IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
9.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 6 560 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 11
Koko
131 jäsentä
Tyttöjä: 36 (28 %)
Poikia: 95 (72 %)
Keski-ikä
38,4 vuotta
Otos: 82 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 37,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 38,6 vuotta

Jäsenet (131)

vedenhenki-FJ^Epis-jykä1889Aladoobi--Tea--tuijak_sutsus_VehtisHärkäpääSaUkKeLi_Milla6MasterOfRealitymkgs_87ViiniMestariölD
Monet ovat hämmästelleet kuinka iso juttu tasa-arvoisesta avioliittolaista nousi. Todellisuudessahan kyse on varsin pienestä asiasta. Suurta on lähinnä sen symbolinen merkitys. Siksipä onkin järkyttävää, miten kovan haloon avioliittolain uudistuksen vastustajat tästä nostivat. Lain uudistuksen olisi pitänyt olla ihan läpihuutojuttu. On itsestäänselvää, ettei perheitä voida asettaa eriarvoiseen asemaan seksuaalisen suuntaumuksen vuoksi. Nyt on hyvä suunnata katseet KD:n, persujen ja keskustan riveihin. Sieltä löytyy suurimmat tyhjästä valittajat. Varsinkin KD:n ja persujen toiminta oli järkyttävää. KD kyllä hyväksyy mukisematta kaikki perheitä koskevat heikennykset, mutta tällainen symbolinen kaikkien perheiden asettaminen samaan asemaan avioliittokysymyksessä onkin puolueelle suuri kynnyskysymys. Pohjat veti myös Soini, joka vaati puoluekuria tällaisessa kysymyksessä. Nyt on jokaisella paikka miettiä, onko tällaisilla puolueilla todella mitään virkaa maan politiikassa. Puolueilla, joiden tärkein tehtävä näyttää olevan vastustaa seksuaalisen suuntaumuksen vapautta.
Harry Blässar (12.11.2014 K&K) perustelee tasa-arvoisen avioliittolain vastustusta vetoamalla miehen ja naisen yhtymisen luonnollisuuteen. Ongelmana tässä on kuitenkin se, että periaatteessa kaikki mitä tapahtuu luonnossa, on luonnonjärjestyksen mukaista. Koska ihmisen voidaan katsoa kuuluvan luontoon, niin kaikki mitä maailmassa tapahtuu, on luonnonjärjestyksen mukaista. Tosin ihmisen jättäminen luonnon ulkopuolelle tekisi avioliiton perustelun luonnollisuudella yhtä huonoksi.

Ehkäpä luonnollisuus viittaakin tässä tapauksessa siihen, mitä itse pitää luonnollisena eli normaalina. Normaalius puolestaan tarkoittaa yleensä sitä, mitä on tottunut havainnoimaan tai sitä, mitä pitää hyväksyttävänä. Itse pitäisin kuitenkin ihmisryhmän asettamista heikompaan asemaan lain edessä vähemmistöaseman vuoksi arveluttavana.

Jäljelle jää siis enää vetoaminen siihen, mitä itse pitää hyväksyttävänä. Tästä pääsemmekin kiinni varsinaiseen asiaan. Tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien pitäisi osoittaa millaisia konkreettisia haittoja lain hyväksymisellä olisi. Tässä painotan nimenomaan vastustajien perusteluvelvollisuutta, sillä yleisesti rajoitukset tulisi perustella, ei vapaudet. Siispä sillä, joka tahtoo rajoittaa tietyn ihmisryhmän oikeuksia lailla, on oltava hyvät perusteet rajoituksen puolesta. Itse en näkisi tasa-arvoisella avioliittolailla olevan kenenkään elämänlaatua heikentäviä vaikutuksia. Sen sijaan se tekisi pienen joukon elämästä hieman parempaa.
Jos muuten ihmisten pariutuminen toimis markkinasääntöjen mukaisesti, niin homomiehethän ois kaikkien miesten parhaita kavereita. Miesten kuvittelis jopa kannustavan muita homostelemaan. Suuri homomiesten määrä nimittäin vähentäisi kilpailua naisista. Homonaiset puolestaan näyttäytyisivät samanlaisena uhkana kuin heteromiehet. Kuitenkin todellisuus tuntuu olevan juuri päin vastainen. Heteromiehille homomiehet tuntuvat olevan hankalammin käsiteltävissä kuin homonaiset, joista voidaan jopa fantasioida. Mitä tästä voimme päätellä? Että ihminen on tyhmä vai että markkinateoria ei toimi?
"Ilmastonmuutoksen suuret syylliset
Ilmastonmuutoksesta syyllistetään aina meitä pieniä ihmisiä. Että ei kierrätetä ja syödään juustoa. Todelliset syypäät ovat kuitenkin ihan muualla." http://www.hs.fi/sunnuntai/a1365217833717

