IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

TarinaaTorstai 11.01.2007 00:15

Olipa kerran Humanisti(tm), joka asui hienossa kartanossa palvelijansa kanssa. Oli tammikuu, ja Humanisti(tm) halusi itse lähetä käymään postilaatikolla. Ensin oli tietysti selvitettävä mimmoinen sää ulkona on. "Palvelija!!!" Hän huusi. "Kuinka voin palvella?" vastasi palvelija nöyränä kumarrellen. "Onko ulkona kylmä?" uteli Humanisti(tm). Palvelija ei tiennyt mutta lähti selvittämään asiaa, palvelija kun on. Ensin hän tietysti vilkaisi lämpömittaria ikkunan pielessä. +1 Celciusta. "Hmm", mietti palvelija, "onkohan tuo nyt kylmää vai lämmintä? +1 astetta ei kesällä ole paljon, mutta nythän on talvi. Toisaalta onhan talvellakin suojakelejä, joilloin lämpötila on nollan yläpuolella. Eli ei tämä nyt mitenkään eriskummallista ole. Lämpötilaa varmaan pitäisi verrata usean vuoden keskiarvoon tähän aikaan kuusta ja päättää vasta sitten." Näin siis kuuliainen palvelija lähti työhuoneeseensa naputtamaan tietokonetta, etsimään Internetistä tilastoja viimeiseltä viideltäkymmeneltä vuodelta lämpötiloista. Tilastoja pitkään tutkittuaan palvelija päätyi lopputulokseen että +1 Celciusta on lämmin tammikuun keskiarvoihin verrattuna.

Tehtävänsä täyttäneenä Humanistin(tm) palvelija juoksee riemuiten isäntänsä luo, todeten että vuodenaikaan nähden on lämmintä. "PERKELEEN TUNARI, EI MINUA KIINNOSTA KUIN ETTÄ KUINKA PALJON MINUN PITÄÄ PUKEA PÄÄLLENI MENNESSÄNI ULOS!" Järkyttyneenä palvelija rientää omaan soppeensa nyyhkyttämään, kuinka isäntä voi kohdella häntä noin, hänhän teki vain parhaansa.

Samaan aikaan kadun toisella puolella omassa kartanossaan Luonnontieteilijä(tm) päättää myös lähteä käymään kaupungilla jalkaisin. Hän kutsuu oman palvelijansa paikalle ja kysyy "Mikä on lämpötila ulkona?". Palvelija rientää oitis lämpömittarille, palaa isäntänsä luo ja ilmoittaa ulkona olevan +1 Celciusta. "Jahas", toteaa Luonnontieteilijä(tm), "minun ei siis tarvitse pukea toisia housuja ylleni. Kiitän, palvelijani."


Kuinka paljon yksinkertaisempi maailma olisikaan jos kaikki kysyisivät faktoja eivätkä mielipiteitä. Vtun humanistit ja heidän tyhjäpäiväiset tulkintansa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.