IRC-Galleria

Rikupiia

Rikupiia

Olen siirtynyt toisiin tehtäviin Helsingin kaupungille. RIKUn osalta voit olla yhteydessä TeRikuun tai Orkkideaan. Mukavaa talven jatk...

Voinko auttaa?Keskiviikko 23.10.2013 19:33

Syyslomalla moni on reissannut tai sitten vain nukkunut univelkoja pois kotona vällyjen alla. Osa teistä saattaa olla syyslomalla parhaillaan ja nauttii vapaa-ajasta. Miten ikinä syyslomasi vietitkään, on lomien tai viikonlopun jälkeen mukava taas nähdä kavereita.

”Mitä kuuluu?” kysyt iloisena kaverilta. Mitäpä jos saatkin vastaasi vakavan ilmeen tai jopa itkuun purskahtamisen? Myös lomalla voi tapahtua ikäviä asioita. Nuorten kokema väkivalta tai muu kiusaaminen on usein toisten nuorten tai tuttujen henkilöiden tekemää.

Ystävänä ja läheisenä on tärkeää antaa aikaansa sille, jota on loukattu tai kohdeltu kaltoin. On tärkeää auttaa ja yleensä pelkkä kuuntelu ja lohduttava läsnäolo riittävät. Jos kaverisi on kuitenkin kohdannut jatkuvaa kiusaamista, ahdistelua tai väkivaltaa, niin sinun tärkein tehtäväsi on lähteä ystävän tueksi selvittämään asiaa turvallisen aikuisen, kuten esimerkiksi terveydenhoitajan, kuraattorin tai erityisopettajan luokse. Tämänkaltainen apu on ystävällesi korvaamatonta. Voit myös kysyä käytännön ohjeita ja neuvoja rikosuhritilanteessa RIKU:n nuorten palvelusta. http://nuoret.riku.fi/

Huomenna torstaina 24.10. voit tulla kysymään neuvoja tai pohtimaan omaa tai ystäväsi tilannetta Rikosuhripäivystyksen nuorten hankkeen työntekijöiden kanssa myös täällä Galtsussa
klo 14.30- 17.30. Chatsisa voit jutella kahdenkesken ja nimettömänä Rikuliinan tai Rikupiian kanssa.
Tervetuloa!

Vielä ehdit myös vastaamaan kyselyymme katuväkivallasta. Jokainen vastaus tuo meille tärkeää tietoa nuorten kokemuksista tästä aiheesta.

Auttamalla saa synkätkin pilvet väistymään :)




[Kyselyä ei löydy]

KatuväkivaltaPerjantai 04.10.2013 16:43, 607 vastaajaa

Kansallisen rikosuhritutkimuksen (2012) mukaan noin joka kolmas 15–74-vuotias kertoi vuoden aikana pelänneensä joutuvan väkivallan uhriksi iltaisin kodin ulkopuolella. Tämänkaltaista väkivaltaa, joka tapahtuu julkisella paikalla esim. kadulla, puistoissa, julkisissa liikennevälineissä, kauppakeskuksissa tai muissa vastaavanlaisissa paikoissa kutsutaan usein katuväkivallaksi. Tutkimusten mukaan nuoret joutuvat fyysisen väkivallan kohteeksi selvästi vanhempia ikäryhmiä yleisemmin, mutta vain pieni osa näistä rikoksista tulee poliisin tai muiden viranomaisten tietoon (Sirén, Danielsson, Kivivuori, 2012).
Oletko sinä kokenut katuväkivaltaa?
Kokemani katuväkivalta tapahtui?
  • Voit valita 20 vastausta.
Oliko väkivallan tekijä?
Oliko kokemasi väkivalta?
Oliko väkivallan tekijä?
Liittyikö tilanteeseen alkoholi tai muut päihteet?
Kerroitko kokemastasi väkivallasta?
Kokemastani väkivallasta aiheutui?
  • Voit valita 20 vastausta.
Oletko joutunut todistamaan nuorten välistä väkivaltatilannetta tai suoranaista väkivaltaa?
Tiesitkö, että Rikosuhripäivystyksen nuorten hanke tarjoaa käytännön ohjeita rikosilmoituksen tekemiseen ja tukea mahdollisen rikosprosessin aikana uhreille, läheisille ja myös väkivaltaa todistamaan joutuneille?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.