IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Oliko pakko?Perjantai 31.08.2007 17:13

Oli sitten ihan pakko tilata to CMX:n uusin levy, Talvikuningas, sen erikoispainos, jota on painettu tälle vuodelle 8000kpl. Ne on kaikki numeroitu ja lisäksi tulee joku 40-sivuinen libretto. Mitään muuta versiota tuosta levystä ei tänä vuonna sitten saakaan. Ja lättyhän maksaa nelisen kymppiä. Melko iso raha yhdestä CD:stä, mutta tilasinpa sen silti. Jos nuo 8000 loppuu niin sitten ei tosiaankaan saa mitään levyä tilalle vähään aikaan ja onhan se hienoa omistaa tuollainen keräilykappale yhdeltä lempibändeistään. Keskiviikkona (julkaisupäivä) se sitten loksahtaa postiluukusta sisään. Pitääkin laittaa se heti kuunteluun. YleX:llä se on kuuntelussa samana päivänä je torstaina on jossain nähtävillä joku levyyn liityvä video.

Oli pakko!

Pb-gun and IPerjantai 31.08.2007 14:09

Olenpa sitten minäkin päätynyt katsomaan tuota Suomen kovinta TV-spektaakkelia, BigBrotheria eli BrickBotheria, kuten sen joskus sanon. En ole ennen moisista ohjelmista välittänyt, enkä kiinnustunut ihmisistäkään sen koommin. Mutta tällä kertaa alkujakossa silmääni osui eräs henkilö, josta sain jo parissa sekuntissa niin tarkan ja rasittavan henkilökuvan, että joudun nyt katsomaan BB:ia pelkästä ärsytyksestä.

Tämä henkilö on juuri sen oloinen, etten varmastikaan tulisi hänen kanssaan toimeen missään. En kotona, en koulussa, enkä varsinkaan BigBrother-talossa. Tai armeijan leivissä. Seuraa persoonallisuus analyysi:

1. Tämä henkilö on omassa päässään aika itsekeskeinen ja luulee itsestään aivan liikoja. Hän kuvittelee olevansa jokseenkin hauska, vaikka todellisuudessa hän vain toistaa muilta kuultuja juttuja ja kopioi käyttäytymismalleja muilta ja muodostaa niistä hyvin epäaidon ja luonnottoman kokonaisuuden. Tämän tyypin ihmisille on tyypillistä se, että kun tällaiselle kertoo vaikkapa jonkin hyvän jutun, niin pian kuulee, kun hän kertoo sitä nurkan takana toisille. Ainoana ongelmana on se että, jutun kerronta ei todellakaan ole näillä ihmsillä veressä.

2. Hän on vielä kiimainen teini. Murros ikä monilta osin siis pahasti kesken. Naamalta näkee heti, että hän kuvittelee saavansa vastakkaiselta sukuppuolelta haluamaansa seksuaalista hyväksyntää ja tyydytystä, kertoessaan aivan naurettavia juttuja ja esittäessään omaa ihme show'ta. Kyllä sen näkee että joka hetki hän vain esittää ja esittää jotakin muuta kuin oikeasti onkaan.

3. Hän roikkuu vaikka väkisin aina porukan viisaampien ja suositumpien joukossa ja on ottavinaan osaa jokaiseen tekemiseen, vaikka on selvää että asiat sujuisivat paremmin ilman hänen läsnäoloaan. Hän paistattelee muiden huomiossa ja hyvyydessä ja mielensä syövereissä ottaa siitä kuin osan itselleen ja alkaa jatkossa kuvitella liikoja itsestään.

4. Vaikka jotkut ehkä hetken aikaa saattavatkin huvittua hänen seurassaan, on hänen seuransa sellaista seuraa, etttei sitä kukaan koskaan jää kaipaamaan. Ei tällaisen ihmisen poissaoloa huomaa - tai korkeintaan positiivisessa mielessä, kun huomaa ettei seurassa ole enää ketään ahdistavaa henkilöä.

