IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kuulin, että ruotsalaiset ovat loukkaantuneet siitä, että tänä keväänä 2200 ylioppilaskokelasta vähemmän kirjoitti ruotsin yhtenä aineena. Ruotsalaiset aikovat palkata jonkun supermiellytävän kieliasiantuntijan suomen ruotsinkielen lautakuntaan lisäämään suomailaisten nuorten innostusta ruotsin kieleen. (Olipahan lause..)

Jälleen, jos kaikki olisivat kuin minä, joka tällä kertaa tarkoittaa pääsääntöisesti Suomen valtion tärkeimpiä päättäviä elimiä, olisi minun tulkintani asiasta ruotsalaisten suusta näin: "Asenteenne ruotsinkieleen loukkaa meitä ja loukkaannumme vielä enemmän jos asenteenne muuttu huonommaksi. Pliis, ärsyttäkää meitä lisää!" Ja minähän vastaan "saamanne pitää"...

Vain ruotsalaisia ärsyyttääkseen kaikki, jotka siis ovat kuin minä, eli päättäjät, lopettaisivat ensitöikseen ruotsinkielen opetuksen koko Suomessa. Mukaan lukien ruotsinkieliset koulut. Jopa ruotsinkieliset palvelut kiellettäisiin. Pakkauksiin ei saisi painaa ruotsinkieltä. Ei oikeastaan mihinkään. Ennemmin tai myöhemmin ruotsinkieltä ei saisi puhuakaan. Kaikkie ruotsinkielinen arkistomateriaali tuhottaisiin.

RKP julistettaisiin pannaan. Puolue tuhottaisiin maan tasalle. Suomenruotsalaiset ajettaisiin Ahvenan maalle, tai Ruotsiin. Ahvenan maa irrotettaisiin kokonaan Suomesta. IKEA vallattaisiin ja siitä tehtäisiin tuikitavallinen ASKO. ...Ja kaikki tämä sen takia, koska ruotsalaiset itse pyysivät.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.