IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Syksyistä tohinaaKeskiviikko 19.10.2011 15:04

Vietimme mukavan syysloman Kreikassa. Ajattelin, että kun en ollut siellä viimeiseen 9 vuoteen käynyt sukulaisia moikkaamassa, niin jo oli aikakin mennä! Lennettiin Monan ja Samin kanssa Damin kautta (samalla käytiin vilkaisemassa Amsterdamin maisemia parisen tuntia) Ateenaan. Sieltä mentiin junalla ja bussilla Patrakseen tädin luokse. Tädin luona oltiin muutama päivä ja tehtiin retki vuokratulla autolla sukulaisten kesämökille vuoristoon. Olipahan muuten eka kerta, kun meikäläinen ajaa jossain muussa maassa kun Suomessa tai Egyptin aavikolla... :P kokemus oli hyvin mielenkiintoinen, samoin kreikkalaiset liikennesäännöt, jotka toimivat lähinnä viidakon lakien mukaan. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja ei saatu edes autoa mällättyä, joten sankarillisesti voin todeta selviytyneeni onnistuneesti kreikkalaisesta liikenteestä.
Sitten mentiin vielä bussilla Patraksesta Ateenaan serkkuni Piian luokse. Käytiin pyörähtämässä Ateenan Likavitos kukkulalla ja vähän ajeltiin ympäriinsä. Kadut lainehtivat roskista, oli parhaillaan tuo roskien kuljettajien lakko meneillään. Mun sukulaiset keräsivät roskat parvekkeelleen muovipusseihin, mutta useat kreikkalaiset vain lätkivät pussukoitaan roskalaatikoiden ympärille valloittaen samalla esim. parkkipaikkoja... Niin täynnä olivat nuo astiat. Tunnelma oli hiukan kireä, odotetusti kreikkalaisia masentaa tuo talouskriisi. Asiaa ei hirveästi auttanut suomalaisuutensa tunnustaminen kysyttäessä, varsinkaan kun nuo Halla-Ahon taannoin kuuluisaksi tulleet kommentit sotilasjuntasta ym. olivat melkoisen valloillaan. Kiitos tästä maineen tuottamisesta suomalaisille, juuri näin.
Kreikan lamasta täytyy noin muutoin todeta pari sellaista pointtia, että esim. Kreikan sotilaallista varustautumista ei tulisi nähdä kovinkaan mustavalkoisena. On helppoa sanoa, että kreikkalaiset tuhlaavat rahaa 400 panssarivaunun hankkimiseen, mutta esim. mun serkkujen näkemys asiasta on se, että esim. Saksa, Ranska ja jenkit haluavat, että Kreikka ostaa heiltä aseita edelleen, koska näin on tehnyt jo vuosikymmeniä. Eiväthän nuo maat suostuisi tukipaketteihin, jos ei Kreikka ostaisi heiltä aseita!
Kiitos saksalaisen lehdistön ivaamisen, vihataan saksalaisia Kreikassa tällä hetkellä enemmän kuin suomalaisia. Onneksi Halla-Ahokin on viime aikoina pitänyt suunsa kiinni. Saksalaiset näet ivaavat lehdissään Akropolis -kukkulalla "For Sale" ja sitä rataa... kreikkalaisia patsaita on valokuviin laitettu keskisormi pystyssä jne. Tuollainen meininki kääntää "Sauronin silmän" pois suomalaisista. Joten saimme olla melkoisen rauhassa, muutamaa pahaa silmäystä lukuun ottamatta.
Kaikki sympatiani kreikkalaisille. Toivon ja haluan uskoa, että tilanne paranee. Kyllä tähän keinot vielä keksitään.
Paluumatkan teimme Pariisin kautta. Oltiin Gare du Nordin aseman läheisyydessä hostellissa. Joskus hurjassa nuoruudessani pyörin Pariisissa pennittömänä juuri noilla alueilla... oli ihan mukavaa nähdä ne paikat uudestaan ja tällä kertaa siten, että rahaa oli hostelliin ja kassilliseen ruokaa :) Käytiin Eiffel tornia katsomassa yhdeltä kukkulalta, muuta ei oikein ehditty tekemään. Pariisin lentokenttää en suosittele kenellekään: matkalaukkumme katosivat ja saapuivat vasta illalla perille, kun itse olimme jo ma. aamuna Suomessa. Laukut tulivat kaikki eri lennoilla ja jouduin muutaman puhelun soittamaan niiden perään... Air Francen puhelinpalvelussa puhutaan melkoisen surkeaa englantia. Eikä muuten olla ainoat tässä asiassa, monet tuttavani ovat kertoneet kokeneensa Parisiin kentällä vastaavaa....
Jeps... duuniin paluu oli edessä ja täytyy sanoa, että harkitsen vakavasti paluuta free lanceriksi. Olisi mukavaa vuokrata jokin työhuone Helsingistä kirjani jatko-osaa varten ja keskittyä sen kirjoittamiseen. Tänäkin aamuna jo inspiraation suoni sykki... Lisäksi voisin tehdä kuvauskeikkaa friikkuna ja esim. 30 tuntista listaa /kolme viikkoa lentokentällä. Siinähän olisi ihan ok -aikataulu inspiroitumiseen....

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.