IRC-Galleria

KepittäenMaanantai 24.04.2006 16:02

Ja taas jäänyt kirjottelu.. Niin se vaan menee.

Doh, tänään piti mennä kahdeksaan kouluun.. Pistin seiskalta kellon soimaan, mutta silmiä räpsyttelin lähes puoli kymmeneltä.. Otti kupoliin. Innolla olin kouluun menossa, mutta kun ei niin ei. Ei mitään muistikuvia että olisin kellon pois napsaissut.

Lähdettiin sitten Bobin kanssa metsästämään mulle biliskeppiä. Suomessa kun saa maksaa hunajaa, makkaraa ja keijukaisia sellaisesta.. Ainakin allekirjoittaneen budjetilla. Mentiin taksilla johonkin päälle kolmenkymmenen yuanin päähän, eli 30min ajeltiin ja löydettiin ihmekuja missä väsäsivät pöytiä. Sieltä sitten keppejäkin löydettiin.

Viikko sitten kysyin paikallisesta bilispaikasta notta mitä maksaa vermes. 600Y oli pyyntö, eli n. 60e.. Turhan kallis, sanoi Bob. Löysin sitten kepukan tänään, jonka lähtöhinta 380, ja keissin 120.. Lopulta sain alumiinisen kantolaukun, kankaisen kantolaukun, kaksi ylimääräistä tippiä, kuusi liitua ja tipin kohdistajan viilalla hintaan 320Y. :D Eli mukavasti sai tingattua. Pyöreästi päälle 30e tuo paketti.

Himottaa päästä kokeilemaan. Illemmalla kuulemma, ennen yhdeksää.. Toivon mukaan. Toivottavasti ei mene liian myöhään että saan itseni myös sitten aamulla taas ylös.. Pitäisi lenkillekin lähteä ennen puoltayötä. Olin eilenkin ja tuli hjuva fiiwis.

Dodii, jos sitä jatkais trickshottien kattelua. :D

Blastigo duokebeMaanantai 10.04.2006 20:49

Niin.

Jäänyt vähän kirjoittelu. Rakas oli kaksi viikkoa luonani, joka oli kyllä niin huippua.. Oltiin Hainanin paratiisisaarella 5pv ja sitten pyörittiin täällä Wuhanissa. Viime keskiviikon jälkeen arki hakenut taas paikkaansa, ja Stargateja on kulunut kasvavaan tahtiin...

Kirjoitin sitten toisenkin jutun Kellokkaaseen, joka kaiketi tänään julkaistiin. Pistänpä senkin tähän. Edelleenkään en tiedä miten paljon ovat muutelleet, jne.. Mutta onhan siinä edes jotain.

Laukut oli pakattu ja muistilista käyty kymmeneen kertaan läpi. Aamulla meitä odotti Wuhanin lentokentällä kone, joka lennätti meidät Hainanin paratiisisaarelle. Kun lähdin helmikuussa vaihtoon Kiinaan, pidin koko reissua tietyssä mielessä lomana. Nyt lähdin lomalle lomalta.

Lentokentällä odottelimme konetta, joka kiinalaiseen tapaan oli myöhässä. Kun ilmoitettu lähtöaika koitti, katselimme koneen rullaavan matkustajineen terminaalin lähelle. Vielä parikymmentä minuuttia myöhemmin konetta tankattiin ja laukkuja purettiin. Eipä meillä kiirettä ollut, lomalle kun olimme lähdössä. Merkillisintä on tässä maassa jonottaminen. Luulisi perinteisenä kommunistimaana kiinalaisten osaavan kurinalaisen järjestäytymisen. Voi kuinka olin olettamuksissani väärässä. Täällä ei muodosteta jonoja, vaan tutkamaisia keiloja. Ihmiset levittäytyvät parhaimmillaan viiden metrin levyiseksi massaksi. Lentokonehan toki lähtee ensimmäisen kymmenen matkustajan ehdittyä sisään, paikkalippujakaan ei ole. Niinpä niin. Noh, mitäpä meillä muuta oli kuin aikaa. Vessassakin ehdimme käydä vielä kiireisten kiinalaisten rynniessä koneeseen.

