IRC-Galleria

nilliskukko

nilliskukko

Nina on onnellinen äiti

Blogi

- Vanhemmat »

Auts - piikki!Torstai 01.02.2007 00:52

Ja niin kuten aiemmin jo kerroin, oli aiheellista antaa jonkun harjaantuneemman käden kokeilla Kaiuksen suu. Piikithän sieltä löytyi, ylhäältä olemmin puolin. Herra tallinpitäjä ystävällisesti rapasi ne pois, ja poni seisoi hienosti koko toimenpiteen ajan :)

Huomenna vp.

Heppa-massageKeskiviikko 31.01.2007 00:10

Tänään Kaius sai kokovartalohieronnan meidän "omalta" eläinnaturopaatiltamme, joka tuli etsimään jumeutuneita lihaksia. Kaulan alueelta löytyi symmetrisesti kummaltakin puolelta, muttei kutenkaan mitään isompaa lihaskireyttä, lavat ja selkä olivat myös kunossa. On kuulemma hyvässä kunnossa lihaksisto. Sain kaupan päälle opetusta hieronnasta ja venyttelemisestä - nyt poni notkeaksi, niin kesällä nousee jalka espanjalaiseen käyntiin :D


HH:n välittäjän kätyriksi nykyään siirtynyt Nillis-nipa lähti Vaiffin ja Veean kanssa ohjien vienti reissulle. Koska ohjien kuskaamiseen liian pieniksi osoittautuneet Vaiffin taskut oli korvattava jollain kantomenetelmällä, sai Nillis ottaa ohjat tiukkaan vetosolmuun kaulansa ympäri. Ponien vaellus kohti Suskin tallia antarktisessa pakkassäässä alkoi..

Päästyään perille tehtävän suortituskohteeseen, saivat poniratsukot nauttia valtaisaa arvostusta. Eikä mikään ihme, sillä läpi hyisevän tuulen, liukkaan jäätikön ja kylmän lumen olivat Nillis ja Vaiffi vaeltaneet päiväkausia ilman ruokaa, juomaa tai lepoa. Ponit olivat saaneet vain lunta syödäkseen. Nääntyneinä menomatkasta kääntyivät poniratsukot kuitenkin urheasti ympäri ja lähtivät kaviot jäätä viiltäen kohti kotia. Nyt ratsukot eivät enää säästelleet viimeisiäänkään voimia, vaan laukkasivat koko pitkän matkan harjat jäisinä hulmuten, mielessään vain tallin lämpö ja iltakaurat. Ei edes kaksi kertaa hyökännyt sapalihammastiikeri voinut urheiden ratsukoiden menoa pysäyttää! Voittajina, vaikkakin vähän sinisinä, palasivat Nillis ja Vaiffi kotitallilleen. Syöttivät ja juottivat urheat ratsunsa ja valmistautuivat uusiin haasteisiin!Joo, ok, nyt meitsi menee nukuu.... z Z Zz z z z z z z z Z

Nina leikkii Cyril RocheriaSunnuntai 28.01.2007 22:23

Valkku :)

Halusin, että Outi ratsuttaisi Kaiusta, koska oikeaan kierrokseen poni on tuntunut jäykältä. Ja vaikka Kaiu menikin Outin alla todella kauniisti, niin jäykkähän se oli. Selvästikin "pakoili" oikean puolesta kuolaintuntumaa. Outi ehdotti, että tarkastuttaisin Kaiuksen suun hammaspiikkien varalta. No, minä tyttöhän halusin tarkastaa ponin suun ihan itse, ja Outi joutui tietenkin avustamaan :) (Ninan koutsina olon hyviä puolia! heh!) Enskiksi katseltiin ihan pintapuolisin. Lörpöttelin ponin huulia ylös ja alas, sitten Outi otti hyvän otteen Kaiun leuasta ja minä työnsin käteni "pedon kitaan" ja tunnustelin nopeasti takahampaiden pinnat. Tuntuivat oikein sileiltä (mutta en voi väittää olevani kovinkaan harjaantunut piikkien etsijä :D )

No, tilaan nyt hierojan aluksi, ja mikäli ei löydy lihaskireyttä, niin sitten kai joku vähän harjaantuneempi saa tulla etsimään piikit suusta!

Omalta osaltanikin valkku meni ihan kivasti. Outi sanoi, että että huomaa, että olen tuuppari, koska istun kuin kouluratsastaja enkä kuin esteratsastaja. Hih! Outi myös kehuskeli, että Kaiulla on harrastehepaksi keskivertoa parempi kunto.

