IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Just CauseTiistai 11.09.2012 21:23

Peli: Just Cause

Alusta: PC (Muut alustat: Xbox 360, Xbox, PS 2)

Just Cause on niitä pelejä joita ei olisi ikinä pitäny muljauttaa PC-ympäristöön. Peli ei ole ihan susi, mutta se ei jotenkin istu tietokoneen käytettäväksi. Uskon vakaasti että tämä on paljon toimivampi pakkaus konsoleiden puikoissa. Tai sitten voihan aina olla mahdollista että kyseessä on puolihuolimattomasti vasemmalla kädellä tehty viidakko-gta. No ei nyt ihan näin ronkelia arviota ole tarkoitus kirjoittaa, huomaan toki kokonnaisuudessa piilevän potentiaalin. Vaikka sitä ei ole kovinkaan ahkerasti käytetty hyväksi.

Nimittäin suorastaan massiivisista puitteista huolimatta merkittävää tekemistä löytyy verrattain vähän, ja ne tehtävät pääjuonta myöten ovat jokseenkin turhaa koheltamista. Tai tylsämielistä saman kaavan toistamista. Itse juonikin on jotakin joka holahtaa läpi siinä sivussa. Sen verta kumminkin aivoni rekisteröivät tilannetta että pääsankari on yhdysvaltojen agentti joka on pistetty selvittämään banaanivaltion tulenarkaa tilannetta. Tällä kertaa jenkit puolustavat kapinnallisia ja yhtä saaren huumekartellia. Muuten koko roskalla ei ole mitään väliä kunhan antaa jonkinlaisen kehyksen tapahtumien kululle.

Graafinen anti on ihan hienoa 06-luvun konsolimittapuulla, mutta PC-maailmaan se on ihan liian karkeaa katsottavaa. Tosin auringon lasku oli näyttävä ja vuorokausirytmi rullasi mukavasti eteenpäin. Äänimaailmassa ei ole sinänsä mitään valittamista, mutta npc-hahmojen suuhun olisi voinut tukkia muutaman lisälauseen, sillä nyt niiden kuuntelu dynaamisen ympäristöefektin sijaan saa repimään hiuksia. Hahmokohtaiset ääninäyttelijät on istututettu mikin ääreen suoraan jenkkifutiksen pelaajien vaihtopenkiltä ja sheeliidereiden värväyssalista. On heidän juttelunsa sen verta yliampuvan kornia kuunneltavaa.

Ukon ohjastaminen on ihan mukiinmenevää ja räiskyttelykin sujuu ainakin yhtä jouhevasti kuin esikuvissaan GTA:issa. Mutta autolla ajaminen onkin jotakin siedettävän ja kauhean välimaastosta. Huhu yhtä hullusti käyttäytyvia kulkuneuvoja en muista nähneeni kovinkaan usein. Muidenkin härpättimien toiminta on niin ja näin, tuli vain tunne että mihin minä muka tätäkin juttua tarvin. No riippuvarjolla ajelu oli ehkä jouhevinta kyytiä pelin annista ja päähahmon parhain taktinen välinä etenemiseen.

Pelin hienoista ideosta ja rempseästä menosta ei kertakaikkiaan jaksa nauttia näin keskinkertaisella toteutuksella. Tekemistä toki olisi riittänyt vaikka toiseksi viikoksi, mutta katsoin parhaimmaksi vain katsoa pääjuonen ja muutamat sivupolut. Elämä on lyhyt eikä kannata jäädä liian pitkäksi aikaa jumiin asioihin jotka vain puoliksi kiinnostavat. Oikein suututtaa että hyvä peli ja sen monta oivallista juttua valuu viemäristä alas heikon toteutuksen takia. Toivon syvästi että se seuraava osa osaa arvostaa enemmän itseään ja tämä ensimmäinen tekele on vain pelistudion harjoitelma.

Jos olet kaiken mahdollisen tämän tyypin hiekkalaatikoista kolunnut läpi ja haluat GTA5 odotellessa puuhastella jotakin voit toki tutustua teokseen mutta älä odota siltä liikoja.

Arvosana:
6 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
ViidakkoGTA hienoilla idoella mutta keskinkertaisella toteutuksella.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.