Matka itsessään oli mahtava. Saimme vajaan viikon ajan nauttia englanninkielisistä ruokalistoista, sekä hiukan englantia puhuvista ravintola- ja kauppatyöntekijöistä. Se oli luksusta se. Lämpöä oli kolmekymmentä astetta. Itse en ole niin kuumuuden ja rantojen perään, mutta minulle oli tärkeintä että rakas puolisoni pääsi ansaitsemalleen aurinkolomalle. Ilo hänen kasvoillaan oli minulle jo riittävä lomaksi.

Paluumatkalla lentokentällä saimme kokea tuttua ryysimistä. Onneksi oma fysiikkani peittosi 99 % terminaalin ihmisistä, joten reppu-ja-kyynerpää –jonottaminen oli paras taktiikka. Harmi vain, että pienille kiinalaisille suunnitellut lentokoneet eivät tällaiselle skandinavialaiselle köriläälle tarjoa kovinkaan paljoa istumamukavuutta. Finnairia kaipaillessa.

Juttu ei tosiaan ole koskaan tämän pidempi, koska pyydettiin pitämään tietyissä rajoissa.

Yritänpä tässä kirjoitella heti kun ehdin taas. Tai lähinnä - heti kun inspaa. Jotenkin flegu olo ollut tässä. Minna kun oli täällä, ei innostanut olla koneella eikä naputella, nyt ei vaan jaksa naputella. Koneella kyllä, Stargatea katsellessa. :D

Nubio kuittaa.

Lehtijuttu KellokkaaseenKeskiviikko 22.03.2006 18:49

Pistänpä tämän nyt tähänkin, mitä sinne lehteen kirjoitin.. Tiedä sitten miten paljon muuttelevat sitä, jne, mutta pistetään nyt kaiken kansa ihmeteltäväksi.

Tänään oli mielenkiintoinen päivä tulossa; ensin nelikaistaisen tien ylitse, kipuaminen seitsemännen kerroksen luokkahuoneeseen ja sieltä bussilla Yangtze-joen varrelle lennättämään leijaa.

Matka alkoi rämisevällä, aivan täyteen kiinalaisia ahdetulla bussilla. Matka kesti noin tunnin, joka on suhteellisen lyhyt aika tässä miljoonakaupungissa. Monessa kohtaa tuntui että nyt putoaa katto päähän. Helpotus oli melkoinen kun astuimme bussista ulos. Kävelimme parikymmentä minuuttia joen vartta, jonka jälkeen löysimme paikan lennättää leijoja. Paljon oli paikallisia tuulta kesyttämässä, vanhuksia ja lapsia. Monilla oli kotitekoisia, upeita leijoja narujen päissä. Paikalla näimme paljon kojuja joissa myytiin reilun euron hintaan upeita leijoja.

Leijan ilmaan saaminen on vaikeinta, mikä korostuu siinä kun iso suomalaismies juoksee naru kädessään ja väistelee puita. Oli siinäkin paikallisilla ihmeteltävää. Itse lennättäminen on suhteellisen helppoa, täytyy vain muistaa pitää naru tarpeeksi kireällä. Ilma oli juuri sopivan tuulinen tähän harrastetoimintaan. Aika meni rattoisasti taivaalle tihrustaen. Monet paikalliset lapset tulivat juttelemaan meille englanniksi. Ovat nämä kiinalaiset niin iloisia että melkein jopa unohtuu kotimaan rujous ja irvistelevät kasvot. Ehkä saan tätä elämäniloisuutta vietyä mukanani takaisin Suomeen. Päivä jatkui syrjäkujilla kävellen, ja käärmettä myyviä ruokakojuja etsien. Sovimme parin kaverin kanssa, että jaamme suosiolla taksin. Bussin kolina ja räminä jätti ainakin vähäksi aikaa jälkensä tähän suomalaiseen.