Olen aivan varma, että jos joutisin tämän henkilön kanssa tekemisiin, joutuisin ennemmin tai myöhemmin sanomaan ne suoraakin suoremmat sanat, jotka vetäisivät koko porukan hiljaiseksi hämmästyksestä: "Voiko noin suoraan edes sanoa?". Tiedän tämän tyypin henkilöt liian hyvin. Tulee mieleen niin vahva kombinaatio kahdesta/kolmesta jo tuntemastani henkilstä, että olen aivan varma. Kiitos '**nari nari pieri ja pani' - kiitos tästä vihasta.

P.s. saan aina kilarit kun näen 'reinot' hänen jaloissaan.

Mainoksia ja mainoksia...Lauantai 25.08.2007 12:51

Coca Cola sitten päätti käyttää samaa mainoslaulua kuin Koff käytti jo pari vuotta sitten. Se 'My Sharona'. Tämä todistaa jo entisestään amerikkalaista jälkeenjääneisyyttä. Se että musiikki kappale on vanha ja jo käytetty, kun tehdäänhän maailmassa uutta musiikkia jatkuvasti ja varmasti jokin niistä sopisi mainiosti myös Coca Colan mainokseen.

Toisekseen, eivätpä ole tainneet Coca Colan työntekijät ja mainosvastaavat ajatella, että suomalainen kyllä muistaa ja yhdistää tuon mainoksen hyvin selvästi Koffin olueen. Eli aina kun amerikkalaisyhtiö mainostaa televisiossa myrkyllistä light kokistaan, päätyy suomalainen kauppaan ostamaan raikasta olutjuomaa, jossa niitä kaloreita riittää varmasti enemmän kuin light kokiksessa. Mutta kuka on lopunperin vastuussa, kun lapsetkin jo alkavat kiljua kurkku kuivana lisää kaljaa.

EU:n sedätkin ovat tehneet taas melkoisen myönnytyksen amerikkailaiselle yhdistykselle jo muutoinkin. Asia koskee nimenoomaisesti Coca Colan tuotemerkkiä. Kun eipä nykyisessä Coca Colassa taida olla juurikaan kokaiiniä tai koka pensaan osia - ei ainakaan siinä määrin että tuote EU-direktiivien mukaan voitaisiin nimetä sen mukaan. Esimerkki: joutuihan Valiokin muuttamaan Voimariinin nimeä, vaikka se sisälsikin noin puolet voita ja puolet margariiniä, mutta nimessä ei saanut esittää tuotetta nimellä 'voi'. Siksi se onkin nykyään Oivariini. Tahtoisin vain nähdä sen päivän kun Coca Colaa ei saa myydä Euroopan markkinoilla nykyisellä nimellään. Ja mikähän sen tuotteen nimikän silloin olisi?

no joh.Tiistai 21.08.2007 01:00

Nyt on auto soitin sitten kytketty tavallaan oikein, eli kaikki toimii. Joku oli viisaasti asentanut soittimen virran syötön siten, että käyttöjännite tuli virtalukolta kun taas ohjausvirta suoraan akusta. Eli siis päin vastoin kuin kuuluisi olla. Siitäpä syystä soittimeni muistikin nollaantui aina kun auton sammutti.

Sitten kun auton ISO-liittimen johdot olivat niin niukan pituiset ja en saanut irroitettua johtoja liittimistä ja jatkaminen olis ollut typerää, lopulta päädyin tekemään täysin periaatteideni vastaisen ratkaisun. Vaihdoinpa sitten soittimen puoleisesta liittimestä virran syötön ja herätevirran johdon vastaavaan järjestykseen, kuin auton liittimessä. Ja sitten kun soittimen taas vaihtaa seuraavaan autoon, niin taidanpa joutua vaihtamaan johdot takaisin. Onneksi älysin merkitä johtoihin, että ne on vaihdettu päikseen. Ikävä homma, mutta pakko tehdä, kun en tosiaan puolessakaan tunnissa saanut edes ensimmäistä johtoa auton puoleisesta liittimestä irti.

Olin kylläkin niin kiukuissani, että olin jo valmis antamaan ihan fyysisen koulutuksen sille joka olisi uskaltautunut tunnustaa tehneensä kytkennät väärin. Miksi ihmiset kytkevät johtoja väärin, kun ne voisi kytkeä oikein. Muutenkin ärsyttää moinen asioiden väärin tekeminen ja korjaamatta jättäminen, kun siitä voi seurata jollekin muulle suurikin vaiva.

