IRC-Galleria

Slind

Slind

palasi Szigetistä, huh huh!

Satakieltä ei voi vangita häkkiinTorstai 18.10.2007 05:12

Satakieltä ei voi vangita. Jaa miksei?

Siksi että vaikka tämän linnun saisikin häkkiin, ei sen henkeä voi koskaan vangita. Satakielen ydin se henki joka liitää vapaana. Jos linnun sulkee häkkiin, se voi laulaa. Se voi syödä, juoda ja elää. Vaan se ei ole koskaan vapaa. Vain henki liitää vapaana, ja sitä ei voi koskaan vangita. Vangittu lintu laulaa siitä mitä sillä ei ole. Ei vapautta, ei tulevaisuutta, ei kohtaloa. Se voi kuulostaa yhtä kauniilta kuin vapaan linnun laulu, mutta sitä se ei ole. Vapaa lintu laulaa ilosta. Se laulaa tulevaisuuden määräämättömyydestä. Se laulaa siitä ilosta, että tietää elävänsä kunnes kuolee. Se tietää kuolevansa. Se on iloa.

Vaan vangittuna ei satakieli voi koskaan laulaa ilosta, ei vapaudesta, ei onnesta. Ei kohtalosta. Ei satakieli ole satakieli ilman henkeä. Hengetönnä satakieli on vain varis. Laulaa, itkee. Kuitenkin vapaus on se mikä tekee satakielestä satakielen. Vapaus lentää, laulaa, elää kuolla. Ilman sitä lintu ei ole mitään. Vain varjo entisestä.

Voiko satakieltä sitten ikinä saada omakseen? Kyllä voi, vaan ei vangiksi. Satakieli lentää aina pois jos haluaa, ja tulee takaisin jos haluaa. Vain siihen voi luottaa. Vain silloin satakieli on satakieli. Muulloin lintu on vanki, varjo itsestään. Parempi siis antaa linnun lentää vapaana, kuulla laulu usvaisessa aamussa kerran kesässä kuin ottaa vangiksi ja kuulla vangitun linnun laulu joka aamu. Ei kyse ole siitä mitä sinulla on, vaan siitä mitä sinulle annetaan.

Dedicated toSunnuntai 07.10.2007 22:26

Niin sinä tulit approssa seuraamme. Tiesin heti että tästä ei hyvä seuraa mutta vittuilin silti. Sellainen olen. Hyvin pian karjuit että minun pitäisi lähteä siitä seurasta, omien kaverieni porukasta vain koska et pidä minusta. Todella tyylikästä toimintaa. Puolustukseni on se että vittuilen kaikille, ne jotka eivät siitä välitä jäävät ja muut vetävät herneen nenään ja häipyvät. Sinä se et vaan tajua häipyä. Eikä tarvitsekaan, mutta sitten sinun pitää sietää vittuilua ja vittuilla takaisin.

Jossain vaiheessa, sen jälkeen kun olit piirtänyt tussilla naamaani ilman että provosoin sinua siihen, lähdin toiseen baariin. Kolmannessa baarissa liityin alkuperäiseen kaveriporukkaani josta olit vienyt paikkani. Jälleen huusit ja karjuit että minun pitää häipyä. Häivyin yksin mutta liityit silti pian seuraani. Miksi? Loppubilebaarin jonossa valitit jälleen kuinka olen ruma apina ja haisen ja olen vittumainen etkä halua olla tekemisissä kanssani, mutta silti et lähtenyt minnekkään. Miksi? Loppubileissä itkit että en saa jättää sinua yksin. Miksi? Heti sen jälkeen huusit että minun pitää lähteä. Lähdin, ja nappasit minua käsistä kiinni ja huusit jälleen että en saa lähteä. Nyt on käsissä raapimisjäljet, kiitos. Tämä toistui useasti, käskit minun lähteämään mutta en kuitenkaan saanut mennä. Lopulta uhkasin irrottautua väkivaltaisesti jos et päästä minua menemään, ja lähdin toiseen baariin. Sitä ennen kuitenkin halusit minun numeroni koska halusit tulla luokseni jatkoille. Miksi? Jos kerta olen maailman paskin ihminen, miksi haluat että minä teen sovun poikaystäväsi kanssa? Miksi roikuit minussa jos kerran olen maailman paskin jätkä.

Seurasit minua toiseen baariin ja halusit tulla keskustelemaan. Kerroit että haisen. Kerroit että kalju on ruma. En kuitenkaan saanut vieläkään jättää sinua yksin. Illan päätteeksi minun piti vielä korjata pyörääsi, asia jonka olisit osannut tehdä itsekin. Silti raahasit minut hihasta repien pyörällesi. Miksi? Sinun pitää valita, joko vihaat minua etkä pyydä jäämään baarissa luoksesi etkä korjaamaan pyörääsi etkä päästä meille jatkoille, tai sitten ollaan kavereita, minä vittuilen sinulle sen mikä huvittaa ja sinä et aja minua pois omasta kaveriporukastani johon tuppaudut. Valinta on sinun, tässä ovat vaihtoehdot.