SykähtelyäKeskiviikko 22.03.2006 18:47

21.3.2006 tiistai

Dodiih, synttäripäivä. Ei ole vanha olo. Sitten kun miettii, että oho, pamahti 24 lasiin, niin alkaa jo hiukset harmaantumaan… Ei kiva. : )
Kouluun lähtö oli suhteellisen hankalaa, mutta hyvin sinne sitten tuli lähdettyä. Piti olla 8-12, mutta markkinoinnin tunnit oli peruttu, joten CRM:ää siinä paiskottiin ja leppoisasti meni aamupäivä. Ryntäsimme Oskun kanssa hakemaan taas vakiopaikasta ruokaa, mutta setä oli kadonnut. Otettiin sitten viereisestä kojusta pöperöt. Osku halusi kananmunaa ruokaansa, mutta ilmeni että se olikin jo valmiiksi paistettu ja väriltään MUSTA.. Sekoitti sen sitten joukkoon. Ihan limaiseksi meni munat. Osku sitten viskoi munanpaloja pitkin matkaa puiden juurille, hehe. Siitä suuntasimme automaatille, rahat pois ja takaisin kämpille.

Aika meni leppoisasti taas Farscapea katsellessa. Kolmelta oli turvallisuusluento, jossa paikallinen poliisi selitti laeista ja säädöksistä. Porukka vaan safkasi siellä, nautti pöydän antimista.. Oli kulhoja hedelmiä, keksejä, makeisia, yms.

Siitä sitten takaisin kämpälle ja viuna mielessä. Finlandia odotti pakkasessa.. Aah. Heitimme siinä Penthousessa dartsia ja naukkailin Jack Daniels Colaa. Maistui mukavasti. Pippalot alkoivat siinä seitsemän jälkeen, lähempänä kahdeksaa. Olivat kakunkin ostaneet mulle. : ) Laulettiin ja kaikkee. Sain Markukselta ja Mikolta jonkun pullon, joka vieläkin taitaa olla heidän kämpässään.. Hyvä vaan ettei tullut sitä korkattua. Viina virtasi ja maistui. Ei muistikuvia mihin aikaan Sohoon lähdettiin, siis paikalliseen yökerhoon.. Lähes tunti taksilla. Ihan kivaa.

Sohossa sitten pistettiin takit narikkaan. Saatiin lappu, mihin piti kirjoittaa oma nimi. Aika metka systeemi. Poislähtiessä kirjoitetaan nimi uudestaan ja kaverit narikassa vertaavat tekstejä. Aika paha jos on supersimoissa eikä pysy kynä kädessä :D

Doh, sisään vaan, ja Breezerit käteen ja lavalle. Joku paikallinen kinkku vei meidät johonkin korokkeelle. Oli se näky kun isot suomalaiset siinä jorasivat. Tosin ei meitä ollut ensin kuin Kaisa, minä ja se kiinalainen. Sitten yhtäkkiä Breezer katosi kädestäni ja tilalle tuli joku ihmejuoma. Hyvää se oli, olivat nämä aiemminkin juoneet. Sama se, kaikki menee. : ) Istumassa otin vain vettä sitten, ei maistunut viina enää. Myöhemmin otin toisen veden jonka maksoin itse… Ja se oli 20Y!!! Siis KAKSI EUROA PULLOVEDESTÄ. Voi luoja. Edes Turun baareissa koskaan ole niin paljoa maksanut vedestä. Siinä Tume raahasi minut ja Markuksen samaiselle lavalle ja siellä sitten taas keikuttiin. Mukavasti laski humalakin siinä. Vessassa käytiin, ja koppien seinät ulottuivat minua noin leukaan saakka.. Näki kaiken sieltä ulos. :D Ja vessa oli luonnollisesti reikä lattiassa. Mukava oli sihtailla. Kovasti siinä muutama tyttö yritti saada tanssimaan ja olivat kovin huolissaan kun istuskelin hiljaa, mutta oli mukavaa seurailla vaihteeksi muiden touhuja.
Pois lähdin Ninnin ja Tumen mukana, ei jaksanut olla tappiin saakka. Siinä sitten kotona Skypetystä rakkaani kanssa, vähän Fasrscapea ja nuudelisettiä pannussa ja sitten nukkumaan. Lyhty sammui suhteellisen nopeasti. Oli kyllä mukava ilta, kiva synttäripäivä.