("Johtava skeptikko käänsi kelkkansa ilmaston lämpenemisen suhteen" http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305548330391 )

Poimintoja:

"Jos maailman lentoliikenne lakkaisi huomenna, se ei pysäyttäisi lämpenemistä."

"Jos jatkamme kuten tähän asti, maailma lämpenee neljästä kuuteen astetta vuoteen 2100 mennessä. Se on niin paljon, ettei seurauksia oikein osata edes kuvitella. Tähän mennessä lämpötila on noussut 0,8 astetta."

"Tutkijat sanovat, että tarvittava teknologia on jo olemassa. Miksi mitään ei silti tunnu tapahtuvan? Miksi globaalit päästöt yhä kasvavat? Kuka jarruttaa kehitystä?"

"Kochien miljardien pohja on öljyteollisuudessa. He ovat rahoittaneet ilmastonmuutoksen kieltäviä "skeptikoita" Greenpeacen raportin mukaan 67 miljoonalla dollarilla."

"Guardian-lehti paljasti helmikuussa, että vuosina 2002–2010 anonyymit miljardöörit lahjoittivat 120 miljoonaa dollaria rahastoille, jotka kanavoivat rahat ajatushautomoille ja aktivisteille, joiden ainoa tehtävä oli kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen olemassaolo.

Miksi ihmeessä kukaan syytäisi valtavia summia humpuukimaakareille? Sillä humpuukia se on. Jopa Kocheilta rahoitusta saanut ilmastoskeptikko Richard Muller käänsi lopulta takkinsa ja totesi, että ilmasto muuttuu ja se johtuu ihmisen toimista.

Ilmastoskeptikoita rahoitetaan, koska pelissä ovat vielä isommat summat."

""Ilmastoskeptikot ovat saaneet hyvin äänensä kuuluviin mediassa. Ristiriitaisen tiedon julkaiseminen on saanut ihmiset uskomaan, ettei ilmastonmuutos olisi totta", sanoo professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

"Skeptikoiden viesti uppoaa, koska kaikkihan me toivomme, ettei ilmastonmuutos olisi totta.""

""Ilmansaasteet ovat nostaneet hiilen ongelmat ensimmäistä kertaa todella suurten massojen huulille. Se alkaa olla itäisessä Kiinassa akuutti kysymys, ja ihmiset sanovat, että pitäisi tehdä jotakin. Siinä tilanteessa päättäjien pitää ainakin näyttää siltä, että tehdään jotain", Lammi selittää.

Jotain tehdäänkin. Kiina on kaapannut aurinko- ja tuulivoimateollisuuden johtoaseman, sanoo Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen. "Kehitysmaa on puhtaimman tekniikan kärjessä.""

"Saksasta ja Kiinasta tiedämme, että uusiutuva energia voi luoda satojatuhansia työpaikkoja. Energiatehokkuuden parantaminen säästää silkkaa rahaa. Suomen kauppataseen alijäämä taas johtuu ennen muuta siitä, että tuomme tänne fossiilisia polttoaineita. Jos tehostaisimme energiankäyttöä ja lisäisimme kotimaista uusiutuvaa energiaa, rahaa virtaisi vähemmän rajojen yli ulkomaisille kivihiili-, kaasu- ja öljykauppiaille. Tähän kiinnitti viime kesänä huomiota myös elinkeinoministeri Jyri Häkämies ennen kuin siirtyi Elinkeinoelämän keskusliiton palvelukseen.

