IRC-Galleria

/me on hiukka tyhmä jo itsekkinMaanantai 10.03.2008 12:36

Ärh. Tuo viime yön postaus kyllä pitää panna krapulan piikkiin. Näyttää näin päivän valossa aika tökerölle. Olisi kai kannattanut vissiin jo eilen tarkentaa hieman..

Tuolla alemmalla ei siis ollut mitään tekoa kirjaviisauden tai lukeneisuuden kanssa. Ei todellakaan. Lähinnä sitä tässä hain takaa, että tyhmyyteen ja tietämättömyyteen tunnutaan vetoavan aina silloin kun asioista ei viitsitä ottaa selvää. Kuunnellaan jokainen puskaradion antama tieto ja paasataan sitä sitten ehdottomana totena. Esimerkiksi tulee mieleen viimeaikoina käytyjä keskusteluja mm. 4.3 pidetystä mielenosoituksesta sensuurin suhteen (juu-uh mulla on siis kotona nörttimies joka on katkera siitä, että sen runkkumateriaalia rajoitetaan), äidinmaidonkorvikkeiden munuaistoksisuudesta (mä oon tuhonnut lapseni kyvyn normaaliin eloon, kun en ole pitänyt sitä nälässä) ja aika moni muukin vastaavan tasoinen keskustelun tynkä.

Tietysti on hienoa, että asiat herättävät keskustelua ja näin pitääkin olla. Kuitenkin tietyssä asemassa olevien ihmisten on syytä myös ottaa asioista selvää ennen suun avaamista. Myös järkevä ihminen pystyy ottamaan huomioon toisiakin katsantokantoja. Jos asiaan enemmän perehtynyt kykenee antamaan vastinetta keskusteluun, sitä ei viitsitä huomioida tai saati arvostaa. Mielummin kaadetaan kurat niskaan väänetelemällä sanoja tai haukkumalla. Pääasia on ettei oma tyhmyys näin pääsisi julki. Tämä on mielestäni juuri sitä tyhmyyttä. Lapsien kohdalla ymmärrys toki vielä riittää, mutta ei siinä vaiheessa kun ihminen kutsuu itseään jo aikuiseksi.

Olen ehkä sitten kalkkis, mutta kotona jo opetettiin ettei kaikesta ja kaikista ei tarvitse pitää. Toimeen on kuitenkin tultava, oli tilanne mikä hyvänsä. Se ei ole edes kamalan vaikeaa.

Mutta juuh. Suvaitsevuutta ja ymmärrystä toivon, enkä vähiten itselleni. Rauhallista ja asiallisesti käyttäytyvää maanantaita meille kaikille. Taidan tämän kunniaksi allekirjoittaa mielestäni teemaan sopivan adressin http://www.adressit.com/mi_gorda_bella . Tässä on sentään järkeä <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.