IRC-Galleria

eeeh

eeeh

Elämäonkovaa,muttailmankovaaeioleelämää.

Joko yhteinen matka päättyy?Keskiviikko 25.02.2009 09:59

Vanhan hevosen ei kuulu riehua pukkilaukassa tarhassa, siitä ei seuraa mitään hyvää.
Manta on viikon koppihoidossa ja metacam kuurilla. Oikea etujalka on turvonnut, kosketus arka sekä Manta kävelee hyppien eteenpäin. Ell kävi eilen toteamassa, että sieltä on mennyt jänne.

Paranemisennuste oli huono, sillä onhan Manta jo iäkäs hevonen. Katsotaan nyt josko koppihoidosta olisi apua. Jos menee parempaan suuntaan käytetään klinikalla viikon päästä, mutta jos pysyy samanlaisena tai huononee on luultavastikin Mantan aika siirtyä ikivihreille niityille Rollen sekä Hildan seuraan.

Pahalta tuntuu. Ajatus siitä, että tässä tämä nyt oli, 10 yhteistä vuotta saa mielen mustumaan ja miettimään kaikkia yhdessä koettuja tapahtumia.
Kyllä tämä tästä, päivä päivältä eteenpäin. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Äityisloma alkoi...Torstai 05.02.2009 23:23

...ihan tosissaan. Tänään on siis ensimmäinen virallinen äitiyslomapäiväni ja se alkoi lääkärineuvolalla. Valittelin nivuskipuja sekä huonovointisuutta aamuisin (pyörryttää, ahdistaa, hikoiluttaa) ja eipä ollut ihme, että vähän tekee nivusissa kipeää. Pikkuinen on laskeutunut aivan alas ja täysin valmis pompahtamaan ulos minä hetkenä tahansa. Lohjalle on lähdettävä välittömästi, jos vähänkään supistelee kipeästi. Ei saa jäädä kotiin miettimään ja odottelemaan, että tulevatko tiheämmin vai ei.

Sain sitten tallityönteko kiellon sekä nostelu kiellon. Jasminia saa pitää sylissä, kunhan ensin itse istun tuolilla, mutta kantaa ei saa. Hevosten kanssa silittely ja harjaaminen on sallittu muu tekeminen kiellettyä. Näillä pitäisi sitten pikkuisen vielä ainakin 4 viikkoa pysyä sisällä ja toivottavasti tosiaan pysyy! Juha on nyt sitten meidän virallinen hevostenhoitaja :)

Hummat raspattuKeskiviikko 28.01.2009 17:02

Nyt on heppojen vuosihuolto suukalustoissa saatu tehtyä. :)
Nukalla oli toisella puolella hieman enemmän piikkiä ja sudenhampaat olivat kasvaneet tarpeeksi isoiksi, joten ne napattiin pois. Itselleni tuli todella huono olo kun näin hampaan ell kädessä. Veri pakeni päästä ja tuntui, että kohta lentää laatta. En siis edelleenkään kestä näitä "verisiä ja inhottavia" juttuja mitä tehdään omille hevosille.
Emppu oli oikein kiltisti, eikä kertaakaan yrittänyt hyppiä. Ell kehui ponin hyvää purukalustoa, kun on niin tasaiset rivit.
Mantan rauhotus meni suhteellisen hyvin, mutta ell oli sitä mieltä, että ei enää ens kerralla rauhoiteta tammaa vaan raspataan vaan ilman, kun raspauksessa oli todella nätisti, huokaisi oikein syvään kun sai suun avaajan suuhunsa "Ai, tää olikin tää juttu!"


Yhditelmävaunut ostettu :)Lauantai 10.01.2009 15:34

Vihdoin ja viimein mä sain ne. Ihan tuliterät Brio Kombi yhdistelmävaunut, hoitolaukku ja lämpöpussi. Väritykseltään tummanruskea.
Jasmin joutui aikoinaan tyytymään käytettyihin melko huonoihin vaunuihin, mutta uusi tulokas pääsee n. 10 viikon kuluttua upouusiin vaunuihin.

