IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Tyhmä ihminenTorstai 14.12.2006 14:11

Vaikkakin ihminen on kovasti kehittynyt tuhansien vuosien saatosta ja erkaantunut kehityksessä esim muista kädellisistä, tapahtuu kehityksen myötä myös paljon haitllista taantumusta. Ehkä jopa voitaisiin sanoa, että kun tekniikka kehittyy, niin sosiaaliset taidot ja sosiaalinen kanssakäyminen taantuu.

Tekniikkahan nykyään mahdollistaa esimerkiksi lähes kaiken asioinnin internetin välityksellä ilman että aitoa ihmiskontaktia tarvitsee ylipäätään ottaa. Monet työt ovat myös muuttuneet varsin yksin tehtäviksi töiksi ilman sosiaalisia kontakteja.

Todellinen ongelma kuitenkin jälleen kerran ilmenee omassa lähiympäristössä, perhe- ja kaveripiirissä. Jos tarkastellaan joitakin apina laumoja, kuuluu sen jatkuvaan ja päivittäiseen toimintaan sosiaalisten suhteiden ylläpito. Sukiminenhan on apinoilla se tunnetuin ja mahdollisesti tärkein sosiaalisuuden ylläpito. Apinat huolehtivat toisistaan fyysisesti ja saavat siitä lujemmat henkiset siteet.

Miksi siis ei ihminenkin tekisi näin. Hoitaisi sosiaalisia suhteita myös fyysisen huollon kautta. Esimerkiksi parisuhteessa lähes päivittäinen jalkojen, käsien tai hartioiden hieronta varmasti korjaa monta muuta ongelmaa ja puutetta suhteesta, sekä lujittaa ihmisten välistä sidettä. On selvää, ettei toisin huomioiminen sanoin tai ajatuksin pelkästään riitä vaan tulee ottaa mallia eläinmaailmasta.

Liekö toisen huomioon ottaminen kaikissa suhteissa vähentää stressiä myös kodin ulkopuolella sen lisäksi että sosiaaliset siteet lujittuu. Kaikkea voi myös soveltaa kaveripiiriin ja jopa työympäristöön Ihminenhän kuuluu samaan aikaan useaan "laumaan" ja jokaisessa laumassa on hoidettava samankaltaisia asioita.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.