IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Toisinaan tuntuu, että kaupungissa (erityisesti pääkaupunkiseudulla) kasvaneet ovat keskimäärin jokseenkin tyhmempiä kuin syrjäisemmillä sauduilla, pikkukaupungeissa tai kunnissa kasvaneet. Ja jostakin syystä tämä tuntuu erityisesti korostuvat tyttöjen kohdalla. Toki on olemassa paljon poikkeavuuksia yksilötasoilla, mutta yleisesti ottaen.

Syynä tuskin voi olla sen kummemmin geeniperimä, ellei joku osoita tai tiedä että tyhmyys ajaa kaupunkiin asumaan. Luultavimmin kyseessä on puhdas ympäristön vaikutus. Eikä niinkään fyysisen, kuin sosiaalisen ympäristön vaikutus. Jonkin lainen joukossa tyhmyys tiivistyy -ilmiö.

Toki toisaalta kaupunkielämän tarjoamat valmiit ratkaisut syövät kekseliäisyyttä. Esimerkiksi toimiva joukkoliikenne, ei pakota keksimään erilaisia kulkuvaihtoehtoja ja aikatauluja. Muutenkin kun kaikki asiat ovat hyvin lähellä, ei kauaskantoisesti tarvitse ajatellakaan.

Tytöilla ajattelun painopiste tuntuu olevan paljolti muualla kuin asioiden ajattelussa ja ymmärtämisessä. Sen sijaan keskittyminen pinnallisiin asioihin, kuten ulkonäkö on arjen asioissa kärkipäässä. Ja koska ulkonäöllekin on olemassa omat raaminsa, jonka muoti määrää, ei vaadi keltään paljoa näyttää samalta kuin muut. Tällaisesta tulee mieleen esimerkki Speden naisen logiikkaa -sarjasta jakso, jossa Hannele Laurin esittämä puoliso ihmetteli ääneen miehellensä "Mihin me ydinvoimaa muka tarvitaan; onhan meillä sähkö".

Osaksi kaikki vähä-älyisyys on osa uusavuttomien pullamössösukupolven ominaisuutta. Yleensä tyhmä kuitenkin älyää olla paljastamatta tyhmyyttään, mutta moni kaupunkilainen paljastaa sen huoletta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.