IRC-Galleria

Jou.Keskiviikko 29.11.2006 02:14

Mä tässä rupesin miettimään kovasti mun elokuvan katsomiseen vaikuttavia tekijöitä. Tosiasiahan on, että mä pidän paljon hollywood-elokuvista, mutta silti en kuitenkaan jaksa siitäkään sarjasta ihan mitä tahansa katsella. Aika paljon huomasin mukana olevien ihmisten (näyttelijät, ohjaajat) vaikuttavan siihen mitä katson, olisi se vaikka minkälaista kuraa tahansa. Sen lisäksi tietty Total Filmin arvosteluihin luotan aika kivasti, sillä ne sedät kulkee samoilla taajuuksilla mun kanssa. Mutta nekin menee paljolti sillä ohjaaja/näyttelijä pohjalla.

Näyttelijät, jotka vaikuttaa mun katsomiseen on helppo jakaa kolmeen eri kastiin;
1. Hyvä näyttelijä, monia tasokkaita suorituksia. Harvoin pettymyksiä, pahimmillaan keskitasoa.
2. Uran seuraus. Yksi tai kaksi hyvää roolisuoritusta ja sen pohjalta pakko katsoa, miten siihen on joko päästy tai mitä sitten jatkossa homma etenee. Hyvän työn lisäksi saattaa tulla joskus aavistuskin jostain paremmasta, jonka takia seuraus alkaa. Parempi näin kuin naapureita eikös?
3. Silmän ilot. Tarviiko selostaa miksi? Harvemmat tästä sarjasta vaan ei osaa näytellä, ne jotka osaa kuuluu tuohon ryhmään yksi.

Ohjaajat taasen kahteen;
1. Takuuvarmasti hyvää toimintaa ja kaunista
2. Erikoisia ja outoja ratkaisuja, ei aina niin yleisesti pidettyjä. Harmi, että moni näistä vaan alkaa kehittyä sellaiseksi..

Pahinta on tietty huomata, että mä oon ihan jatko-osien orja, vaikka niitä inhoankin yli kaiken. Mun on ehdottomasti aina nähtävä kaikki jatko-osat sellaisista leffoista mistä mä olen pitänyt. Yksi kahdestakymmenestä on osannut yllättää iloisesti, suurin osa ei todellakaan. Esimerkkinä vaikka Blondin kosto 2, joka tuli katsottua eilenissä. Arvatte varmaan, ettei ollu ilosta itku sen kanssa.

Mä olen myös äärimmäisen huono ottamaan suositteluja vastaan. Yleensä mulle kehuttu sarja tai elokuva menee kastiin "voisi ehkä joskus katsella jos on aikaa". Mua harmittaa, koska sen takia moni hyvä elokuva ja sarja on meinannut jäädä katsomatta kokonaan. Tietty se varmasti tuntuu suosittelijastakin pahalle, mutta mä en voi sille mittään. Tää on jo vuosia jatkunut vaiva. Alkanut vissiin videokeitaan aikoihin.

Äh liikaa tutkiskelua. Menis kattomaan sitten täyspainoisesti Dexteria. Jep uusi hyvä sarja taas.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.