22.3.2006 keskiviikko

Tänään en tehnyt mitään, en edes taipunut kouluun. Oli kuulemma logistiikan maikka masentunut kun ei yhtäkään suomalaista ollut paikalla. :D Kirjoitin järvenpääläiseen lehteen sen jutun minkä pyysivät. Aika hyvä suoritus krapulaiselta aamupäivästä.. Tuli sieltä viestiäkin takaisin, kovasti tykkäsivät ja halusivat lisää! Huih. Ehdottivat että jos jotain viikottaista tai kahden viikon välein jotain tarinaa kirjottelisin. Kaipa tuo luonnistuu, mikäpäs siinä. Hyvin se näppäimistö kädessä pysyy. ;)

Vanhempani lähtivät aamulla Pariisiin, siis Suomen aikaa puoli seitsemältä. Skypetettiin siinä sitten. Samoin rakkaani kanssa viimeiset juttelut ennen kuin huomenna näemme… Jeee. Ihanaa kun saadaan täällä yhdessä kokea Kiinaa. Perjantaina sitten Hainanin paratiisisaarelle… Aah. Siinä ennen kahdeksaa taivuin supermarkettiin ja sain Kaisan taivuteltua mukaan. Ostin föönin ja lampun yöpöydälle. Ihan siisti lamppu. Eikä maksanutkaan kuin 7,5e. Ihan ok.

Tuossa yhdeksän jälkeen tuli oma Peterimme. Pitää joku sopimus allekirjoittaa ja paperisotaa käydä kun sinne Hainaniin lähdemme. Metkaa, että sopimuksessa lukee että koulu vapautuu kaikesta vastuusta, mutta toisessa kohdassa kerrotaan että koululla on oikeus kutsua meidät takaisin mistä tahansa syystä. Pientä purnausta tuli ihmisiltä siitä sopparista, mutta kunhan nyt paperisotaa vaan ja byrokratiaa. Pitäisi tässä vielä tiskata, ja huomenaamulla pestä lattiat ja vessa.. Siinä ei kauaa nokka tuhise.

Jos sitä alkaisi sykkimään niin saa vähän nukuttuakin sitten ensi yönä. Katsotaan miten jaksaa kirjoittaa nyt kun rakas tulee luokseni. Palaillaan. : )

Kiinalaisesta lehtijutustaMaanantai 20.03.2006 16:17

Heh, tuli mieleen ni pakko lisätä.

Tosiaan, aiemmin kirjoitin että tuli paikallisia tekemään meistä lehtijuttua. Minun kuvani siihen lehteen sitten päätyi. Haastattelut meni hyvin ja kaikki jees.

Ainoa asia, mikä mätti, oli se että sisältö oli todella paljon vääristeltyä. :D


Kiteytettynä:

Minä opiskelen tietotekniikan insinööriksi.
Opiskelijat Suomessa käyvät joskus töissä lisätienestien toivossa.
Meillä on vanhoja opiskelijoita siksi, että koulutus on ilmaista, ja ihmiset saavat halutessaan vaikka kuinka monta tutkintoa, eikä ikärajoja juuri ole.
Minulla on käytetty auto.


Lehti kirjoitti:

Lehden mukaan opiskelen business-alaa.
Opiskelijoiden on pakko käydä töissä maksaakseen vuokransa.
Opiskelijat ostavat käytettyjä autoja.
Ihmiset menevät töihin peruskoulusta, mutta huomaavat olevansa tyhmiä joten menevät vanhoina kouluun.


Kaisalta kysyttiin, että pitääkö hän snackseista (Pöydällä oli Tepin pippaloista jääneitä kaksi pussia). Kaisa tottakai sanoi että juu kyllä.