Soittimen piuhat siis ovat kyllä oikein mutta johdot liittimissä kaukana stantardin mukaisesta. Valitettavaa.

Tekniikkaa...Maanantai 20.08.2007 13:00

Taas on tekniikassa osa-alue, joka saa sapen kiehumaan. Tällä kertaa on kyse autojen stereosoittimien kytkennöistä ISO-stantardin liittimen kautta.

Ainakin kolmeen autoon olen soittimen kytkenyt, joista yhdessä ei ollut edes valmiiksi sitä ISO-liitintä. Lähinnä ottaa päähän se että jokainen auto, johon liitin on kytketty valmiiksi, on virransyöttö tehty aivan miten sattuu. Eli käyttövirta tulee virtalukon takaa. Ja kun auton sammuttaa, ei käyttövirtaa soittimeen tulekaan. Tämä on erityisen harmillista, koska se nollaa soittimen muistin aina kun auton sammuttaa. Ja on melkoisen rasittavaa ohjelmoida soittimensa joka kerta uudestaan kun lähtee automatkalle.

Tällä kertaa kun ehdin vielä kaiken lisäksi asentaa soittimen niin tiukkaan paikoilleen että edessä saattaa olla lupaava urakka ennen kuin pääsen johtoihin käsiksi, lisätäkseni oikein kytketyn virransyötön.

Soittimen herätevirran kuuluu siis tulla virtalukon takaa, mutta käyttövirran ei!

UrakkaSunnuntai 19.08.2007 21:12

Sitä on kerätty käytöstä poistettuja tuoleja. Äidin kautta kuusi kappaletta, joista oli tarkoitus tulla keittiön tuolit. Tuolien päällinen on rumaa ja aurongon haalistamaa vihreää kangasta. Ja uutta päällystystä tuolit ovat odottaneet jo sen puolitoista vuotta. Sitten lisäksi saatiin Sannin Liisa-tädiltä iso keittiön pöytä ja tuolit, joihin kissa oli sitten innostunut merkkailemaan, eli tuolit olivat todellakin uutta päällistä vailla. Näitäkin tuoleja kuusi kappaletta.

Eilen lauantaina kävinkin Lahdessa Pehmuste ja Nahka Oy:ssä ostamassa valmiiksi muotoon leikatut pehmusteen tuoleihin ja keinonahkapääliset. Ja kaikelle tuli hintaa noin seitsemänkymmentä euroa. Ei ollenkaan paha hinta kahdestatoista tuolista, jotka kaikki siis on saatu ilmaiseksi. Lisäksi tarvittiin vain oma työpanos, jolloin on kaksitoista siistiä tuoli. Mahtuupa sitten ristiäis vieraat istumaan. Valitettavasti sitä keinonahkaa pitää hakea suikale lisää, kun yhdestä selkänojasta jäi uupumaan.

Projekti on vasta aluillaan, mutta viisi selkänojaa on jo ommeltu ja yksi istuin on melkein valmis. Niittejä ei vain ole tällä hetkellä enempää, jotta tuoleja voisi kasata. Työ on muutenkin naurettavan helppoa. Ainoastaan vanhojen päällisten purkaminen on melkoisen rasittavaa ja hidasta puuhaa, mutta hyvillä välineillä sekin alkaa sujua.

Kuulemma pakko laittaa :PSunnuntai 19.08.2007 21:05

Hänen nimensä on: Sanni

Hänen sukupuolensa?
[ ] Poika
[x] Tyttö

Syntymävuosi?
[ ] 1980
[ ] 1981
[ ] 1982
[ ] 1983
[ ] 1984
[x] 1985
[ ] 1986
[ ] 1987
[ ] 1988
[ ] 1989
[ ] 1990
[ ] 1991
[ ] 1992
[ ] 1993
[ ] 1994
[ ] 1995

Pituus?
[x] <-- - 160 cm
[ ] 160 - 170 cm
[ ] 170 - 180 cm
[ ] 180 - 190 cm
[ ] 190 - -->

