IRC-Galleria

Thaurnil

Thaurnil

Glóir do Dhia sna harda, agus ar talamh síocháin do lucht a pháirte.

28.4.2007Lauantai 28.04.2007 22:24

Tulen päivä päivältä yhä varmemmaksi siitä että uskonnot ovat ihmiskunnan suurinta kusetusta.

31.3.2007Lauantai 31.03.2007 20:17

Piti vähän karsia yhteisöjä kun alkoi olemaan turhan täyttä. Sorry. Tässä on kyseessä kuitenkin kanavalistauksesta ja yhteisöt ovat sivuseikka. Kanavalistaakin tuli vähän muokattua koska olen liittynyt quakenetissä parille uudelle kanavalle.


Luennolta havaittua.Torstai 29.03.2007 17:06

Tämä on tullut havaittua jo monen monta kertaa: Jos luennoitsija sanoo että "tämän lauseen todistus on triviaali." niin usko vain hyvällä äläkä yritäkään todistaa kyseistä lausetta itse, siinä nimittäin menee henki ja terveys.

Tuo lausahdus "todistus triviaali" tarkoittaa yleensä sitä että kyseisen lauseen todistaminen vaatii vähintään parikymmentä tuntia verta, hikeä ja kyyneleitä sekä kymmenkunta A4-paperia.

20.3.Keskiviikko 21.03.2007 01:31

Huomasin tässä nettiselailun ohella että tänään on tärkeä vuosipäivä.

20.3.1727: Sir Isaac Newton, ehkä maailman kuuluisin fyysikko, kuoli. Sir Isaac Newtonin pääteos, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, esitti nykyisessäkin mekaniikassa tunnetut kolme Newtonin lakia ja yleisen painovoimalain. Lisäksi Newton kehitti matemaattista analyysia eteenpäin kehittämällä differentiaali- ja integraalilaskennan. Optiikan alalla Newton taas hajotti prismalla valon spektriksi, osoittaen näin valon koostuvan erivärisistä komponenteista.

20.3.1916: Albert Einstein julkaisi yleisen suhteellisuusteorian.

Tärkeä merkkipäivä siis. :) Vielä kun näkisi jonkun luovan teorian joka yhdistää standardimallin ja yleisen suhteellisuusteorian...

Hahhah.Torstai 15.03.2007 23:52

Uskoisitteko jos väittäisin että noin satakiloinen henkilö pystyy lentämään viisi metriä taaksepäin jos tällaista tapausta ampuu jousipyssyllä? Oblivionissa näemmä näin on. Nauroin oikein makeasti kun eräs örkki lensi komeassa kaaressa laivan kannelta nuoli otsassa. :D

Ragdoll-fysiikkamallinnus rokkaa. \o/

Koulu ja sukupuolierottelu.Tiistai 06.03.2007 16:43

Luin vasta vähän aikaa sitten Tampereella toteutetusta kokeilusta jossa oppilaat jaettiin eri luokkiin sukupuolen mukaan. Kokoomuksen kansanedustaja Eero Akaan-Penttilä aikoo ajaa tämän kokeilun vielä pidemmälle ja saada takaisin poika/tyttökoulut. En tiedä mitä mieltä muut tästä ovat mutta itse vastustan tätä ajatusta henkeen ja vereen. Miksikö? Minäpä perustelen...

Ensinnäkin. Koulun tarkoitus on sivistyksellisen kasvatuksen lisäksi kasvattaa lapsia myös sosiaalisesti. Toisesta sukupuolesta vieraannuttaminen ei aja tätä sosiaalista kasvatusta ollenkaan. Tiedätte varmaan ne sisäoppilaitosten aivopesemät brittikansanedustajat jotka ovat välillä todella öykkärimäisiä... näitä esimerkkejä ja kauhutarinoita löytyy myös rakkaasta koto-suomestamme.

Toiseksi. Tällainen sukupuolijako ei todellakaan aja tasa-arvoa. Tällaisesta sukupuoleen perustuvasta koulujaosta tulee lähinnä mieleen kansallissosialistien kouluohjelma jossa pojat opetettiin "kunnon sotilaiksi" ja tytöille tuputettiin äitimyyttipropagandaa. Luultavimminkin tällainen jako johtaisi segregaation hurjaan lisääntymiseen ja tämän seurauksena naisvaltaiset alat vain naisistuisivat.