Jasmin odottaa vauvaa todella kovasti. Joka päivä jaksaa selittää:
"Vauva on äidin masussa, mahmin tahtoo kuunnella vauvaa"
"Mahmin vaihtaa vauvan vaipat, mahmin heijaa vauvaa vaunuissa"

Myös mielikuvitus juoksee 2,5 vuotiaalla neidillä hurjaa vauhtia ja saa aikaseksi tälläisiä lauseita:
"Ihan täysii isi juoksi seinään"
"Kissanpentuja on sohvan alla"
"Emppu tarvii loimen, suojat jne..." (keneltäköhän näitä lie kuullut :D)

Cindyn 3. näyttelyt, esittäjänä Kati Grön (Cindyn isän omistaja)

JUK EH
"Hyvä tyyppi & koko. Feminiininen pää, hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula, sekä ylälinja. Rungon kehitys vielä kesken. Hyvä luusto. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu hyvin riittävällä askelpituudella. Vielä niukassa karvassa. Hyvä luonne, vaatii kehittymisaikaa."

Kaikki juuri sitä mitä ollaan kasvattajan kanssa ja Katin kanssa puhuttukin. Tyytyväinen olen. Ehkä meillä vielä joskus on talossa se sertien kerääjä ;)

Kuvassa Cindy kesällä Tuomarinkartanolla.

[Ei aihetta]Lauantai 06.12.2008 11:43

Viimesiä viedään vuodelta 2008, se on fakta. Joten olisi mukavaa jos sinä kertoisit parhaan muiston/hetken minun seurassani vuodelta 2008, tämän jälkeen lisää tämä omaan päiväkirjaasi ja ylläty miten paljon muistoja sinulla on vuodelta 2008.

popotTiistai 02.12.2008 20:49

Nyt on Mantalla talvipopot alla :) eli antaa talven tulla. Emppu odottelee vielä, että saisi sopivan kokoiset kengät jalkaansa.

Meille kuuluu hyvää ja kaikki on sujunut mukavasti. Raskaus viikkoja on nyt 23+4 ja seuraava neuvola on ensi viikolla. Harjoitussupistuksia on tullut aika tiuhaa tahtia ja pikkuinen on iltaisin todella virkeä, potkii kovin, niin että Juhakin on potkut jo viikon ajan tuntenut. Ihan mukavaa tämä raskausaika :) Jasmin odottaa kovasti pikkuista ja kertoilee innoissaan mitä kaikkea vauvan kanssa pitää tehdä sitten kun se pääsee pois äidin masusta :D

Eilen rakenneultrassaLauantai 08.11.2008 17:53

Eilen oli rakenneultra, kaikki hyvin. Normi kokoinen pikku veijari masussa potki ja huitoi. Oli todella hankalissa asennoissa niin että mittoja oli vaikea ottaa ja sukupuolen tutkimista oli vaikea tehdä. 100% varmuutta ei sukupuolelle saatu, joten asiasta keskustellaan sitten vaan tuttujen kanssa ;)
Viikkoja on siis tänään 20+1.
Töissä käyn edelleen, mutta olen jättänyt "hurjimmat" hepat taluttamatta ihan vaan turvallisuus syistä, työporukassa tämä onneksi hyväksytään ja ymmärretään todella hyvin. Vielä ei ainakaan työnteko tunnu liian raskaalta, vaikka paskaa saakin lappaa ihan huolella päivän aikana :)

Omat hepat: Nuka lomailee ja lomailee luultavasti kevääseen asti, kun en raskaana uskalla 3v:n selkään kavuta. Manta lomailee, tekee töitä sen minkä mamma jaksaa ja pystyy, maastoiltu ollaan nyt muutaman kerran ja ihan mukavaa on ollut. Mantalle kun löytyisi joku kiva ihminen vähän liikuttelemaan niin olisin tosi tyytyväinen. Emppu treenaa, treenaa ja treenaa :D Laihdutus on lähtenyt hienosti liikkeelle ja poni liikkuu 5-6 kertaa viikossa tästä kiitos kuuluu Katille, Inkalle ja Pikku-Inkalle :) Toivottavasti poni on ensi kesään mennessä taas sporttikunnossa, jotta tytöt pääsevät ponia kisauttamaan agilityssä ja esteradoilla :)

