IRC-Galleria

scaramanga

scaramanga

kohti Lääkistä...

In snow..Torstai 07.02.2008 00:02

Niimpa siis alkoi matkamme torstaina 31.1 kohti lunta ja tuiskua. Mina yhdessa perheeni kanssa hyppasin autoon sateisena paivana Kalifoniassa ja suuntasimme kurssin kohti Lake Tahoe:ta. Parin tunnin ajomatkan jalkeen vesisade muuttuikin yllattaen lumisateeksi ja lunta rupesi olemaan vahan siella sun taalla. Hetken lisaa matkattuamme tormasimme renkaiden tarkistus pisteeseen. Vain nelivetoiset talvirenkailla saivat menna lapi. Kaikki muut joutuivat vaantamaan ketjut autoihinsa. Ja taytyy kylla myontaa, etta en ole koskaan ihka oikeita ketjuja nahnyt autoissa. Hassua sinaansa. No matka jatkui meidan mukavalla nelivetoisella perheautolla, mutta ei aikaakaan kun jouduimme pysahtymaan jalleen. Motari oli suljettu lumimyrakan aiheuttaneiden onnettomuuksien takia ja raivaustoihin kuluisi aikaa ainakin tunti ellei kaksi. No siina sitten pysahdyimme paikalliselle huoltsikalla ja vessa jonossa tuli puheeksi saa. Siina sitten Texasista kotoisin oleva nuori mies kysaisee, etta mika siella teilla oikein aiheuttaa vaarallisia tilanteita, etta onko kyseessa ja vai lumi.. Taman jalkeen han myontaa, ettei ole tottunut ajamaan talvisissa olosuhteissa, mutta on kovasti matkalla kohti vuoristoa. Ei muuta kuin lykkya pyttyyn hemmo.(toivottavasti ei osuta tielle samaan aikaan ;) No vihdoin paasimme sitten takaisin motarille, mutta jouduimme pysahtymaan useita kertoja lukuisien onnettmuuksien takia. Sen siita saa kun kasvaa Kalifornian rannoilla ja paattaa eras talvi lahtea lumen keskelle lomailemaan. 8 ja puolen tunnin ajomatkan jalkeen paasemme sitten vihdoin perille ja kellohan onkin jo 10 illalla. Normaalisti tama matka kestaisi about 3 ja puoli tuntia..

Seuraava paiva onkin sitten paljon parempi. Paasen laskettelemaan yhdelle korkeimmista vuorista Jarvi Tahoen ymparilla. Ja kylla on sitten upeita maisemia. Ja lumimaara rinteissa on aivan kasittamaton, on kuin pumpulissa laskisi. Ei siina, etta Messilan rinteissa jotain vikaa olisi.
Ja ehka paivan hienoin kokemus on lasketella Nevadan puolelle. Eli taas saatin yksi osavaltio lisaa listaan ;) Ja viela hauskempaa oli huomata kuinka Kasino rakennukset alkoivat samasta pisteesta kuin Nevadan osavaltion raja.

Seuraava paiva onkin sitten pelkkaa pulkkamakea ja lumiukkoja lasten kanssa. Ja tosiaan tamahan on ensimmainen kerta perheen aidille pulkkamaessa. Ja kuinka ollakkaan koko laskeminen on paljon hauskempaa vanhemmille kuin lapsille. Myos tekemani pienoinen lumilyhty on talle perheelle uusi kokemus ja he ovat kaikki aivan innoissaan. Harmi etta nama lapset joutuvat matkaamaan nain pitkan matkan paastakseen temuamaaan lumessa.

Sitten koittaakin sunnuntai ja kuinka ollakkaan, lunta on tullut yon aikana niin paljon, etta isa joutuu kaivamaan tiensa autolle. Sitten han paattaa lahtea ajamaan Starbucksiin hakemaan kahvia, mutta hupsis keikkaa 200 metrin jalkeen ottaa lumikerros vastaan ja auto juuttuu lumeen. Ei sitten muuta kuin koko perhe kaivamaan ja tyontamaan..noin 3 tunnin jalkeen autoon saadaan takaisin paikalleen ja jaadaan odottelemaan auraus autoa, joka meinaa melkein unohtaa meidan osoitteen. Vihdoinkin kello 14.00 tienoilla paastaan lahtemaan kotia kohti. Ja onneksi kaikkien kommelluksien jalkeen paasemme kotiin jo 3 ja puolessa tunnissa. Kaikki ovat puhki ja poikki, mutta turha tama reissu ei ollut. Minulla ainakin oli alyttoman hauskaa ja koko perhe oli yhta mielta etta sinne on mentava uudestaan.

Ja mita tasta sitten voin todeta. En mina kykenisi elamaan lopun elamaa, ilman lunta.. no way..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.