IRC-Galleria

RavintoasiaaKeskiviikko 14.06.2006 01:07

En nyt jaksa kirjoittaa kovin perustellusti, oli töissä aika intensiivinen päivä eikä nyt jaksaisi roikkua koneen ääressä. Onneksi kävelin ja rentoilin hieman tuolla Tammerkosken niskalla. Erittäin terapeuttinen paikka.

Ravintoasiaa. Olen tässä jonkin aikaa noudattanut linjaa, että en syö mitään mitä en tunnista. Esimerkiksi leivoksia on turha syödä. Rinnastan ranskanleivän leivokseen. Teoriani mukaan mitä enemmän esimerkiksi viljaa muutetaan alkuperäisestä muodostaan, sitä haitallisempi se on ihmiselle. Esimeriksi leivokset ovat pahaksi ihmiselle, sillä vehnä on ensin jauhettu moneen kertaan jolloin siitä poistuu kaikki alkioiden sisältämä hyvä. Sokeri on kaukana sokerijuurikkaasta saatavasta sokerista. Sitä on muokattu ja valkaistu. Kaiken lisäksi teollisesti valmistetuissa elintarvikkeissa on käytetty transrasvoja joka on tyydyttyneitä rasvahappojakin vaarallisempaa.

Periaatteni: kaikkea voi syödä kunhan se on mahdollisimman lähellä alkuperäistä olomuotoaan. Tämä periaate poissulkee lähes kaikki teolliset herkut, makkarat yms. Esimerkiksi pyrin olemaan syömättä kastikeruokia. Niistä ei todellakaan tiedä mitä ne sisältää ja lihan laatu jää myös verhoilluksi vehnäjauhomössöllä. Poikkeus vahvistaa säännön. Syön suklaata ja ryynimakkaraa.

Esimerkiksi ateriani koostuu kunnon lihasta, kalasta tai kanasta ilman, että sitä on valmiiksi maustettu (=pilattu). Toinen tärkeä osa-alue on laadukkaat kasvikset joita on syytä olla riittävästi eri sorttia ja mahdollisimman paljon. Riisiä tai perunaa laitan hillitysti, ne eivät sovi yhteen lihan kanssa, tulee vain ähky olo kun elimistö joutuu hanskaamaan pitkäketjuisia hiilihydraatteja proteiinimöykyn kanssa yhtä aikaa.

Tavoitteeni on,että noin 50-60 vuotiaana en paina yli 90kg.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.