vähän kuulumisiaTorstai 16.10.2008 12:27

Kaikki on sujunut oikein mukavasti. Olen nyt viikolla 16+6 ja pikkuinen liikkuu kovasti masussa. Varsinkin syömisen jälkeen on todella virkeä ja myllää niin, että on pakko itse rauhoittua hetkeksi. Rakenne ultra on 7.11. ja uteliaina ajateltiin kysyä sukupuolta, onhan se sitten hiukan helpompaa alkaa hommata niitä pojan vaatteita, kun en poikaa halua pukea Jasminin vanhoihin vaatteisiin :)

Jasmin kasvaa kovaa vauhtia ja puhuu jo 4-5 sanan lauseita ihan kuin vettä vaan. Ratsastellut on nyt jonkin verran, tosin isin talutuksella, kun äiti ei jaksa juosta tarpeeksi kovaa ja paljon, kun selästä kuuluu koko ajan: "Lisää! Kovaa! Kaasuu!". Emppu on toiminut oikein kiltisti Jasminin opetusponina. Jasmin pystyy itse jo taluttamaan Emppua ja harjaaminenkin onnistuu.

Volvo oli maalauksessa. Nyt on kaunis uusi maalipinta, eli kelpaa cruisailla taas :) Oli kyllä ihanaa saada oma auto takaisin, kun olen auto-kehän nissaneilla työmatkaa kulkenut, yksikään niistä ei vedä vertojaan mun volvolle! Poppisvehkeiden asennus on nyt vielä hiukan kesken, mutta eiköhän Juha ne pian saa laitettua niin pääsee työmatkoilla popittamaan ihan kunnolla :D

Manta ja Nuka viettelevät lähinnä lomaa. Emppulla olen nyt kahtena päivinä käynyt ajamassa ja poni on tosi hyvässä kunnossa, vaikka onkin n. 200 kiloa ylipainoinen (ollut hieman laiduntamassa, 2 hevosta+poni, 2 hehtaarin laitumella) Eli Empulla on nyt laihdutus urakakka päällä.

Eipä meillä sitten oikein muuta ole tapahtunut :)

hauska :)Keskiviikko 01.10.2008 22:27

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tarvitsee":
- Ossi ihmettelee Keniä, Elina tarvitsee tukea vanhempiensa eron takia. Ken tajuaa Ossissa olevan jotain erityistä kun Elina uskoutuu tälle.

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] näyttää":
- Näkymätön Elina näyttää melko hyvin, miten ankaraa saattoi elämä ruotsinkielisessä ympäristössä suomenkieliselle olla.

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] sanoo":
- Elina sanoo: Mä mietin, tajuaako Teuvo itsekään miten vitun paska tää biisi on.
[paskaa teuvo lomanin musaa :)]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] haluaa":
- Muistakaa Teiskontien tornien asukkaat, että Afrikan aikojen muistona Elina haluaa, että morjestetaan! Älkää ruikuttako!

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tekee":
- Perheenäidin arjen ja opiskelun ohessa Elina tekee miehensä yrityksessä töitä kerran viikossa.
[rankka elämä]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] inhoaa":
- Elina inhoaa ajatusta unikoulusta ja siitä, että hän joutuisi nukkumaan patjalla pari yötä, mutta se näyttää väistämättömältä.
[todellakin!]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] kysyy":
- Mitä jos kalat piereskelee? Elina kysyy.
[xD]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] menee":
- Kun Elinan äiti ja sisarukset vierailevat isän haudalla, Elina menee suolle, jossa hän kuvittelee tapaavansa isänsä.
[kauheeta...hui...]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] tykkää":
- Elina tykkää, jos sitä linkittää
[kyllä]

Kirjoita Googlen hakuun "[nimesi] syö":
- Elina syö usein n. 01,04 ja 07, jonka jälkeen jää viereen joko hereille tai nukkumaan vielä puoleksi tunniksi.
[syön kuin hevonen ja olen ylpeä siitä!]