IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Musta lista.Lauantai 04.08.2007 02:39

Aion alkaa koota mustaa listaa tämän yhteiskunnan epäkohdista ja etenkin kohdistuen byrokraattiseen hallintoon. Keksin samalla, että se on varmastikin hyvää ajan kulua silloin kuin ei varsinaisesti ole muutakaan tekemistä.

Koko mustan listan kärkisijoilla tulee varmasti aina olemaan Helsinki. Koko kaupungin toimimattomuus joka suhteessa. Eihän siinäkään esimerkiksi ole järkeä, että helsinkiläisten lisäksi Helsingissä käy töissä huomattava osa vantaalaisia ja espoolaisia, sekä muita ulkopaikkakuntalaisia. Sitten kun kaikki muukin on ylikeskitettyä, niin tehokkuus kärsii joka osa-alueella ja tuottavuus kärsii. Jostain syystä kaikkea siitä huolimatta pyritään keskittämään aivan Helsingin keskustaan.

Toinen on kaupunkien pysäköinnin valvonta. Olen täysin vakuuttunut, että pysäköintimääräyksiä ja sääntöjä käytetään osittain ja tietoisesti rahan keruuseen. Varsinaisesti pysäköinnin valvonnalla on tarkoitus taata turvallinen liikenne ja antaa jokaiselle vuorollaan mahdollisuus pysäköidä. Ja virhemaksuja kerätään vain ja ainoastaan rahoittamaan pysäköinnin valvonta, eikä tuomaan kunnalle tai kaupungille tuloja.

Sonera ja Elisakin saivat jo nimensä alustavalle mustalle listalle. Ehkä unohdan jos eivät enää hypi kuluttajan silmille. Ovat kummassakin firmassa laittaneet minulle viiden euron maksumuistutusmaksun ilman maksumuistutusta Tuntuvat muutenkin sotkevan omia kuvioitaan minkä kerkeävät. Taitaa konsernien koko olla jo maksimissaan. Ainakaan henkilöstövähennyksiin ei liene varaa silloin kun asioita ei edes nykyisellä miehityksellä kyetä hoitamaan.

Sitten kun jaksan ja on aikaa, otan puhelimen käteen ja alan selvittää asioita. Tietysti kiperiä kysymyksiä sisältäviä kirjeitä on myös varmasti hauska lähettää ja jännittää, minkä laisia luupäisiä vastauksia virastojen väki lähettää takaisin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.