Lehti kirjoitti, että Kaisa ei saa Suomessa snackseja, joten hän syö kaikki näkemänsä snacksit täällä Kiinassa.

Muutenkin oli juttua kuinka emme jaksa käydä koulua (Lyhyet päivät, sanottiin, eikä ole rankkaa) ja olemme laiskoja.

Koko juttu haiskahti paljolti propagandalta. Pakko kertoa että muissa maissa asiat ovat huonosti jolloin oma maa näyttää paljon paremmalta. Aika säälittävää kyllä.. Eipä siinä mitään, hyvät naurut saatiin. :D Paska vaan, että tosi moni luki sen. Jopa joku random-taksikuskikin kysyi että ollaanko ne siitä lehtijutusta.

Jep, laiskoja ja lihavia suomalaisia syömässä snackseja. :)
Hmmh. Niin se aika rientää taas. Piti eilen kirjoittaa, mut paskat. :D Noh, parempi näin kuin ei ollenkaan.

Mitähän tässä on tapahtunutkaan taas. Pistetään päivien mukaan..

18.3. lauantai

Heräsin aamulla viiden tunnin yöunien jälkeen puhelinsoittoon, oli Johanna, joka kertoi että nyt on kiinalainen ovella. Ikioma Peterimme halusi jotain.. Olin aika pöhnässä. Taisi olla rakkaani passin numeroa, tai digikuvia, tai... Tai niitä kaikkia. Enkä enää unta sitten saanutkaan. Ja puoliltapäivin piti lähteä liikenteeseen, joten turha siinä puoli kymmenen enää nukkumaan on käydä. Piti pyykkiäkin pestä. No en pessyt.

Saatiin sitten se Hainanin reissu varattua, eli ensi perjantaina sitten paratiisisaarelle lomailemaan... Aah. Ja mikä parasta - oma rakas siellä mukana! Onko parempaa. <3

Juu, piti puoliltapäivin lähteä, mutta venyi sitten lähemmäksi kolmea, kun piti rahaakin nostaa matkalippuja varten. 1940Y, eli päälle 190%u20AC. Ei kallista, kun kuitenkin meno-paluu sinne Hainaniin. Noh, automaatista ei kaikille rahaa sitten herunut, ja mullakin oli tili tyhjänä. Onneksi Visalla sain sitten pari tonnia. Pitää vielä maksaa Minnan lippu. Siihen toiset pari tonnia.

Lähdettiin PC-Cityyn, mutta siellä käytiin vain hakemassa leffoja. 7,5€ maksoi 10 DVD-leffaa ja joku Prison Break -boksi, josta en tiedä minkä verran siinä on jaksoja. :D Samase, hyvin pelittää. Oli kurkku kipeänä ja kello niin paljon, joten suuntasimme Mäkkärin kautta koulun läheiseen Supermarketiin...Tai niin ainakin luulimme.

Taksikuski näytti ymmärtävän, mutta vei meidät johonkin ihan muuhun paikkaan. Siis kai johonkin lähistölle, mutta kuitenkin sellaiseen mistä ei mitään tiedetty.. Auto oli kaiken lisäksi paskana - nyki ja paukku jatkuvasti. Hyvä että pienet ylämäet edes pääsi kahtakymppiä ylös. Otettiin sitten uusi taksi, joka alkoi sekin menemään ihme paikkaan. Näytin kartalta kohtaa johon halusimme, mutta hän osoitteli jotain kiinalaisia symboleita kartan toisesta osasta. Pysähtyi jonkun koulun eteen ja nappasi paikallisen, joka osasi englantia. Kysyi että mihin halutaan. Supermarketiin.
On se kumma, miten on niin vaikeaa viedä kartan osoittamaan paikkaan. Sama se vaikka siellä olisi vain karkauspäivinä auki oleva Peräreikä Otsaan OY, niin sitten viedään sinne mihin asiakas haluaa! Tuli kiukku. Eikä siis mentykään Wal-Martiin, eikä siinäkään supermarketissa ollut votkaa... Ugh.