Keskuskauppakamarin mielestä Suomen tulevaisuuden vaarantavat kuitenkin EU:n ilmastopolitiikka ja energiatehokkuusdirektiivi.

Teollisuuden viesti menee läpi, koska se voi aina uhata tuotannon siirtämisellä muualle."

""Teollisuus sanoo, että päästökauppa on kustannus, vaikka melkein kaikki paitsi Neste Oil myyvät päästöoikeuksia."

Johan nyt.

Energiamarkkinaviraston raporteista käy ilmi, että tämä pitää paikkansa. Tosin tällä viikolla tulleet tiedot kertovat, että viime vuonna myös Neste Oil jätti päästöoikeuksia käyttämättä. Päästökauppakaudella 2008–2012 päästöoikeuksia osti joka vuosi vain kolme teollisuusyhtiötä: Metsä Tissue sekä kaksi sokeriyhtiötä Suomen Sokeri ja Sucros. Kaikki muut joko myivät päästöoikeuksia muille tai pitivät niitä varastossa tulevaisuutta varten."

"Ilmaiset päästöoikeudet eivät ole ainoa tuki saastuttamiselle. Fossiilista energiaa tuetaan maailmassa ja Suomessa yhä paljon enemmän kuin uusiutuvaa energiaa. Vain jälkimmäisiä tukia muistetaan kritisoida markkinatalouden vastaisina."

"Yhdysvallat on ehkä suurin syyllinen, mutta ei suinkaan ainoa."

"Euroopassa suurin jarruttaja on Puola, joka haluaa, että sen kivihiili käy jatkossakin kaupaksi. Samassa veneessä ovat Saudi-Arabia ja muut öljyvaltiot. Ne ovat jopa vaatineet rahallista korvausta öljyn kysynnän vähenemisestä.

"Se on sama kuin Suomi vaatisi kompensaatiota siitä, ettei paperi käy enää kaupaksi", Paula Lehtomäki sanoo."

"Satu Hassi muistelee erästäkin ilmastokokousta, jossa Intian parlamentin edustajat sanoivat europarlamentaarikoille, ettei Intia suostu hyväksymään mitään päästörajoituksia itselleen.

"Sanoimme, että tehän tiedätte, että olette erittäin haavoittuvaisia ilmastonmuutokselle ja että tätä ei ratkaista ilman teitä", Hassi sanoo.

"He vastasivat melkein, että me mieluummin kuolemme kuin tingimme kansallisesta ylpeydestä."

Ilmastoneuvottelut ovat paljastaneet, kuinka lapsellisia maailman johtajat ovat. "
Luin sosiologiaa ja siitä tuli mieleen kun kaikki missit sun muut ehdottelee hirttoköysien jakamista narkkareille ja yliopistojen yksityistämistä, niin tajuaakohan ihmiset mihin meiän pohjoismainen hyvinvointivaltio perustuu.

Hyvinvointivaltion idea on siinä, että valtio pitää huolen kansalaistensa sosiaalisista oloista. Tämä perustuu uskoon siitä, että sosiaaliset ongelmat ja yksilölliset epäonnistumiset johtuvat osittain yhteiskunnan vaikutuksesta, eikä omasta syystä, ja siksi yhteiskunnan pitää osallistua niiden ongelmien ratkomiseen. Ensimmäisenä yhteiskunnan vaikutuksesta tuli mieleen lama. Tietyin väliajoin toistuva lama kuuluu kiinteänä osana kapitalistiseen talousjärjestelmään, eikä sen tulemista kukaan yksittäinen ihminen voi oikeastaan estää. Sen seurauksena monia ihmisiä irtisanotaan väkisinkin, siis täysin ilmaa omaa syytä. Ilman sosiaaliturvaa syntyisi super lamoja kun kysyntä romahtaisi entisestään kun oikeen kellään ei olisi varaa kuluttaa. Julkisen sektorin on tarkoitus tasoittaa eroja ja lieventään laman vaikutusta niin, että useammilla säilyisi vakaa ostovoima.