Akaan-Penttilä perustelee poikaluokkia syrjäytymisen ehkäisemisellä. Kannattaa kuitenkin miettiä miten paljon syrjäytyneitä miehiä jäi ajalta kun poikaluokat olivat vielä käytössä. Summa summarum, tällainen sukupuolierottelu ei todellakaan aja kenenkään etua, ei poikien eikä tyttöjen. Ainakin itselläni on karmaisevat muistot jo pelkistä peruskoulun liikunta/käsityötunneista, jotka olivat vahvasti ovat sukupuolittuneita aineita. Luokkajako vain vahvistaa patriarkaatin asemaa tässä yhteiskunnassa.

Ongelma on itse peruskoulussa eikä suinkaan sekaluokissa.

Päivän sitaatti.Keskiviikko 21.02.2007 04:11

"Eivät kaikki englanninkielen miksi-alkuiset lauseet ole legitiimejä kysymyksiä. Miksi yksisarviset ovat onttoja? Jotkut kysymykset eivät yksinkertaisesti ansaitse vastausta. Mikä on abstraktion väri? Miltä toivo tuoksuu? Se että kysymys voidaan ilmaista kieliopillisesti oikeassa muodossa ei tee siitä mielekästä tai vakavaa huomiotamme ansaitsevaa."

- Richard Dawkins

Raamattukritiikkiä: 2. Mooseksen kirja.Maanantai 12.02.2007 04:00

Tässä artikkelissa käsittelen Exodusta, eli suomalaisessa Raamatussa 2. Mooseksen kirjaa, kriittisesti. Kuten Genesiksessäkin, tässäkin kirjassa löytyi erittäin paljon epätieteellisyyksiä, ristiriitoja, ja täysin absurdia tavaraa. Katsellaanpa lähemmin...

Heti ensimmäisestä luvusta löytyy täysin absurdi epätieteellisyys: verratkaapa näitä kahta jaetta.

"1:5 And all the souls that came out of the loins of Jacob were seventy souls: for Joseph was in Egypt already."

ja

"1:7 And the children of Israel were fruitful, and increased abundantly, and multiplied, and waxed exceeding mighty; and the land was filled with them."

Tässä vaiheessa olin tippua tuoliltani. Aikamoinen väestöräjähdys. Seitsemästäkymmenestä syntyy miljoonia, miten tämä on mahdollista? Luku Exodus 1:18 kannustaa ihmisiä valehtelemaan: kun heprealaiset valehtelivat faaraolle, Jumala siitä hyvästä lahjoitti heprealaisille heprealaisia naisia. Onko siis oikein valehdella? Luvussa Exodus 2:11 Mooses tappaa egyptiläisen. Mitä ihmettä? Jos kymmenessä käskyssä kielletään tappamasta niin miksi hitossa Mooses sitten itse heiluu tappamassa ihmisiä? Lisäksi, Exodus 2:14 ja Heb.11:27 ovat ristiriidassa keskenään. Ristiriita löytyy myös Exodus 2:18 ja Exodus 3:1 välillä, kosken Mooseksen appea.

Exodus 3:4 on hauska epätieteellinen absurdius. Mooses löytää palavan pensaan joka alkaa puhumaan hänelle. Mitähän ihmeen huumeita Mooses on vetänyt tässäkin vaiheessa? Vai onko joku muu nähnyt puhuvia palavia pensaita selvin päin? Siinä tapauksessa kannattaa käydä tutkituttamassa päänsä. Exodus 3:22 kannustaa varastamaan vaikka kymmenessä käskyssä kielletään varastamasta. Jumala itse vielä kannustaa heprealaisia varastamaan. Ristiriita jälleen. Exodus 4:2-9 on hauska ja absurdi kohta: Jumala näyttää Moosekselle taikatemppuja vaikka Raamatussa myöhemmin kielletään taikuus (noitanaisen älä salli elää yms.) ... ristiriita.