Jäi kännikin lauantaina ottamatta kun oli kipeä olo. Siinä meni ilta neppaillessa kaikkea turhaa. Leffoja katellessa ja syödessä. Perusmeininki. Aikasin nukkumaan, jo joskus kahdentoista aikoihin.


19.3. sunnuntai

Dodiih. Peterin kanssa sovittiin että tulee kymmeneltä hakemaan usb-tikullisen kuvia, mitä olen täällä reissulla ottanut. Joku 230 kuvaa uskalsin pistää, pahimmat sensuroituna. :D Piti kaikkea saada aikaiseksi, mutta makoilin vain, nappailin pillereitä ja parantelin. Siinä piti lähteä Wal-Martiin, mutta venyi taas...

Sitten vihdoinkin viiden jälkeen lähdettiin Johannan kanssa. Oli mukava taksikuski. Tosin siinä neljä kilometriä ajettua hän hakkasi torvea ja pysähtyi tien reunaan. Sieltä juoksi toinen kiinalainen, ja kuski vaihtui. On se merkillistä. When In Rome.

Päästiin Wal-Martiin, ja siellä sitten kaikkea etsiskeltiin. Puoliakaan en saanut mitä ostoslistassa oli, mutta ei se niin nuukaa ole. Paska vaan että Minnan lämpörullat jäi löytämättä ja palovarotin saamatta. Eläm.. Kiina on. Ainiin - Sain sitten kaksi pulloa Finlandiaa! 9,4e/pullo, 750ml. Ihan mahtavaa. Toinen meni kyllä Markukselle, jolta keskiviikkona pummasin pullon. Ei se mitään, onneksi jäi toinen itselleni.

Mentiin siitä sitten Pizza Hutiin. Iloksemme huomasimme, että rahaa oli yhteensä meillä molemmilla jäljellä vain kahteen pizzaan ja kotimatkaan. Kaisalle piti viedä lätty, koska hällä oli krapula. Jätin sitten syömättä. Ei se mitään, suhteellisen kalliita ne olivat. Siinä 50-60Y. Eli 5-6e. Ei todellakaan paha hinta, mutta kun ajattelee mitä kaikkea muuta sillä rahalla saa kaupasta.. :D Sellaiset 20kpl 0,5l oluita esimerkiksi. Hyvä ettei ollut enempää rahaa mukana.

Siinä sitten taksilla pääsimme hyvin kämpän eteen. Nauramme aina, kuinka länsimaalaiset tulevat taksilla suoraan oven eteen ja aina mukana valtavat ostoskassit. Heh, niin aina. Niin tänäänkin.

Kello olikin jo kymmenen. Siinä juttelin Minnan kanssa ja yritin kokkailla. Lainasin pullon vettä Johannalta ja Ritalta. Keitin sitä, ja kun otin nuudelipakettia hyllyltä, lensi sitten kaksi avonaista maustepussia suoraan kattilaan... Jossa oli ainoa veteni. ETTÄ JEE JEE. Siinä siivoillessa sitten meni tovi... Onneksi sain Kaisalta lisää vettä. Jo kolme vesipulloa auki ihmisille. Ei se raha, vaan se vaiva kantaa niitä kaupasta... 2,00Y maksaa, eli 0,20e yksi iso pullo.. Mutta painaa ja vie tilaa.

Nukkumaan pääsin vasta joskus puoli kolmen aikaan, lähempänä kolmea, koska kotona Turussa Samby asensi konettamme uusiksi, ja etätyöpöytäyhteyden kautta siivoilin kovoa ettei katoaisi tärkeitä juttuja.. Mukavat 4h yöunet tiedossa. Ihanaa. Aamulla kasiin kouluun.


20.3. maanantai

Oli juu tiukilla herääminen. Onneksi sain itseni ylös. Koulumatkalla oli vatsassa pingismatsi meneillään, mutta tuomaroin sen loppumaan. Hyvä niin. Aamu meni leppoisasti kiinalaisittain ääntäen ja E-Commercea opiskellen videon muodossa... Koko kaksituntinen katsottiin Amazon.comista jotain luentoa. Jee jee. Kirjoittelin paperille sanoja ja lauseita mitä haluan kiinaksi tulkattavan.