Hyvinvointivaltioista on myös erilaisia malleja. USA:ssa malli perustuu yksityisiin vakuutuksiin. Valtion vaikutus vedetään minimiin ja keskitetään lähinnä tarvehankintaan. Puutteita paikataan hyväntekeväisyydellä. Saksan ja itävallan mallissa sosiaaliturva on sidottu työsuhteisiin ja niihin liittyviin yksityisiin vakuutuksiin niin, että mitä enemmän maksaa sitä parempi turva. Tulonsiirroilla voidaan paikata puutteita. Pohjoismainen hyvinvointivaltio puolestaan perustuu universaaliuden aatteelle, että sosiaaliturva kuuluu kaikille. Toki eri mallit eivät ole täysin puhtaasti näitä.
Tämä työmarkkinoita ajatellen tehty ei niin radikaali uudistus, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti päivittää perusturva järjestelmä ajantasalle työmarkkina tilanteen suhteen. Tarkoituksena pitää sosiaalitoimelle tulevat lisäkulut minimissä.

1. Perusturvan sitominen kuluttajahinta indeksiin.
Hinnat nousee, palkat nousee, mutta tuet ei. Jos olemme mielestämme nyt saavuttaneet sopivan perusturvan määrän, meidän pitää sitoa se kuluttajahinta indeksiin, ettei tuen ostovoima heikkenisi enää. Tämä turvaa tuen riittävyyden tulevaisuudessakin.

2. Palkkatulojen tukia vähentävä vaikutus 80% -> 40%
Nykyisellään tuista vähennetään 80% tienatusta palkastasi. Se tarkoittaa, että jos teet esimerkiksi mainostenjako työtä 4 euron tuntipalkalla, todelliseksi palkaksi muodostuu 0,80 euroa tunti. Ketä jaksaa motivoida tuollanen palkka? Ne työt mitä toimeentulotukea hakeva asiakas saa tehtyä eivät yleensä ole mitään huippupalkkasia hommia, vaan nimenomaan just tuommosia matalapalkkatöitä. On kohtuutonta rankaista työnteosta noin kovalla kädellä. Ei ihme että sossukierteestä on vaikea päästä ylös.

Nykyinen järjestelmä on kehitetty siinä tarkoituksessa, että kaikkien tavoitteena on päästä kokopäivä töihin. Nykyisen työmarkkinamaailman hengen mukaan se ei kuitenkaan ole enää kovin helppoa. Pätkä- ja osa-aikatöistä on tullut entistä yleisempiä. Kannustetaan ihmisiä tekemään edes jotain omien voimavarojensa rajoissa :)

3. Kannustusta kimppakämppiin
Yksinasuva perusosa on 461 euroa, mutta jos asut kaverin kanssa tukesi alennetaan 392 euroon. Logiikka tässä on ilmeisesti siinä, että kimppakämpässä säästää vähän asumiskustannuksissa, joka syödään sitten samantien tuesta. Mitään järkeähän tässä ei oikeasti ole, sillä nythän kaikkia kannustetaan hankkimaan oma kämppä ja asumaan yksin, sossu maksaa vuokran kuitenkin. Mutta jos toimeentulo tuen asiakkaat asuisivat kimppakämpissä, niin sossu säästäisi vuokraosuuksissa. Tähän pitää saada välittömästi muutos, ja lakata erottelemasta yksin ja kimpassa asuvien perusosien määrää.

4. Lisäkannustusta puolisoille
Nykyään eletään maailmassa, jossa naisillakin on oma talous eikä mies välttämättä elätä. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja perheen molemmilla osapuolilla on oma taloutensa, vaikka he tukisivatkin toisiaan. Meidän pitää kannustaa perheite erityisesti siihen, että edes toinen kävisi töissä vaikka toinen eläisikin toimeentulo tuella. Ehdotukseni on, että kun olemme laskeneet tukiin vaikuttavan palkkaosuuden 40%, niin puolison tuloista tämä osuus olisi vain 20%. Näin tuettaisiin kunkin yksilön itsenäistä taloutta paremmin.