Lisäksi Jumala tunnustaa omin sanoin Moosekselle että hän tekee ihmisistä sokeita ja kuuroja. Ottaen huomioon mitä myöhemmin Raamattu sanoo vammaisuudesta, tässä on sekä suuri epäoikeudenmukaisuus että ristiriita. Ja lisäksi epätieteellisyys. (Exodus 4:11)

Exodus 4:21 on varsin mielenkiintoinen jae: Jumala itse kovettaa faaraon sydämen ja tämän jälkeen alkaa rankaisemaan egyptiläisiä siitä että faarao ei päästä heprealaisia lähtemään. Exodus 4:23 kertoo kuinka Jumala uhkailee faaraota hänen esikoispoikansa tappamisella ja tämän jälkeen Exodus 4:24 kertoo kuinka Jumala yrittää tappaa jo Mooseksenkin. Paha päivä Jumalalla kenties?

Exodus 4:25 onkin jo sitä itseään eri verijuhlia. Sipporat ensin ottaa piikiven käteensä, tämän jälkeen silpoo lapsensa sukuelimet, jonka jälkeen laittaa poikansa juuri irtileikatun esinahan Mooseksen jalkojen väliin. Absurdia. Ja varsin veristä. Exodus 6:16 sisältää taas epätieteellisen pitkiä elinaikoja. Enpä ole vielä törmännyt henkilöön joka eläisi 137-vuotiaaksi...

Exodus 6:20 sisältää insestiin kannustamista. Ristiriita Leviticuksen kanssa, Lev. 18:12 ja Lev. 20:19 selvästi kieltävät moisen touhun. Tästä on tietenkin löydetty ristiriitoja aiemminkin.

Exodus 7:3 kertoo kuinka Jumala taas vaihteeksi kovettaa faaraon sydämen ja alkaa rankaisemaan faaraota siitä etteivät heprealaiset pääse lähtemään pois. Tämä on epäoikeudenmukaista mutta myös ristiriita, nimittäin 1 Samuel 6:6 kovasti väittää että faarao itse kovetti oman sydämensä. Exodus 7:9 sisältää taas vaihteeksi varsin naurettavan epätieteellisyyden. Kokeile itse heittää keppiä maahan, siitä ei takuuvarmasti tule käärmettä vaikka kuinka viskoisit. Exodus 7:11 vielä väittää että faaraon omatkin maagikot pystyivät tähän temppuun. Miksi ihmiset eivät tee tällaisia temppuja televisiossa nykyään? :D

Jumala kovettaa faaraon sydämen kolmannen kerran. Tästä seuraa se, että Jumala rankaisee viatonta faaraota ja egyptiläisiä muuttamalla niilin veden vereksi. (Exodus 7:17-24) Ja tottakai faaraon omatkin maagikot pystyivät tähän temppuun. Tämäkin taikatemppu olisi hauska nähdä vaikkapa David Copperfieldin tekemänä televisiosta. :D Ja lisää seuraa. Jumala heittää sammakoita egyptiin. Ja tottakai, faaraon maagikot tekevät taas saman tempun. Milloin alkaa kanien veteleminen hatusta? :D Seuraavaksi tuleekin sitten syöpäläisiä. Ja tähän ei enää faaraon maagikotkaan pysty. Loppujen lopuksi egyptiläisten kimppuun tulee kamala määrä paarmoja. Tämä koko episodi oli varsin hupaisaa luettavaa.

Exodus 9:3 kertoo kuinka Jumala tappaa egyptin kaiken karjan viidennessä vitsauksessa. Loppujen lopuksi seitsemännessä ja kymmenennessä vitsauksessa Jumala tappaa koko egyptin karjan uudelleen. Tässä on vain yksi pieni mutta - mistä egyptiläiset pieraisivat lisää karjaa kun entinen oli kuollut? Exodus 9:9 mukaan Jumala kovetti taas faaraon sydämen mutta, tämäkin on ristiriidassa 1. Samuel 6:6 kanssa. Viidennen kerran tämä tapahtuu Exodus 10:2 mukaan, ja sama ristiriita jälleen. Ja kuudes kerta Exodus 10:20 mukaan.