Sinä olet se hullu, sinun pitää päättää olenko minä maailman suurin kusipää (vinkki: kyllä olen and there's nothing you can do about it) ja jättää minut rauhaan tai sitten hyväksyä että vittuilen kaikille. Tiedän, elämä ei ole reilua. Joko nielet minun vittuilun tai painut helvettiin. Ja se koskee muuten kaikkia. Pidä minua ääliönä, kusipäänä, hulluna, feikkinä, ihan mitä vaan. Ei kiinnosta. Ei tuon illan jälkeen. Olet kuin kuollut.

Loppuun D12:iä mukaillen lyriikkaa:

Bitch, Keep Talkin'
Keep on poppin off, flip them jaws because
I ain't stoppin'
I ain't got to prove shit to you
So you can lick the balls and
Keep Walkin'!
Keep on poppin' that shit you poppin'
Cause I ain't stoppin' cause
You ain't stoppin' me!
I ain't got to prove shit to you
So you can lick the balls and
Keep Walkin'!

Uutta matskuuLauantai 01.09.2007 06:16

Tänään 31.8.2007 olkoon se päivä kun Slind hommasin ensimmäisen vinyylinsä. Isää on hyvä seurata tässä, sillä isänikin osti ensimmäisen vinyylin ennenkuin omisti levysoittimen. Samoin minä. Eläköön Spede. http://www.discogs.com/release/1041971

Otteita raamatusta osa 1Torstai 02.08.2007 19:09

"Mutta alastoman apinan kehitys erityisen sukupuoliseksi kädelliseksi ei annan myöten liiallisille käsittelyille. Sen biologinen luonto kapinoi. Heti kun keinotekoisia kontrollikeinoja on sovellettu jossain kohdassa, jossain toisessa putkahtaa esiin seksuaalisia tehostuksia. Tämä johtaa usein huvittavan ristiriitaisiin tilanteisiin.
Nainen peittää rintansa ja korostaa sitten niiden muotoa rintaliivein. Tämä seksuaalinen signaalilaite voi olla topattu tai puhallettava, niin että se ei vain palauta kätkettyä muotoa vaan laajentaa sitä, jäljitellen täten sukupuolisessa kiihtymyksessä esiintyvää rintojen paisumista.
...
Sukupuolisia täytteitä on lisätty muihinkin ruumiinosiin: tarvitsee vain ajatella miesten kalukukkaroita ja topattuaj hartioita ja naisten takapuolta suurentavia turnyyrejä. ... Korkeakantaisten kenkien käyttö, joka vääristää normaalia kävelyasentoa, lisää takapuolen keinuvaa liikettä kävellessä.
...
Huulipunan, poskipunan ja havuveden käyttö seksuaalisten huulisignaalien, punastumissignaalien ja tuoksusignaalien korostamiseen aiheuttavat lisää ristiriitoja.
...
Kun lukee näistä erilaisista seksuaalisista rajoituksista ja niiden keinotekoisista vastapainoista, ei voi välttää tunnetta, että olisi paljon helpompaa palata yksinkertaisesti vanhoihin hyviin aikoihin. Miksi jäädhyttää huonetta ja sitten sytyttää sinne tuli?
...
Jos naarasapina haluaa lähestyä aggressiivista urosta epäseksuaalisessa yhteydessä, se saattaa esiintyä seksuaalissti, ei siksi että se haluaisi paritella vaan siksi että näin se kiihottaa uroksen sukupuolivaistoa riittävästi aggressiivisuuden tukahduttamiseksi. Tällaisia käyttäytymismalleja nimitetään uudelleenmotivointitoiminnoksi. Naaras käyttää seksuaalista kiihotusta uroksen uudelleenmotivoimiseksi ja saadakseen täten epäseksuaalista etua. ... Tekemällä itsensä houkutteleviksi vastakkaisen sukupuolen jäsenille yksilöt voivat tehokkaasti vähentää vastakohtaistunteita sosiaaliryhmän muissa jäsenissä.
Parinmuodostajalajille tällä strategialla on tietenkin omat vaaransa. Kiihotus ei saa mennä liian pitkälle. Mukautumalla kuttuurin kehittämiin seksuaalisiin perusrajoituksiin on mahdollista antaa selviä signaaleja 'En ole käytettävissä paritteluun' ja ilmaista samalla kuitenkin toisilla signaaleilla 'Olen siitä huolimatta hyvin seksikäs'. Jälkimmäiset signaalit pitävät huolen antagonismin vähentämisestä, kun taas edelliset estävät asioita luisumasta pois käsistä."