Kertokaa omia ehdotuksia ja ajatuksia tästä :)
Tarvitsetko apua kuntavaaleissa äänestämiseen? Oletko niin pahasti pihalla, ettei sinulla ole harmainta (tai punaista tai sinistä tai vihreää tai muunkaan puolueen väriä) aavistusta siitä, mitä puoluetta edes äänestäisit? Vaalikoneet eivät anna välttämättä oikeaa tulosta, mutta tästä voit tutustua jokaisen puolueen keskeisimpiin tavoitteisiin. Valitse mieluisin ja lähde uurnille!

Kokoomus
Pakkoliittämällä ("emme me nyt kuntavaalien alla haluakaan pakkoliittää") kunnat yhteen yhden yksittäisen kansalaisen rääpäleen äänen merkitys vähenee ja mainonnan ja rahan vaikutus vaaleissa kasvaa. Päätäntävallan siirtyessä kansainvälisille markkinavoimille kansa jaetaan prosenttiin ja jäljelle jäävään, 99 prosenttiin. Pilvenpiirtäjän kattohuoneistosta ei hökkelikyliä erota, ja hei, lopuille huonompiosaisille tiedoksi, että slummeissa voi olla ihan hauskaa asua - aina jotain uutta, toiminnantäyteistä elämää ja yhteisöllinen henki. Ja jos nuori tuossa ympäristössä masentuu, niin ryhtiä pyttyyn siitä, mene töihin tai tule kiillottamaan sedän kenkiä.

SDP
Kunnat pyritään pitämään vahvoina. Lakisääteisesti voitaisiin laittaa vaikkapa, että kuntapäättäjiä on 0,6 kansalaista kohden. Uudistuksia voisi laittaa vaikkapa 0,9 kuukautta kohti. Terveydenhuoltoon tulee uudistuksia, kunhan ensin nuo aiempien vaalien lupaukset unohdetaan. Samoin nuorisotakuuseen. Ja kaikkeen muuhunkin tulee kyllä kohta lisää toimivuutta ja uudistuksia. Ihan oikeesti hei.

Perussuomalaiset
EU:n vikahan se on, että kunnan johto on tehnyt tyhmiä päätöksiä. Ja neekereiden, ne pois kunnista. Tai ainakin vähemmälle. Perussuomalaiset tähtäävät siihen, että saadaan peruskuntia, joissa perusihmiset voivat elää peruselämää. Perusghetoissa ei-niin-perusihmiset voivat elää omaa ei-niin-peruselämää - tosin jos menestymme vaaleissa, ne eivät näe seuraavaa joulua. Varsinaisia käytännön ehdotuksia/ratkaisuja ei juuri nyt mihinkään satu olemaan, mutta väitteet kaikesta rasismista ja populismista ja käytännön ratkaisujen puuttumisesta ovat vain poliittista ajojahtia.

Keskusta
Rakentamalla maakunnan laajuisia terveydenhoitojohtoporrashallintohimmelirakenteita pidetään päätöksenteko lähellä tavallista kansalaista, toisin kuin suurissa peruskunnissa. Muitakin ideoita maaseudun kehittämiseksi ja elävöittämiseksi pursuaa nyt, vaikka kahdeksan vuoden hallitustaipaleella ne jäivätkin vähiin.

Vasemmistoliitto
Kaikki yksityistäminen on pahasta - yksityiskoulut, yksityissairaalat ja yksityisterveyskeskukset muutetaan julkisiksi. Koska valtiolla ei tosin ole rahaa niiden ylläpitoon, varmistetaan näin, ettei kukaan saa laadukasta terveydenhuoltoa osakseen - ei julkisella, mutta haha, ei yksityiselläkään enää kohta.

Vihreät
Lopettamalla turkistarhaus, vaikeuttamalla maalla asumista ja estämällä teollisuutta erilaisten muka-ympäristöystävällisten direktiivien avulla pyritään saamaan kaikki Suomen asukkaat muuttamaan pääkaupunkiseudulle kasvattamaan parvekkeillaan orkideoita ja nostamaan työttömyyspäivärahaa. Ruoka tuodaan Argentiinasta ja Brasiliasta, sillä maanviljelyssä käytettävät lannoitteet rehevöittävät suomalaista ympäristöä. Jäljelle jäävä, asumaton Suomi, muutetaan virkistys- ja luonnonsuojelualueeksi.