Hauska epätieteellisyys on myös yhdeksäs vitsaus: kolme päivää kestävä pimeys. Enpä ole koskaan kuullutkaan että kolme päivää voisi olla pimeää. Tämä on tieteellisesti täysi mahdottomuus. Ja Exodus 10:27 sanoo jälleen kerran että Jumala kovettaa faaraon sydämen. Eikö Jumala ikinä kyllästy?

Exodus 11 ja Exodus 12 ovatkin sitten jo massamurha. Jumala tappaa kasapäin viattomia lapsia. Sitä ennen toki hän kovettaa faaraon sydämen viimeisen kerran (Exodus 11:10) että voisi saada hyvän syyn teurastukselleen. Exodus 12:12 mukaan tämän joukkomurhan kohteeksi eivät joudu pelkästään ihmiset vaan myös eläimet. Mitä pahaa eläimet ovat tehneet? Julmaa ja epäoikeudenmukaista. Samaisen raamatunjakeen mukaan on olemassa myös muita Jumalia, vaikkakin Raamattu kieltääkin muut Jumalat useassa muussa jakeessa. Mitä ihmettä?

Exodus 12:35 kertoo kuinka Jumala rohkaisee heprealaisia varastamaan egyptiläisiltä. Kymmenen käskyä kieltää varastamisen. Ristiriita siis. Exodus 12:45 hyväksyy taas vaihteeksi orjuuden.

Exodus 13:2 kertoo kuinka Jumala käskee uhraamaan itselleen jokaisen miespuolisen esikoisen - sekä ihmisen että karjan. Jos ette usko niin lukekaapa itse:

"Sanctify unto me all the firstborn, whatsoever openeth the womb among the children of Israel, both of man and of beast: it is mine."

Siis WTF? Ensin Jumala teurastaa kaikki egpytiläisten esikoiset. Tämän jälkeen hän vaatii heprealaisiakin tekemään niin. Mahtavaa. Tässä meillä taas rakastava ja oikeudenmukainen Jumala. Joopajoo.

Exodus 13:17 mukaan israelilaiset kulkevat filistealaisten maan läpi. Muuten hyvä mutta filistealaiset eivät tuohon aikaan asuneet kyseisellä alueella, vaan asuttivat Kanaanin maan vasta muutama sata vuotta myöhemmin. Absurdi epätieteellisyys taas on Exodus 13:21, joka väittää että Jumala kulkee pilvipatsaan päällä päivisin ja tulipatsaan päällä öisin. Joopajoo jälleen... uskokoon ken tahtoo...

Exodus 14:23 väittää taas että faarao jahtasi israelilaisia kaikilla egyptin hevosilla. Muuten hyvä mutta tuossa vaiheessa hevosia oli tasan nolla, sillä Jumala oli aiemmin jo tappanut kaikki hevoset. Tämä päättyy siihen, että Jumala hukuttaa egyptiläisten armeijan. (Exodus 14:28) ... ja lisää ruumiita tämän "rakastavan ja oikeudenmukaisen" Jumalan toimesta. Aivan. Exodus 15:3 tunnustaa suoraan että Jumala on sodan Jumala ja julma sellainen. Exodus 15:6 mukaan Jumala murskaa ihmisiä oikealla kädellään. Exodus 15:9 mukaan Jumala taas tyydyttää himojansa tappamalla ihmisiä. Exodus 15:10 mukaan Jumala hukuttaa ihmisiä. Exodus 15:11 väittää taas että on useita Jumalia - ristiriita jälleen. Exodus 15:12 taas sanoo että Jumala saa maan nielemään ihmisiä oikealla kädellään. Exodus 15:26 mukaan jos teet niin kuin Jumala sanoo, hän ei rankaise. Muuten käy huonosti.

...että se siitä rakastavasta ja oikeudenmukaisesta Jumalasta. Mutta mennäänpä eteenpäin.