Näin kirjoitti Desmond Morris kirjassaan alaston apina. Kenties syy miksi nämä internetin kuvagalleriat ovat todella suosittuja. Helppo tapa viestittää "Olen seksikäs" ja samaan aikaan "En ole käytettävissä paritteluun". Ja mistä kaikki tämä sai alkunsa? Siitä kun jokin apina tuhansia vuosia sitten laskeutui puusta.

MatkakuumettaTorstai 02.08.2007 17:00

Iik jänskättää. Kävin tänään uuden repun, tuommoisen vähän rinkkamaisemman jossa on lenkkiä ja säätönauhaa vaikka kuinka. Ja mikä tärkeintä, lantiovyössä on taskut. Ja rintakehän kohalla kiristysnauha. Menkyyt matkabudjetista. Toivottavasti budjetti alittuu reilusti, koska muuten syyskuu eletään luottokortilla. Mikä meinaa että syyskuussa pitää tehdä enemmän töitä ja käydä vähemmän opiskelijabileissä. Vaan ihan sama ATM, 3 päivää lähtöön! \o/

I <3 musicLauantai 09.06.2007 22:56

Antti Tuisku on tosi ihq ku se on semmonen babyface mut sillon kuiteski lihaksia ja sit se pitää
niin tyylikkäitä vaatteita, tosi seksyy. Entäs Hanna Pakarinen, todella kaunis nainen ja puhuu
kivasti mie-sie-murretta, siitä mie tykkään itekki. Ja idols-Ari, metallin uusi toivo! Äijä
laukoo mielipiteitä eikä kumarra ketään! Asennetta, rok!

Ai niin musiikki, kai he ovat jotain viisuja laulaneet, ainakin joskus. Ja levyjäkin tehneet.
On se vaan kumma miten minä en tunne ulkonäöltä juuri ketään artisteja, eikä varmaan kovin moni muukaan tunnista niitä artisteja joita kuuntelen. He kun eivät juokse kissanristiäisistä toiseen promoamassa itseään, anteeksi musiikkiaan. Kun ei tarvitse. Jos musiikki on hyvää, se kyllä myy. Vaan mistäs ihmiset saa tietää tästä hyvästä musiikista ellei Music TV:stä, radiosta tms? Pakkohan sitä on promota että saa elantonsa musiikista. Ilmeisesti elektronisen musiikin tekijät näkevät nälkää, koska he eivät esiinny televisiossa, eivät avaa uusia ostoskeskuksia, eivät ole Hannu Karpossa joulupukkina.

Dj:t tietysti ostavat näitä levyjä lähes sokkoina, pelkän näytteen perusteella. Ehkä noilla
myynneillä ei artisti elä, mutta musiikki kai se on pääasia, ei mediahuoraus. Paitsi tietysti
esiintyjillä, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä musiikin kanssa. Esimerkkinä Matti
Nykänen, siinä on hieno esiintyjä. Vaan ei siinä mitään, jokaiselle sitä mitä kukin haluaa. Julisteita, fanisivustoja, paitoja, mukeja, nimmareita, tarrakuvien keräilysarjoja,
näköisnukkeja. Ai niin, ja koska musiikista on kyse niin pitäähän heillä olla joku geneerinen
poppi-biisi jota ei kukaan muista puolen vuoden jälkeen. Musiikkihan on pelkkä tuote jota myydään hypetyksen ja ympäröivän fani-kulttuurin avulla.

Siinä mielessä harmittaa, Hanna Pakarisella on hyvä ääni ja mahdollisuuksia tulla arvostetuksi laulajaksi. Mutta hänen musiikkiaan myydään hänen ulkonäöllään, mikä ei ole hyvä juttu. Victoria Silvstedt on myös laulanut, vaan ihmiset muistavat paremmin hänen isot pyöreät... silmänsä. Pakarisen kannattaisi tehdä elektronista musiikkia niin olisi varmaa että häntä arvostetaan juurikin muusikkona, musiikin takia, ei siksi että hän on kaunis. Kauniit naiset ovat missejä, esiintyjiä, ehkä jopa laulajia mutta eivät muusikkoja.

Olen tullut vanhaksiSunnuntai 03.06.2007 23:04

Joo ei ole Sami-pojalla enää sitä asennetta mitä ennen. Mieluummin lähden aikaisin baarista kotiin nukkumaan että jaksan aamulla pelata rantalenttistä kuin alan vetämään tequilaa kaksinkäsin. Miusta on tullut tylsä.

LuopuminenTiistai 15.05.2007 21:04

Vaikka en koskaan tule omistamaan auringonnousua, voin silti toivottaa sille hyvää huomenta.