Ruumiinrakenne?
[ ] Luuta ja nahkaa
[ ] Laiha
[ ] Hoikka
[x] Normaalivartaloinen
[ ] Tanakka
[ ] Roteva
[ ] Pullea
[ ] Läski

Hiustyyli?
[ ] Kalju
[ ] Siili
[ ] Lyhyet hiukset
[x] Puolipitkät hiukset (eivät yllä hartioille)
[ ] Pitkät hiukset (yli hartioiden)
[ ] Irokeesi, rastat tai muuta erikoista


Hiusten väri?
[ ] Blondi
[ ] Vaalea jompi kumpi kahdesta edellisestä...
[ x] Ruskea (vaaleenruskee)
[ ] Tummanruskea
[ ] Musta
[ ] Punertava
[ ] Räikeä (porkkana, sininen, vihreä..)

Silmien väri?
[ ] Ruskeat
[ ] Oliivi
[ ] Vihreät
[ ] Siniset
[x] Siniharmaat
[ ] Harmaat
[x] Riippuu kovasti valaistuksesta
[ ] Eripariset

Naamataulu noin kokonaisuudessaan?
[ ] Hirveä
[ ] Ruma
[ ] Laimea
[ ] Ihan okei
[x] Söpö
[ ] Komea
[x] Kaunis
[ ] Kauneus on katsojan silmässä

Vakioilme näyttää vieraan silmin katsottuna...?
[ ] Iloiselta
[x] Huvittuneelta
[ ] Arvoitukselliselta
[x] Pitkästyneeltä/väsyneeltä
[ ] Alakuloiselta/masentuneelta/surulliselta
[ ] Ylpeältä/julmalta
[ ] Epäluuloiselta
[ ] Ärtyneeltä/vihaiselta/uhkaavalta
[ ] Pöyristyneeltä/paheksuvalta
[ ] Pelästyneeltä/hämmentyneeltä
[x] Söpöltä
[ ] Ystävälliseltä

Käyttääkö hän kosmetiikkaa/meikkiä?
[ ] Ei koskaan
[x] Vähän joskus kun on tarpeen
[ ] Vain juhlissa
[ ] Vähän
[x] Vaihtelevia määriä
[ ] Melko huomattavasti
[ ] Ei voisi kuvitellakaan lähtevänsä julkiselle paikalle ilman sotamaalausta

Lävistyksien määrä
[ ] Ei yhtään
[ ] Yksi
[ ] Korvikset on
[ ] Muutama
[x] Useita
[ ] Alkaa muistuttaa joulukuusta

Tatuointien määrä
[ ] Ei
[x] Hän on ajatellut hankkia joskus
[ ] Ennen oli, mutta hän poistatti sen
[x] Yksi pieni
[ ] Yksi basic-kokoinen
[ ] Yksi iso
[ ] Muutama
[ ] Useita
[ ] Sen verran on, että ruumishuoneella on helppo koota palat yhteen jos sattuu joskus räjähtämään

Tyyli
[ ] Amis :DD
[ ] Arkkityyppi
[ ] Arkinen
[ ] Asiallinen
[ ] Persoonallinen
[ ] Diiva
[ ] Hoppari
[ ] Hevari
[x] Omalaatuinen
[x] Rokkari
[ ] Nörtti
[ ] Gootti
[ ] Juppi
[ ] Hippi
[x] Punk
[ ] Tiedemies
[x] Rento
[ ] Nyhverö

Vaatteiden väritys?
[x] Milloin mitäkin
[ ] Räikeä
[ ] Tyylikäs
[ ] Hillitty
[ ] Harmaa
[ ] Synkkä
[ ] Vaihtelee tummissa väreissä

Kuinka usein hän mässää karkkia?
[x] Joka päivä tai lähes
[x] Useita kertoja viikossa
[ ] Kerran viikossa
[ ] Muutaman kerran kuussa
[ ] Joskus harvoin
[ ] Vain jouluna ja pääsiäisenä
[ ] Ei syö makeisia

Suuttuuko hän helposti?
[ ] Ei, on tosi pitkä pinna
[ ] Ei kovin helposti
[x] Riippuu päivästä
[x] Hän on melko kiivas
[ ] Räjähdysvaara on ainainen