Exodus 16:8 on oppikirjaesimerkki siitä taktiikasta mitä uskonnolliset johtajat ovat aina käyttäneet. Kun ihmiset valittivat Moosekselle, hän leimasi ihmiset kerettiläisiksi ja sanoi että valitukset ovat suoraan Jumalaa vastaan. Tällaista menettelyä näkee nykyään Iranissa ja Saudi-Arabiassa, historiassa esimerkkejä löytyy esimerkiksi keskiajalla tästä taktiikasta.

Exodus 15:14-15 väittää että mannaa sataa taivaalta. Uskokoon taas vaihteeksi ken tahtoo. Ainakin kun Exodus 16:35 väittää vielä että israelilaiset söivät mannaa 40 vuotta. Mahtoi olla yksipuolinen ruokavalio. Samanlainen epätieteellisyys on Exodus 17:1, joka kovasti väittää että Mooses otti vettä kalliosta. Täysin mahdotonta. Exodus 17:11 sisältää myös lisää mukavia epätieteellisyyksiä: niin kauan kun Mooses piti käsiään ylhäällä, olivat israelilaiset voitolla amalekilaisia vastaan. Mutta jos Mooses päästi kätensä vaipumaan, olivat amalekilaiset voitolla. Absurdia. Kuten voitte arvata, siitä syntyi massamurha taas vaihteeksi. Exodus 17:16 sanoo että Jumala käy sukupolvesta sukupolveen sotaa amalekilaisia vastaan. Terrorismia.

Exodus 18:11 väittää taas kerran ristiriitaisesti että useita Jumalia on olemassa. Tämähän alkaa olla aika polyteistista tavaraa. Exodus 19:5 mukaan Israelilaiset ovat herrakansaa ja kaikkien muiden yläpuolella. Suvaitsematonta, eikö? Exodus 19:12 tuomitsee kaikki siinainvuorta koskettavat ihmiset kivitettäväksi elävältä.

Sitten tuleekin kymmenen käskyä. Ristiriitoja löytyy.

Ensimmäinen käsky on selvästikin ristiriitainen usean muun raamatunkohdan kanssa, sillä Raamattu mainitsee useita Jumalia olevan olemassa. Ihmiset usein unohtavat tämän, mutta pakkohan tämä on mainita kun kerran kymmenen käskyä on kristinuskon peruspilari:

"20:4 Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth."

Eli tämä kieltää myös kuvien, patsaiden, yms. tekemisen. Kuulitte aivan oikein.

Ja mitä tämän käskyn rikkomisesta seuraa? Katsotaanpa Exodus 20:5...

"20:5 Thou shalt not bow down thyself to them, nor serve them: for I the LORD thy God am a jealous God, visiting the iniquity of the fathers upon the children unto the third and fourth generation of them that hate me;"

...kyllä. Tämä kostetaan kolmanteen polveen saakka.

Toisessa käskyssä ei ole mitään erikoisempaa mainittavaa.

Kolmas käsky koskee sapattia mutta kyseinen käsky hyväksyy myös orjuuden, ks. Exodus 20:10. Tähän sisältyy myös epätieteellisyys, Exodus 20:11, joka väittää että maailma luotiin kuudessa päivässä. Tämä on nykytieteen valossa suurta puppua. Ristiriitoja löytyy tästäkin...

Exodus 16:29, Exodus 20:8, Exodus 31:13-15, Exodus 34:21, Exodus 35:2, Leviticus 19:3, 30, Leviticus 23:3, Numbers 15:32, 36, Deuteronomy 5:12, ja Isaiah 56:2 sanovat että sapattia pitää viettää, MUTTA: Raamatusta lyötyy myös seuraavat jakeet jotka väittävät että sapattia ei tarvitse viettää: Isaiah 1:13, Matthew 12:2, John 5:16, Romans 14:5, Colossians 2:16. Ristiriita.

Entäpä sitten vanhempien kunnioittaminen, eli neljäs käsky? Tästä löytyy myös ristiriitoja.

Exodus 20:12, Deuteronomy 5:16, Ephesians 6:2, Proverbs 1:8, Proverbs 23:22, Malachi 4:6 käskevät kunnioittamaan vanhempiaan mutta... ristiriidassa tämän kanssa ovat Matthew 12:47-48, Matthew 23:9, Mark 3:32-33, Luke 9:59-60, ja Luke 14:26. Legendaarisin käskyistä lienee viides käsky, joka kieltää tappamisen. Lienee sanomattakin selvää että Jumala on rikkonut tätä käskyä itse useita kertoja...

