IRC-Galleria

Sarko

Sarko

DI DI DII AIMÖ POLIISKAAR
Meitsi ei ole ihan varma että kumpi on maailman siistein saundi: Josh Hommen murskaava kitaravalli, joka potkaisee Gardenian alkuun vaiko Scott Reederin basso, joka sytyttää koko homman liekkeihin?

Kyllä sähkökitarat ja bassot on maailman siisteimpiä vehkeitä ja pelejä heti putkivahvistimien, efektipedaalien, rumpujen, levyjen, 7" vinyylisinkun kansien ja kahvin jälkeen. Esimerkiksi kitara ja basso on ainoita asioita jotka tuntuu kunnolla munissa ja luissa potkun ohella, esim. toissa päivänä kuulostelin Hebosagilin tuoretta "Cosmic"-EP:tä stereoistani niin hokasin että: "DAMN ku nää bassot tuntuu muuten rintakehässä.". Volyymit olivat vain siinä 17 pykälän paikkeilla(goes up to 32). Normaali rokettilevy alkaa tuntua kehossa vasta siinä 23 pykälän kohilla, Hebosagil pääsi sitten suoraan Electric Wizardin ohella meikän paskastereobassboom-testin voittosijoille.

Ehkeipä tämä ole ollenkaan outoa: Hebosagilin "Cosmic"-EP:llä käytetty bassosetup, aktiivimikitetty Washburn XB-120 / Electroharmonix Big Muff / 100w Carlsbro Stingray Bassamp (1x15") / C-vire (muistaakseni C), ei suostunut menemään nauhalle normaaleilla basso/kitaramikeillä (merkki muistaakseni Sennheiser) vaan beissit jouduttiin ottamaan narulle bassarimikeillä, jotka nekin menivät auttamatta tukkoon äänenpaineesta. Vitun äijjää.

Todellakin, Hebosagilin "Cosmic"-EP on tulossa touko/kesäkuun vaihteessa, se tulee vetämään Suomen metalliskeneä pitkin korvia ja raahaamaan sen hiuksista pihalle potkittavaksi. Mutiloinnin jälkeen se pyyhkii munansa olohuoneen verhoihin. Ilman ystävätasoitustakin: HUH HUH. Harvoin, jos ikinä, olen kuullut näin kylmän apokalyptista levyä. Tuomionläheinen tunnelma tiivistyy karun kolisevien ja murisevien saundien myötä ja kuten edellä mainitsin: yksi pahaperseisimmistä bassosaundeista. Avantgardistista Crust/Doom Metal-mättöä rockmaisin vivahtein ja rakentein, todella mysteeristä menoa. Duunatkaa ittellenne ku tulee, se on ilmainen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.