IRC-Galleria

Vetskari

Vetskari

haluaisin olla

On ihmisiä joilla menee huonomminTiistai 05.02.2008 03:28

Olet varmaan lohduttanut surkeeta ystävääsi muistuttamalla ettei hänellä nyt niin huonosti ole asiat. Mahdollisesti olet lohduttanut jotakuinkin näillä sanoin. Ystävä hyvä :) elät hyvässä maailmassa, sinulla on rakas perhe ja välittäviä ystäviä. Joillakin menee paljon huonomminkin tässä maailmassa ja sinulla menee itse asiassa varsin hyvin.

Ajatushan on varsin kaunis. Haluat helpottaa surkean ystäväsi tuskaa kertomalla hänelle ettei hänen tilanne ole nyt niin surkea. Mutta oletko ajatellut asiaa seuraavasti. Jotta surkean ystäväsi tilanne helpottuisi sanomisestasi, hänen täytyy nähdä nykytilanteensa parempana kuin monilla muilla. Eli tähän kunigas näkemykseen hyvinvoiva osa maailman ihmisistä perustaa hyvinvointinsa tiedostetusti tai tiedostamattomasti.

Sinänsähän on hyvä ettet ole maailman huono-osainen, MUTTA väitän että juuri tämä ajatusmaailma pitää nykyistä maailmanrakennetta yllä. Meistä yksilöistä koostuva hyvä osainen paskamassa maailmasta päättää. Perustamme oman hyvinvointimme siihen, että on ihmisiä joilla menee huonommin. Jos emme tiedosta olevan olemassa ihmisiä joilla menee huonommin, katsomme olevan huono-osaisia.

Kun meillä hyväosaisilla ei ole keinoja parantaa omaa elämäämme, emme myöskään halua huononpi osaisten tilanteen paraneva, koska silloinhan meillä menisi huonommin. Kun me ja surkea ystäväsi alkaa ymmärtää, ettei surkeutemme ole niin syyseuraus suhteessa muihin surkimuksiin, meillä alkaakin mennä paremmin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.