RKP
On tärkeää, että noin 95 prosentin enemmistö tanssii edelleen viiden prosentin eliitin pillin mukaan. Varmistamalla ruotsin kielen opetus ja tulevaisuus taataan suomenkielisten heikompi englannin osaaminen. Itä-Suomeen ei tule ainakaan liikaa venäläisturisteja, kun kukaan suomalainen ei kuitenkaan osaa palvella venäjäksi, mutta täysin turhalla ruotsin taidolla osataan kertoa esimerkiksi "jag heter Paavo", "jag är 26 år gammal" ja "jag kan inte tala svenska".

Kristillisdemokraatit
Johdetaan maata kuten Jeesus sitä hallitsisi - esimerkiksi Yhdysvalloissa presidentti Bush Jr. teki niin. Rukoilemalla kuntien velkaantuminen saadaan loppumaan ja kaikista tulee happy happy (paitsi hinteistä, eikä niiden tarvitsekaan olla happy happy, palakoot helvetissä yhdessä Hitlerin, Stalinin ja pedofiilien kanssa) ! Liikkuva poliisi ja muutkin poliisin voittoa tuottavat elimet voidaan lakkauttaa. Itse asiassa koko poliisi voidaan lakkauttaa, sillä kyllä enkelit suojelevat meitä.



// Puolueet ovat eduskuntavaalien 2011 mukaisessa järjestyksessä. Jokaista on pyritty dissaamaan tasapuolisesti. Pienpuolueet on jätetty pois niiden tylsyyden takia, ja kun en rehellisesti sanoen tunne itsekään niitä kauhean hyvin.
On toimeentulotukea, opintotukea ja eläkettä. Papereiden pyöritystä ja virastoissa juoksua. Ihmisten kiusaamista aktivoinnin nimissä. Henkistä tukea 0 prosenttia. Jos tienaat vähän niin vähennetään tuista. Eikö ole muuta vaihtoehtoa?

Esittelen nyt mielestäni varteenotettavan vaihtoehdon suomen perusturva järjestelmälle. Tällä on tarkoitus korvata perus toimeentulotuki, opintotuki ja eläke ilman ansiosidonnaista. Tämän lisäksi jäljelle jäisi yleinen asumistuki sekä ansiosidonnaiset tuet. Kertokaa jos unohdin ottaa jotain huomioon?

Jokainen pysyvästi suomessa asuva suomen kansalainen olisi oikeutettu esim. 500 euron suuruiseen kansalaispalkkaa kuukausittain hakemusta ja henkilöllisyystodistusta vastaan. Yhdellä hakemuksella tuki jatkuisi niin kauan kunnes tuki lakkautettaisiin, tai viraston tietoon tulisi tukeen oikeuttavien seikkojen muutos esim. kuolema tai muutto ulkomaille. Kaksoiskansalainen olisi oikeutettu tukeen vain jos hän asuu pysyvästi suomessa. Tukeen vaikuttavien muutosten ilmoittamisen laiminlyöntitapauksissa voidaan periä ylimääräinen tuki takaisin korkoineen. Tukea hakevien verotietoihin tulisi merkintä tuen saannista, jolloin jos henkilö tienaa tarpeeksi veronalaista tuloa, häneltä perittäisiin takaisin vuosittain verotarkistuksen yhteydessä hänelle maksettu tuki. Alhaisista tuloista esim. alle 500 euroa kuussa ei perittäisi tukea takaisin tai perittäisiin vain tietty osuus. Takaisin perinnässä olisi tarkoitus päästä progressiiviseen järjestelmään niin että pientenkin palkkatulojen kerääminen olisi kannattavaa. Keskituloista ja sitä korkeampia tuloja saavien kohdalla olisi tarkoitus, että tulotaso ei muuttuisi tuen vaikutuksesta, joten heille tuen hakemisessa ei edes olisi järkeä. Tarkoituksena vähentää turhaa valtion virastojen kuukausittaisten hakemusten käsittelyyn kuluvaa työaikaa, vähentää turhaa byrokratiaa ja näin ollen helpottaa perusturvan saantia niille, jotka siihen nykyäänkin ovat oikeutettuja.

Kommentteja?