Entä kuinka nopeasti hän leppyy?
[ ] Yleensä ihan hetkessä
[x] Melko nopeasti
[ ] Siihen menee päivä tai pari
[ ] Aika vaihtelee kovasti
[ ] Hänen tapanaan on murmuttaa viikkotolkulla
[ ] Jos joku saa hänet suuttumaan, niin myös vihaa häntä ikuisesti
[ ] Yleensä muutama kuukausi

Millainen on hänen huumorintajunsa?
[ ] Hän on huumorintajuton perusjuntti
[ ] Nauraa omille vitseilleen, mutta muiden pilailu menee toisinaan ohi
[x] Sanoisin että hyvä
[ ] Mielikuvitusrikas
[x] Osaa kyllä nauraa oikeassa paikassa
[ ] Vähän hakusessa, nauraa kaikelle
[ ] Joidenkin mielestä outo
[x] Nauraa muiden kustannuksella


Puhuuko hän paljon?
[ ] Päinvastoin on erittäin harvasanainen
[ ] On yleensä melko vähäpuheinen
[ ] Hänet tunnetaan hiljaisena kaverina, mutta välillä saa kovia puheripuleita
[x] Kyllä, on puhelias


Osaako hän kuunnella?
[ ] Monet soittavat hänelle ja kertovat huoliaan melko usein
[ ] Tietysti, ja pitää kuuntelemisesta
[x] Kyllä
[x] Saattaa puhua toisten päälle mutta se ei tarkoita etteikö hän kuuntelisi
[ ] Oikeastaan ei pahemmin kuuntele muita
[ ] Muiden jutut eivät jaksa kiinnostaa tippaakaan


Onko hän mielestäsi...?
[x] Mukava
[x] Ärsyttävä
[x] Kiva
[x] Tyhmä
[x] Komea
[x] Ihana ihminen
[x] Kaunis
Osaa se olla kaikkea mutta on mulle silti se kaikkein ihanin luonnon kappale. Jos raimoa ei lasketa.

Kun pesukone tuli meille...Sunnuntai 19.08.2007 18:26

Saatiin vihdoin ja viimein perjantaina se pesukone, mikä edellisenä sunnuntaina pantiin tilaukseen. Tosin malli oli pikkuriikkisen eri, mutta vastaava malli, kun tilaamamme mallia ei kait enää edes valmisteta.

Olin alunperin vähän Ossia kosiskellut kantoapuun, jotta saataisiin kone kannettua neljönteen kerrokseen, mutta Ossillapa olikin muistini mukaan alkanut työt juuri samoihin aikoihin kun ilmoitettiin että pesukone olis noudettavissa. Johan oli reissu, kun matkan varrelle ja Sellon parkkipaikalla sattuivat olemaan koko pääkaupunkiseudun kovimmat törttöilijät. Ja ne muut sellaiset autoilijat, jotka eivät osaa ottaa muuta liikennettä muutoin huomioon, kuin että osaavat vähän välttää nokkakolarointia.

Saatiinpa vihdoin se pesukone autoon ja ajettiin autolla otaniemeen. Onneksi oli farmariauto, niin kyytiin mahtuu yhtä ja toista. Perillä ensin ajattelin jättää pesukoneen autoon odottamaan, kunnes keksin ratkaisun sen kantamiseen tai löydän itselleni kantoavun. Päädyin kuitenkin yrittämään, koska auto piti saada seuraavaksi aamuksi tyhjäksi Ristiinan reissua varten ja sinnekin oli tavaraa vietäväksi.

Otin pesukoneen pois auton peräluukusta ja arvuuttelin sen painoa tovin verran pihalla. Kunnollisen otteen saaminen isoissa koneissa onkin se suurin ongelma. Onnekseni pesukoneen pakkaukseen kuului sivuilla olevat laudan kappaleet, jotka kävivätkin sopivista kantokahvoista. Tein vain periaatepäätöksen, että vinkumalla ja vikisemällä olemme kusessa pesukoneen kanssa ja se jää autoon tai rappukäytävään, joten taruin reippaasti kahvoihin kiinni. Sanni piti ulko-ovea auki ja kannoin sen koneen ylimpään kerrokseen. Yhtään kerrosta en toki olisi enää jaksanutkaan. Voimat ollivat melko lopussa, mutta nostin koneen vielä asuntoon sisään.