Kuudes käsky kieltää huorinteon. Tässäkin on ristiriitaisia viitteitä. Exodus 20:14, Deuteronomy 5:18, ja Hebrews 13:4 vs. Numbers 31:18, Hosea 1:2, Hosea 3:1.

Seitsemäs käsky kieltää varastamisen. Jo tässäkin kirjassa Jumala kannusti heprealaisia varastamaan egyptiläisiltä, joten se siitä käskystä. Samoin kahdeksas käsky on puppua siltä osin että Exoduksen ensimmäisissä jakeissa Jumala kannusti ihmisiä valehtelemaan. Yhdeksäs käsky taas osoittaa Raamatun primitiivisen maailmankuvan: naiset ovat miehen omaisuutta siinä missä karjakin. Samoin kymmenessä käskyssä hyväksytään orjuus.

Ja lopuksi Exodus 20:24 antaa ohjeet uhrieläinten tappamiseen. On siinäkin meillä taas rakastava ja rauhanomainen Jumala... Sitten tulee Exoduksen paras osuus jossa paljastuu koko Raamatun primitiivinen maailmankuva. Nimittäin lainsäädäntö.

Heti ensiksi, Exodus 21:2 hyväksyy jälleen orjuuden. Exodus 21:7 hyväksyy tyttärensä myymisen. Exodus 21:10 hyväksyy polygamian. Exodus 21:15 käskee tappamaan tottelemattomat lapset, samoin kuin Exodus 21:16. Exodus 21:20 kannustaa kiduttamaan. Exodus 21:22 hyväksyy abortin (pro-life - aktivistit unohtavat usein tämän raamatunjakeen), Exodus 21:24 on taas perinteinen "silmä silmästä - hammas hampaasta" - pykälä, samoin Exodus 21:25. Exodus 21:26-27 hyväksyy orjien hakkaamisen, Exodus 21:28 käskee kivittämään härän kuoliaaksi, samoin Exodus 21:29. Exodus 21:32 hyväksyy orjuuden jälleen. Samoin Exodus 22:3.

Exodus 22:16 on hauska raamatunjae joka taas vaihteeksi kertoo Raamatun primitiivisen maailmankuvan: jos mies viettelee kihlaamattoman naisen ja tämän jälkeen harrastaa seksiä tämän kanssa, on miehen maksettava tytön isälle täysi morsiamenhinta ja mentävä tämän kanssa naimisiin. Ellei isä suostu on miehen maksettava isälle menetetystä neitsyydestä. Tämä raamatunjae taas kertoo sen kuinka raamatussa nainen on vain miehen omaisuutta.

Exodus 22:18 on taas "noitanaisen älä salli elää" - jae josta saamme kiittää esimerkiksi katolisen kirkon noitavainoja. Tämäkin on ristiriidassa usean muun raamatunjakeen kanssa. Exodus 22:19 hyväksyy kuolemantuomion. Exodus 22:20 on ristiriitainen jae taas vaihteeksi Jumalien määrien osalta. Samoin Exodus 22:28. Exodus 22:29 taas käskee uhraamaan ihmisiä. Exodus 23:1 kieltää valehtelemisen vaikka Jumala on itse omaa kansaansa kannustanut aiemmin tässä kirjassa valehtelemaan. Samoin Exodus 23:7. Exodus 23:13 on jälleen ristiriitaista tietoa Jumalien määristä. Exodus 23:17 on silkkaa sovinismia. Exodus 23:19 on absurdius joka kieltää lapsen keittämisen äitinsä maidossa (WTF?!), ja Exodus 23:24 kieltää uskonnonvapauden. Exodus 23:27 kertoo että Jumala tuhoaa kaikki ihmiset. Exodus 23:28 kertoo kuinka Jumalalla on herhiläisiä harhaoppisten varalle. Exodus 23:32 on taas perinteinen suvaitsemattomuuspykälä.

