IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Työ on mielenkiintoinen paikka, jossa kannattaa aina silloin käydä. Eikä pelkästään taloudellisista syistä, vaan töissä on yleensä parhaiten aikaa miettiä kaikkia mahdollisia asioita. Ainakin sellaisessa työssä, jossa ei juurikaan ole vuorovaikutusta muihin ihmisiin.

Arkisin pohdiskelun aihe lienee oma elämän, elämäntila kyseisellä hetkellä. Mitä oli ennen ja mitä edessä. Näitä asioita miettiessäni huomasin oman tämänhetkisen, tylsän ja mitäänsanomattoman elämäni rakenteeltaan mielenkiintoiseksi. Jopa pohtimisen arvoiseksi.

Nykyistä elämäntilaani vois kai kutsua väliajaksi. Jos nyt elämässä sellaista voi olla. Armeijan jälkeen, joka loppui vuoden vaihduttua, siirryin tähän väliaikaan. Väliaikakin loppuu joskus. Nimittäin syyskuussa. Edessä muutto uuteen paikkaan, opiskelu ja uusi elämä. Se tekee väliajan rakenteeltaan mielenkiintoiseksi.

Väliajalla ei nimittäin kannata rakentaa mitään pysyvää. Ei sitoa itseään paikkaan tai aikaan. Se on tavallaan eläjälleen hyvin tylsää aikaa... Tai riippuu, kuinka sen elää, mutta keikki mikä on sidottu paikkaan tai aikaan, on väliajan jälkeen jätettävä väliaikaan ja aloitettava kaikki uudelta pohjalta. Toisaalta väliaika on aikaa itselle. Tekee työtä itselleen, ostaa lahjoja itselleen. Hankkii itselleen aioita, joista pitää, tai joita tarvitaan tulevaisuudessa.

Väliajalla voi tilanteesta riippuen esimerkiksi viettää aikaa parhaiden kavereidensa kanssa. Minun tapauksessani huonommin - kaverini ovat jo muuttaneet uuteen paikkaan, aloittaneet opiskelun ja uuden elämän. Joskus satunnaisesti heitä näen. Vanhemipen luona vierailu, onkin jo oma lukunsa. Jostain syystä he eivät ole juuri silloin kotona, kun minä käyn kylässä. Ja kohta vanhempani ihmettelevät: "Eipä ole poikaa taas aikoihin näkynyt"...

Viikko-ohjelmaani kuuluu viisi päivää mallia A ja kaksi päivää mallia B. A päivät ovat työpäiviä. Aamulla töihin, illalla kotiin. Jotakin ruoan tapaista. Suihkun jälkeen tarkistamaan irc-galleriasta kommentit. Pari tuntia ajantappoa (pipon neulomista) ja kymmenen aikoihin nukkumaan. B päivät ovat viikonloppupäivä. Ne on suunniteltu kodin huoltoon. Aamupäivällä herätys. Pyykin pesu on tavallisesti ensimmäisenä. Imurointi ja moppaus.. Saniteettitilojen pudistus, lintuhäkin siivous ja tiskivuoren valloitus. Ja keiketi jossakin välissä olisi jotakin syötävä. ...ja sama sykli toistuu viikosta toiseen läpi väliajan.

En kutsu tapaani viettää väliaikaa elämiseksi. Se on vain yksi läpikäytävä vaihe. Aamulla käyn töissä, illalla neulon pipoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.