Hyvä päivä - hyvä mieli! Hyvä poni! :)

Tarpomista maastossaLauantai 27.01.2007 21:44

Piiitkästä aikaa, piiiitkä maastolenkki Vaiffin ja Veean kanssa. Ponit käyttäytyivät mallikkaasti (lukuunottamatta Veean heittämää "pikku" pukkia yhdellä laukka osuudella, heh) ja joutuivat kunnolla töihin! Tarpomista riitti lumisissa rinteissä, jonne pelkäämättömät kuskit poninsa veivät ;)

Hieno reissu kaikin puolin - ilma oli loistava, vaikkakin välillä tuuli kipristi nenän päässä :o)

Uudet suitsetLauantai 27.01.2007 01:13

Tänään vihdoinkin saapuivat uudet suitset! Hienot! :)

Kentällä tuupattiin n. tunti Terhin ja Fuzzin kanssa. Poni meni nätisti ja kenttä oli laukattavassa kunnossa. Kaius ei ollut niin tukkoisen oloinen kuin eilen ja aika vireä mieleltään.

huomiseen ;o)

* * * ** * *** * * * ** * * * * * * ** * * * * * * * *

Timppa-toppryttarePerjantai 26.01.2007 00:37

Timppa-toppryttare tuli hiomaan opittuja oppejansa kentälle. Kentällä oli vipinää, ja Timppa-toppryttarea vähän jänskätti. Mutta Kaius meni nätisti, vaikkakin vähän hölmistyneellä ilmeellä, mutta kääntyi kuitenkin yleensä kuskin toivomaan suuntaan. Ravityöskentely tarvitsee vähän vielä hiomista, mutta kyllä varmasti jo ensi kerralla kevennyksetkin nousevat! Itse sitten pääsin lämmitetyllä ponilla ratsastelemaan, mutta kentän suuresta suosiosta johtuen raavailtiin vain epämääräisiä ympyröitä.

Ihanaa, huomenna on jo perjantai ja luvattu lisää lunta! :D

* * * * ** L **** U *** * M * **** I *** * * on kivaa


Lumienkelihevosten tekoaTorstai 25.01.2007 01:02

Aah! Lunta! Ihanaa! (Vaikka matka tallille olikin aika hirveä. Ajaa nyt lumiauran takana, kun lumi pöllyää tuulilasia vasten, ja toivoo vain, että tie jatkuu suoraan) Mutta eihän mikään voi pitää meitä Ässän kanssa poissa maastosta, jos on näin hieno ilma! Oli hieno tunne ratsastaa pimässä, koska ei ollutkaan pimeää! :D

Kaius tosin tuntui tosi tahmaiselta ja tukkoiselta. Tuntui, ettei ponin henki oikein kulkenut :( Ei edes suuttunut, vaikka kaveri hävisi näkyvistä KAHDESTI! (tarkempi tarina "kaverin häviämisestä" puuturvan päiväkirjassa ;) heh!) Käytiin vielä kentällä, mutta en raaskinut ponin kanssa vääntää, kun ei tuntunut olevan ihan kunnossa.. hö. Huomenna uusi päivä! Nyt - zzZz zz z z z z z z * * * * * ** * * * *öitä * * * * * ** * * * * *

startTiistai 23.01.2007 23:55

On pitänyt tämä päiväkirja omalta osaltanikn aloittaa - vasta nyt sain aikaiseksi.

Eilen maanantaina huonosti menneen tentin jälkeen lähdin tuulettamaan tenttimurheet Kaiuksen jouhiin. Ilma oli kaunis, ihanan kylmä ja melkein tyyni. Kaiukin meni nätisti, vaikkei kahdestaan olla ehditty vielä paljon maastoilemaan. Vaiffin piti tulla mukaan, mutta ei työkiireiltänsä ehtinyt.

Menin pienen maastolenkin, jonka jälkeen vielä pellolle ravailemaan ja laukkailemaan ympyröitä. Tallilla ei ollut muita ja sain aivan rauhassa höpsötellä poinini kanssa :) Rentouttavaa!

Tänään tiistaina Kaius sai hyvin ansaitun lepopäivän. Vaiffi lupasi laittaa iltamössöt karsinan oven viereen.

** * *Toivottavasti yöllä sataisi niin paljon lunta, että huomenna saataisiin tehdä lumihevosenkeleitä! * * * *
- Vanhemmat »