Siitä saurasikin se iki-ihana kokoaminen. Usein tuon kaltaiset laitteet ovat melkoisen helppo koota. Kaivelin ensikis Suomen kielisen käyttöohjeen esiin. Suomen kielisessä käyttöhjeessa kannen tekstit olivat kylläkin ruotsiksi. Katsoin ohjeesta kohdan asennus, jossa neuvottiin katsomaan asennusohjeet, jotka siis eivät olleet käyttöohjeessa. Muassa oli tullut litania lippusia ja lappusia, joita pyörittelin pitkin ja poikin ennen kuin ymmärsin edes mikä moisista oli asennusohje.

Onneksi olivat Boschin pojat ymmärtäneet tehdä asennusohjeesta riittävän pienen, ettei kuvista tei muustakaan voinut aivan varmaksi sanoa, mikä osa oikeasti mihinkään kuuluu. Onneksi olin hyvä arvaamaan ja en laittanut kuin kerran yhden osan väärään paikkaan. Kiroilua siitä kylläkin saurasi. Toinen ironisessa mielessä hauskuus, oli se että kaikki ruuvit, jotka koneen mukana eivät olleetkaan risti- tai talttapääruuveja vaan mallia 'trox T 20'. Kirosin jokaisen Boschin työntekijän Helvetin koloon, sillä tottakai jokaisesta kotitaloudesta ja itseasiassa jokaisesta taskusta löytyy torx T 20 mallinen ruuvari. Suutuspäissäni yritin jo liki sopivalla kuusiokoloavaimellakin ruuvailla, mutta se ei tuottanut tulosta. Onnekseni minulla oli kuin olikin torx T 20 ruuvari elektroniikkaruuvarisarjassani ja homma jatkui.

Sekin hauskuus oli, että pesukoneessa on säädettävät jalat, joista takana olevaa jalkaa kuuluisi säätää etupaneelissa olevasta ruuvista. Tulin kuitenkin lopputulokseen, että ovat Boschin pojat unohtaneet asentaa vivuston loppuunasti kiinni. Ei muuta kuin pesukone pois paikoiltaan, kyljelleen ja pohja pois. Sitten laitoin vivuston kuntoon ja pesukone paikoilleen.

Sitten huomasinkin että minulla on vielä ylimääräinen tiiviste kädessäni ja virallinen asennusohje ei edes ottanut kantaa koko tiivisteen olemassa oloon. Muistin kuitenkin jossakin lapussa sen nähneeni. Löysin sen lapunkin nimikkeen 'some models' alta. Pesukone pois paikoiltaan, tiiviste kiinni ja pesukone paikoilleen.

Enpä ole pitkään aikaan kiroillut ja raivoillut täysillä minkään asian parissa niin kuin moisen Bosch-merkkisen astianpesukonee asennuksessa. Ja minä olen sentään tehnyt yhtä ja toista. Enkä olisi ihmetellyt vaikka Sannia olisi pahimmian kiukkuraivarin aikana jo vähän pelottanut tai inhottanut. Toisaalta raivoaminen teki ihan hyvääkin, mutta toisaalta se on kyllä avannut melkoisen kiroiluputken, joka tuntuu jatkuvan.

Eräs toinenkin asia...Keskiviikko 15.08.2007 02:23

Liikennevakuutuksissa on erittäin vakava puute. Mikäli eräs poliisin asemassa toimivaan viranomaiseen on uskomista niin, mikäli ajaa autolla minkä tahansa onnettomuuden joka muutoin kuuluisi vakuutuksen korvattavaan piiriin, jos kuljettajan verestä löytyy pisarakin alkoholia, jopa tieliikennelain sallima määrä, ei vakuutusyhtiö aio millään tapaa korvata aiheutunutta vahinkoa, vaan jää se kuljettajan maksettavaksi.

