IRC-Galleria

oli sinänsä mielenkiintonen tilaisuus, harmi että meni jossain määrin läskiksi kun mm. tietyt veronmaksajat ilmoittivat mielipiteitään viittaamatta milloin sattui. Olisin odottanut selkeätä selvitystä Tampereen pikaraitiohankkeesta vaikka itse tunnenkin hankkeen varsin yksityiskohtaisesti. Tällä kertaa juteltiin vain muutamalla lauseella ideasta rakentaa Hämeenkatua kautta kulkeva pikaratikka, jota ei ole edes selvitetty muuta kuin pikaratikan suunnittelun alkuvaiheessa, jolloin tämä todettiin huonoksi ideaksi. Itse sanoisin, että idea on OK jos Hämeenkatu saadaan joukkoliikenne(painotteiseksi) kaduksi. Jos henkilöautot kulkevat nykyiseen malliin Hämeenkadulla ja bussit tasaavat aikataulujaan Keskustorilla (bussikaistan päällä!), ei Hämeenkatua kulkevalla pikaratikalla ole välttämättä niitä etuja tunneliratikkaan nähden.

Toivottavasti seuraavan vastaavankaltaiseen tilaisuuteen saadaan enemmän väkeä ja paremmat tilat, mieluiten jonkinlainen auditorio. Itse yritän ainakin kampanjoida ystävilleni jos näitä vielä lähifutuurissa pidetään.

____

Tämän tilaisuuden päätteeksi kävin Paavolan Karin (killerpop) kanssa muutamalla olusella Semaforissa, ja keskustelimme huomattavasti kehittävämmin ja tavallista kaduntallaajaa kiinnostavammista aiheista kuten reiteistä ja kalustosta, ei mistään yleislinjauksista "joo, joukkoliikennettä pitäis tehostaa niin että se pääsee ittekannattavaks" vaan nimenomaan niistä keinoista millä siihen voitais päästä. Kari kertoi omasta (pika)ratikkalinjaideastaan, mutta en itse pitänyt sitä järkevänä. Pyynikintori - Keskustori - Sammon aukio - Sammonkatu - Jäähalli - TAYS - Teiskontie - Sammon aukio - K:tori - PYYnikintori on vähän vaillinainen, kun hommanhan nimi pitäisi olla Pispalan kannaksen läpäisykyvyn parantaminen...

Oltiin samaa mieltä siitä, että KABUS = roskaa, Dv12 useimmiten kaikessa dieselromantiikassaankin saastuttava nokideeveri ja joukkoliikenne tulis kilpailuttaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.