Kuka sanoiKeskiviikko 09.05.2007 19:02

All the best women are married, all the handsome men are gay. Kuinka oikeassa hän olikaan. Tässä voisi jo masentua ellei maailmassa olisi käytännössä rajaton määrä naisia.

Opiskeluun liittyvää avautumistaLauantai 17.03.2007 20:32

Olinpa tuossa myymässä Ynnän approon lippuja Agoralla, ja siinä ajankulukseni luin Pörssi Ry:n lehteä, Pörssikurssai (http://www.porssiry.fi/index.php?id=porssikurssi&sivu=tiedotus). Numerossa 1/2007 on mielenkiintoinen artikkeli otsikolla "Murheenkryyni matematiikka?". Artikkelissa alkaa näillä sanoilla: "Taloustieteiden tiedekunta etsii lääkkeitä monivuotisen murheenkryynin, matematiikan peruskurssin tuomiin ongelmiin. ... Kurssin alkuun järjestettiin tasokoe, jossa kurssin eri osa-alueita oli mahdollisuus suorittaa moduleittain. 103 ilmottautuneesta vain muutama läpäisi kaikki osa-alueet.". Tässä nyt ei minusta ole mitään outoa, vaikka lukiossa olisi lukenut pitkän matematiikan, ei silti ole ihme että tästä ei pääse suoraan läpi koska kurssi on laaja. Keväällä 2007 kurssin sisältö on seuraava:

Johdanto
Lukujonot
Koronkorkolaskentaa

Matriisi
Determinantti
Lineaarinen yhtälöryhmä

Funktio
Derivaatta ja ääriarvot
Integraalilaskentaa
Differentiaaliyhtälöt

Kahden muuttujan funktio
Lineaarinen optimointi
Kahden muuttujan funktio
Osittaisderivaatat
Ääriarvot
Sidotut ääriarvot sijoitusmenetelmällä
(Sidotut ääriarvot Lagrangen menetelmällä)
Kokonaisdifferentiaali

(Kompleksiluvut)

Koonta / kertaus

"Matematiikan peruskurssi on ollut suuri pullonkaula täältä [taloustieden tiedekunta -Slind] valmistumiselle" sanoo itsekin tasokokeeseen osallistunut Miika Lipiäinen.

KISSAN PASKAT! Tuo matematiikan peruskurssi on laajuudeltaan 3 opintoviikkoa, kun ns. normaalit matematiikan kurssit, samoin kuin fysiikan, ovat 4-6 opintoviikkoa. Se että tuo kurssi on artikkelin mukaan "yksittäisenä kurssina pitkä ja raskas ja erittäin hankala", kertoo siitä että kauppatieteitten opiskelijoilla ei ole hajuakaan mitä oikea opiskelu ja oikeat kurssit ovat. Kyllä, oikeilla kursseilla joutuu tekemään kotitehtäviä jopa 5h viikossa! Ja kun näitä kursseja on käynnissä yhtäaikaa 4-5, on ymmärrettävää miksi fyysikalla tai matematiikalla ei suoriteta 80 opintoviikkoa vuodessa ja valmistuta kolmessa. "Meistä kyltereistä ei kovinkaan moni ole tottunut tekemään niin paljon töitä yksittäisen kurssin eteen", myötää opiskelija Jouni Jyllinmaa. Miten on mahdollista että yliopistossa opiskeleva ei ole tottunut tekemään kurssin eteen työtä 5h viikossa kolmen kuukauden ajan? Sillä keväällä 2007 matematiikan peruskurssi kestää 16.1.-19.4. Ilmeisesti taloustieteitten tiedekunnassa ollaan hyvin kaukana oikesta opiskelusta, jossa kolmen opintoviikon eteen joutuu tekemän töitä 120h (sillä yksi opintoviikkohan on 40h). Tunnetustihan matematiikalla kursseissa luentoja on 4h viikossa, eli 4hx14 viikkoa tekee 56 tuntia. Tentti on 4h, eli yhteensä 60h. Loput 60h tulee siis laskutehtävistä, eli noin 4h viikko. Ja tämä on työlästä!? Voi vittu sanon vaan. Jyllinmaa myötää kyllä "matematiikkaa vaan ei opi lukemalla, vaan pelkästään laskemalla". Ilmeisesti yliopistossa opiskelu pitäisi olla vain luennoilla istumista ja kirjan lukemista. Ei ihme että humanistien ja luonnontieteilijöitten välillä on molemminpuolista halveksuntaa, jos opiskelussa on näin suuri ero.

Ihmisten kannattaisi ensiksi laskea työmäärää ja sen jälkeen vasta valittaa, koska minusta ei ole väärin että kurssin eteen joutuu oikeasti tekemään jotain. Nähdäkseni tämä on liian yleistä lähes kaikilla muilla kuin matematiikan, fysiikan ja kemian laitoksilla.