IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

LoomSunnuntai 03.10.2010 07:32

Peli: Loom

Alusta: PC

Laitevaatimus: amiga 500 riittää.

Testikone: ei mitään ongelmia.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin retroseikkailupaketin missä myös tämä peli majaili.

Loom on todellinen partamiesten peli, jopa siinä määrin että ensimmäisen polven kotimikroilijat muistelevat teosta itku silmässä kaljatuopin äärellä. Kun itkukohtaus loppuu he kiroavat kaikki nykyiset pelit alimpaan helvettiin. Niin kaikki oli paremmin silloin ennen...

Olen toki omistanut joskus c64 ja amiga 500:satkun mutta jostakin syystä tämä peli ei sattunut silloin joskus aikoinaan käsieni ulottuville joten korjasin asian hiukan myöhemmällä iällä.

Tietenkään minulla ei voi olla mitään nostalgiatunnetta pelistä koska en ole enne tätä hetkeä siihen tutustunut ja retrolasit eivät ole yhtä sumeilla asetuksilla kuin pelatessa esimerkiksi apinasaaren salaisuuksia.

Loom ei ole nykymittapuulla mikään kaunis peli, mutta yllätykseskseni jokainen ruutu oli kuin maalaus ja jotenkin se suttuinen pikselimaasto on omalla tavallaan hyvin kaunis. Toinen mieleenpainuva seikka on pelin erittäin hyvät ääninäyttelijät, harvassa nykypelissä on yhtä intensiivistä jutustelua. Tosin muut äänet loistavat poissaolollaan, Loomin maailma on kovin hiljainen lukuunottamatta puhetta ja sävelmiä.

Peli on selkeä ja helppo ohjailla pelkän hiirenkin avulla, mutta itse koin paremmaksi säveliin käyttää näppäimistöä. Ohjattavuudessa ei tosiaankaan löydy moitteen sijaa, pelihahmon löntystely etanan vauhdilla tosin sai minut kihisemään odotuksen paineen alla.

Pelin omaleimainen kantava voima on musiikki, kaikki ongelmat ratkaistaan yksinkertaisilla nuottikuvioilla. Minulle nämä musiikilliset ongelmat eivät tuottaneet kovinkaan suurta päänvaivaa ja läpäisin pelin noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Joten tiedoksi vain niille jotka valittavat nykypelien lyhyyttä, älkää valittako.

En osaa peliä hirveästi haukkua mutta ei kehuillekkaan löydy mitään ylitsevuotavaa sanaista arkkua, joten voisin loppusanoikseni sanoa että kannattee kokeilla ja päätellä itse mitä mieltä tästä hyvin vanhasta ja hyvin erikoisesta teoksesta on.

Hyvää:
Rumalla tavalla kauinis
Parempi peli-idea ko monissa nykypeleissä
Ääninäyttely
Hyvä ohjattavuus

Huonoa:
Hidas ukkeli
Ympäristön äänet loistavat poissaolollaan
Nykypelaajan kannalta hyvin lyhyt

Yleisarvosana: (Täydellinen peli omana aikana, mutta nykypelaajan kannalta katsottuna tämä pistemäärä on oikea) 7/10 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.