Jotain vastaavaa ollaa vissii aiemminki mietitty http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/wahlroos-kannattaa-kansalaispalkkaa/2001/04/57370



Onko suomen perusturvajärjestelmä toimiva?Perjantai 07.09.2012 12:37, 191 vastaajaa

Kuvaus vaihtoehtoisesta järjestelmästä: Vähemmän byrokratiaa - Perusturva kansalaispalkaksi Jotain vastaavaa ollaa vissii aiemminki mietitty http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/wahlroos-kannatt...
Onko suomen perusturvajärjestelmä toimiva?
Oletko tarvinnut perusturvaa?
Olisiko kuvauksessa esitelty kansalaispalkka järjestelmä parempi vaihtoehto?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Nykyisin kukin käy oman uskontokuntansa uskonnon opetuksessa. Vanhemmat päättävät, mihin kirkkoon kuulut. Pieniä kun oltiin niin yksi kaveri kävi ortodoksisessa uskonnon opetuksessa ja toinen ET:ssä. Minä olen käynyt ala-asteelta yläasteelle ja lukioon ihan perusluterilaisessa uskonnon opetuksessa. Vasta lukiossa päädyin kokeilemaan vähän jotain muuta, koska pystyi ja kiinnosti. Kokeilin ylimääräisenä yhden kurssin ET:tä eli elämäntaitoa. Kursilla opetettiin mm. etiikkaa, dialogia ja vuorovaikuttamisen taitoja. Olin ihan että wow parhaita kursseja ikinä. Olen hämmästynyt miten suurin osa pystyy valmistumaan käymättä yhtään tälläistä kurssia. Juuri vuoropuhelun taidoille olisi kysyntää oikeassa elämässä.

Korjatakseni tämän vääryyden ehdotan, että kaikkien eri uskontojen opetus yhdistetään yhdeksi uskontotieteeksi. Siinä käsiteltäisiin maailman eri uskonnot, etiikkaa ja vuorovaikuttamisen taitoja. Lasten tarvitsemaa erilaisuuden ymmärtämisen ja suvaitsevaisuuden kykyjä. Koulun yleissivistävän tehtävän kannalta tälläinen järjestely olisi paljon rakentavampi.

Nykyinen linja eri uskontojen opettamisesta eri uskontokuntiin kuuluville on seurausta itsekeskeisestä ajattelutavasta, jossa juuri minun uskontoni on se oikea, joten noilla muilla ei ole väliä. Vanhemmat voivat toki pitää kiinni omista arvoistaan, mutta koulumaailmaan suppea maailmankatsomus ei sovi. Tulokset tästä näemme siinäkin, ettei aikuinen ihminenkään välttämättä tajua, ettei toisia saa kiusata siksi, että heillä on eriäviä mielipiteitä.

http://yle.fi/uutiset/uskonnon_opetus_aiheutti_suuria_tunteita/6194265

Pitäisikö koulujen uskonnonopetus käytäntöä muuttaa?

PS. Mielipiteestäni huolimatta en vastusta joulua, suvivirttä enkä uskontoja itsessään.

iliXXiilmoitus luontoinen as iaLuonut: iliXXiKeskiviikko 01.08.2012 00:42

kävin ensim mäisn luakan kolmesti koska, en osaa laittaa pilkkuja oikeisiinb kohtiin ja uhdys sanat tuottavat minulle suuria haasteita kohdatessani joka päivän elämää. pyytäisin teiltä rakkaat ystävät etä ette, pilkkaisi minua tämän
pienen kehityis vammain vuokszi. mutta onneksi jeesus auttaa minut läpi jokaisestra haasteesta ja kynnyksestä (ei kirjaimellisesti koska, en riko kynnyksiä.) ilman jeesusta olisin luovuttanut aika päiviä' sitten.
v ihaan myöskim pikku siskoani sonja sisko orvokki rajalaa koska hän kiusaa minua päivät ja harrastaa mätsmätsiä. habbo tunnukseni on Iceman-92

<3: Ilkka Kari Juhani Rajala mönkiäisen poika
p.s. pidän ankoista. tähän kivoja kuvia teille
kumiankat.jpg
shakira.jpg
Robin.jpg
britney_spears1_300_400.jpg