Exodus 24:5 kertoo kuinka Mooses roiskuttaa verta ihmisten päälle (WTF?!), ja Jumala vielä ilahtuu tästä... (WTF?!??!?!) Exodus 24:10 väittää että Jumalalla on safiiri jalkansa alla. Exodus 25:18 taas on ristiriidassa Exodus 20:4 kanssa.

Exodus 28:30 taas on siitä hauska kohta, että se kertoo urimmista ja tunnimmista. Oikeastaan kyse on kaksipuoleisesta "taikakolikosta" joka antaa kyllä/ei - vastauksen mihin tahansa kysymykseen. Ja mitä siitä taikuudesta taas sanottiinkaan? Absurdius.

Exodus 29:12 on perinteinen eläintentappojae. Tätä verellä mässäilyä sitten jatketaankin pitkään, Exodus 29:18 jopa sanoo että palavan raadon haju on hyvä tuoksu Jumalan nenässä. (WTF?)

Exodus 29:36 on jae jonka moni unohtaa. Raamatun mukaan jokaisen on uhrattava mullikka kerran päivässä. Olethan sinäkin jo uhrannut mullikkasi? Entäpä ne kaksi lammasta jonka Exodus 29:38 määrää? Exodus 30:20 on hyvä jae lapsien pelotteluun. Kyseisen jakeen mukaan jos lapsi ei pese ennen ateriaa käsiänsä, hän kuolee. Exodus 30:33 kieltää muukalaisten valelemisen pyhällä öljyllä. Suvaitsematonta. Exodus 30:37 taas uhkailee karkoituksella sitä joka käyttää Jumalan suosikkiparfyymia. (WTF?)

Exodus 31:13 on sekä ristiriitainen että julma pykälä. Tämän raamatunjakeen mukaan sapatinrikkojat pitää kivittää vaikka useissa muissa raamatunjakeissa sanotaankin että sapattia ei tarvitse viettää. Exodus 31:17 taas sanoo että Jumala oli väsynyt luotuaan taivaan ja maan. Ristiriitainen jae Isaiah 40:28 kanssa.

Exodus 32:1-35 kertoo taas kuinka Jumala rankaisee armotta ihmisiä koska he seurasivat heille Jumalan itsensä osoittamaa uskonnollista johtajaa. Reilukerho kokoontui jälleen kerran. Exodus 32:20 kertoo mitä Mooses teki: hän poltti kultaisen vasikan sulaksi, sekoitti sen veteen ja juotti ihmisille. Julmaa.

Exodus 32:27 kertoo taas kuinka Jumala rikkoo itse laatimiaan käskyjä ja tappaa noin 3000 ihmistä. Exodus 32:35 kertoo taas, kuinka Jumala tappoi vähän lisää ihmisiä. Miten se viides käsky taas kuuluikaan?

Tähän päättyi Exoduksesta kertova osa. Ristiriitoja, absurdiuksia, julmuuksia, epätieteellisyyksiä ja totaalista WTF-tavaraa löytyi kyllä aivan tarpeeksi. Seuraava osa käsittelee Leviticusta, eli suomenkielisessä Raamatussa Mooseksen 3. Kirjaa.

Päivän sitaatti.Perjantai 09.02.2007 18:41

"Today, the theory of evolution is an accepted fact for everyone but a fundamentalist minority, whose objections are based not on reasoning but on doctrinaire adherence to religious principles"

- James D. Watson

Uutispläjäys.Perjantai 09.02.2007 18:33

Tuoreen tutkimuksen mukaan ruotsalaisista 25% pitää astrologiaa tieteenä. Suomessa taas kolmasosa ei usko siihen faktaan että ihminen on polveutunut muista eläinlajeista.

...en yhtään ihmettele sitä että kreationismi, "älykäs suunnittelu" ja muut pseudotieteet nostavat päätänsä maailmassa, kun ihmisiä ei ole koulutettu tarpeeksi. Luulisin että suurin osa näistä "evoluutiokriittisistä" kreationisteista ei ole edes lukenut Charles Darwinin "Lajien Synty" - teosta joka on evoluutioteorian perusteos.

Suosittelen muuten tuota teosta itse kullekin luettavaksi. :)