Minkä lainen vakuutus se sellainen sitten on, jos ajaa muutoin laillisesti, laillisella ajoneuvolla, laillisessa ajokunnossa ja tekee jonkin virheen ja sitten vakuutus ei korvaa. Minkä ihmeen takia vakuutus ja tieliikennelaki eivät mene kaikilta osilta yhteen. Taas kuluttajia kiusataan ja huijataan ns. pienellä präntätyllä tekstillä. Sillä tekstillä jota kukaan ei mahdollisesti tule lukeneeksi, eivätkä useimmat asiasta välttämättä edes tiedä.

Kyllä kuluttajansuojaviranomaisilla olisi taas asioihin sinänsä puututtavaa. Tai sitten tieliikennelakia tulisi hieman täsmentää.
Kaikki lähti liikkeelle siitä kun minun oli aikomus ottaa ottamaani lainaan takaisin maksu turva, joka olis kattanut kuoleman ja vammautumisen ja kenties jonkin vakavan sairauden. Takaisin maksuturva kuitenkin kuuluu määritelmältään henkivakuutuksen piiriin ja sen myöntämisehdoissa oli mainittu jotenkin näin: "En ole kärsinyt mistään vaivasta tai sairaudesta tai hakeutunut tai saanut siihen hoitoa kuluneen 12kk aikana". Ja jos on lääkärissä käynyt, ja lääkäri on todennut ihmisen terveeksi, ei sekään riitä.

Toisin sanoen jotta kyseisen takaisinmaksuturvan voisi todellisuudessa saada, pitäisi olla täysin sairastamatta ja täysin oireeton missään suhteessa. Lääkärissä ei saa käydä. Ehkä hammaslääkärin ajoittainen rutiinitarkastus voitaisiin hyväksyä, muuten ei. Tuskin kukaan ihmisistä voi edes olla täysin oireeton missään suhteessa kokonaista vuotta. Jopa sormen pään tikkaaminen kahdella tikillä on vaiva tai lääkärin suorittama toimenpide tai hoito.

Kaiken kukkuraksi, jos takaisinmaksuturvan kaikesta huolimatta ottaa ja jotakin sattuu ja loppulaina muuten maksettaisiin vakuutuksesta, todettaisiin tarkemmissa tutkimuksissa, että takaisinmaksuturvaaa haettaessa vakuutusta hakeneen vakuutus omasta terveyden tilasta on virheellinen ja asiaa alettaisiin oitis tutkia vakuutuspetoksena, joka on varsin vakava rikos. Sen lisäksi loppulaina jäisi asiakkaan itsensä maksettavaksi. Kuitenkin asiakas on sillä hetkellä ja mahdollisesti jatkossa kykenemätön maksamaan lainaansa takaisin ja kykenemätön maksamaan vakuutuspetoksen sakkoja ja korvauksia kenellekään.

Toisin sanoen, jotta voi pätevästi saada itselleen henkivakuutuksen tai takaisinmaksuturvan, tulee ihmisen takuu varmasti salata kaikki vaivat ja oireet sekä sairaudet kaikilta muilta ihmisiltä, jopa kaikkein läheisimmiltä ja sen lisäksi myös erittäin vahvasti uskotella itselleen olleensa täysin oireeton. Itselleen uskottelut tulee olla niin vankkaa, ettei se näkyisi edes valheenpaljastustestissä. Sen lisäksi ei saa hakeutua lääkärin hoitoon, vaikka vaivaisi mikä keuhkokuume. (Huom! mitään oireita ei saa missään vaiheessa todentaa esimerkiksi kuumeen mittauksella.) Ja vasta kun tätä on jatkunut vähintään 12 kuukautta voi kyseinen ihminen hake itselleen vakuutusta niin, että vakuutus varmasti korvaa, eikä kyseessä ole vakuutuspetos.

Kolikon kääntöpuolena on terveydellä leikkiminen, ja hyvinkin vakavasti joissakin tapauksissa. Toisena kääntöpuolena se että ihminen joka ei koskaan myönnä oireilevansa eikä hakeudu mihinkään hoitoon lienee kuolema- ja sairasalttiimpi kuin ihminen joka ymmärtää hakeutua ajoissa hoitoon ja saa jopa terveen paperit.

Että sellaista vakuutusyhtiöissä.