraava etsimisen kohde oli paikka josta voisimme nostaa rahaa. Ensimmäinen mahdollinen paikka oli Huskvarnan "kaupunki" joten päätimme lähteä hetkeksi pois moottoritieltä ja ensimmäinen pankkiautomaatti löytyikin.

Nostoyritys ei TIETENKÄÄN tuottanut tulosta vaan näytölle ilmestyi teksti "Request declined by your bank." Seuraavaan automaattiin sai valita tekstiksi Suomen ja toiveet alkoivat nousta. Mutta nopeasti ne myös romahtivat. "Yhteyttä pankkiin ei voida muodostaa."

Rahat jäivät nostamatta ja seuraava suunnitelma oli ajaa pari tuntia Helsingborgiin ja yrittää siellä uudestaan.

Vihdoin pääsimme Helsingborgiin ja melko pian automaattikin löytyi. Ja ensimmäinen positiivinen asia tapahtui. Käteeni ilmestyi pienen raksutuksen jälkeen 3000 ruotsin kruunua. Ei muuta kuin auto satamaan ja lauttamaksu maksetuksi ja odottamaan seuraavaa lauttaa.

Kello näytti 02.25 ja seuraava lautta luvattiin klo 02.40 lähteväksi. Näin tapahtui ja pääsimme kolmanteen maahan matkallamme kohti Prahaa. Tanska oli jälleen oma vuoroni ajaa ja aikaa oli, sillä tavoitteenamme oli ehtiä klo 07.00 lauttaan joka lähtee Gedseristä. Matkaa ei ollut kuin hieman yli 200 km joten aikaa oli.

Tanska on erittäin tylsä maa ajaa, sillä moottoritie menee todellakin keskellä ei mitään. Missään ei näy mitään, ei edes huoltoasemia. Onneksi dieseliä riitti vielä hyvin ja päätimme tankata vasta Saksassa. Saavuimme Gedserin satamaan hieman viiden jälkeen ja pääsimme jonon jatkoksi. Edessämme oli ehkä noin neljä autoa ja pidemmällä teksti "Next ferries: 07.00, 09.00, 11.00". Päätimme ottaa hyödyn hukka-ajasta ja nauttia mahdollisesta unesta. Päädyin nukkumaan pakettiautomme tavaratilassa reppu tyynynäni. Veli nukkui asennossa X edessä.

Kun heräsimme puoli seitsemän aikoihin jono oli alkanut liikkumaan. Pelottava ajatus oli hiipimässä mieleemme sillä Next ferriesistä oli klo 0700 lautta hävinnyt. Pääsimme tiskille jossa odottikin seuraava yllätys.

"Teidän lauttanne on rikki ja sitä korjataan Rostockissa."
"ömm?"
"Eli seuraava lautta lähtee vasta klo 09.00"
"Ahaa?"
"Voitte myös ajaa Puttgardeniin puolitoista tuntia josta lautat menevät puolen tunnin välein ja matka veden yli kestää tunnin vähemmän."

Nopea mietintä ja päätämme kuitenkin jäädä odottamaan, sillä nyt ajallinen voitto on minimaalinen. Mutta jos olisimme tietäneet sen jo Helsingorissa, olisimme nyt olleet jo Saksassa.

Kaksi tuntia lisää satama-alueella, jossa ei todellakaan ollut mitään ja vessastakin oli paperi loppunut. Mahtava fiilis. Fiilistä ei nostanut edes mahtava tarjouslipuke, jossa kerrottiin seuraavaa: Vain tällä lähdöllä Gedseristä parfyymit - 20 %!!!. Jäi hajut ostamatta kun vihdoin yhdeksän aikaan erittäin ärtyneinä pääsimme lauttaan ja lopulta myös parin tunnin laivamatkan jälkeen Rostockiin. Matka oli noin puolessa välissä.

Jatkoa seuraa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.