Koulusta sitten kujalle hakemaan ruokaa. 4,5Y maksoi, eli alle puoli euroa. Iso kippo riisiä, lihaa, kasviksia yms. Ja tuli täyteen. En itseasiassa ole tänään muuta syönytkään.. Ehkä yhden-kaksi leipää. Ja aamiaiseksi banaanin. Ei tule kalliiksi. :) Automaatille suuntasimme, mutta kukaan ei saanut rahnaa.. Vissiin tomaatista setelit loppu, koska herjasi virhettä summassa.

Kahdelta automaatteja etsimään, mutta ei toiminut kampuksella tomaatit, oli särki. Jes. Onneksi tuli puhelu että maksetaankin vasta huomenna. Huh.

Viideltä meidän aikaa olikin sitten haastattely Skypellä ja webbikameralla. Paikallinen Jpääläinen Kellokas -lehti teki juttua sitten musta. Tunnin kesti intervjuuvi ja kai siitä ihan jees tuli. Siitä asti olenkin katellut Farscapeja.. :D Äsken tosin makasin tässä, ja luulin että joku otti kuvan makkarin ikkunasta salaman kanssa. Kävelin sinne, ja VALTAVA jyrinä kuului. Ukkonenhan se siellä pieksi itseään esille. Avasin ikkunaa, ja siellä oli sitten ilotulitus samalla menossa. Sitten näkyi puoli taivaankantta peittävä salama. Arviolta 5-7km päässä äänen perusteella. Oli se hieno.

Jos sitä jo lopettelisi, kellokin jo kahdeksan täällä. Huomenna sitten ehkä synttärien juhlimista. :> ...Katsotaan jos sitä kaupungillekin jopa lähtisi! Tiedä sitten miten ovat nuo menomestat täällä arkisin auki. Tai siis miten on porukkaa. Voi olla hintsussa. Jää nähtäväksi. On mulla Finlandiaa ja valkkaria, sekä Jack Daniels -colaa sekä yks Breezeri. :D Mahtia.

Palaillaan taas astialle.

Pitkästä aikaaMaanantai 20.03.2006 15:39

17.3.2006

Nonnih.

On se kumma kuinka vaikeeta on se kirjottelu tänne. Pitäis useammin jaksaa. Jos nyt ottais tavaksi oikeen niin jäisi itsellekin enemmän muistoja. :D

Aamullapäivä lähti tuttuun tapaan käyntiin varttia vaille seiska... Josta torkutin puol kasiin saakka. Sitten kiireellä kouluun. Puolivälissä vatsa alkoi purkaa sopimustaan ja teki lakon.. Eikun takaisin kämpille. Paluumatkalla näin Kaisan, jolle lykkäsin usb-tikun, johon olin Suomi-musiikkia pistänyt, kun eräs kiinalainen tyttö luokallamme sitä sähköpostitse halusi. Minähän en maililla mitään musiikkia lähetä... Päätin että pakko mennä paikalliselle lekurille iltapäivällä. Ei se ole hyvä että kokoajan saa juosta ratsastamaan posliiniponilla.. Muutenkin kyllä herkkä vatsa. Parkele.

Siinä meni päivä kokkaillessa, onnistuin saamaan aikaiseksi jopa syömäkelpoista jauhelihakastiketta! Spaghetti maksaa 10 Yuania, mikä on suhteellisen hintavaa, kun ottaa huomioon että puoli kiloa kanasuikaleitakin saa viidellä jounilla.. Eli 10Y = 1€, noin suurinpiirtein... Puoli kolmelta mentiin sitten tyttöjen kanssa paikalliselle lääkärille. Ei se lekuri englantia osannut, onneksi oli tulkki mukana. Johannalla on pinkki kielikoru, ja häntä tutkiessaan lekuri tökki tikulla sitä - luuli karkiksi :D :D ...Haha. Oli siinä naurussa pitelemistä. Siinä sitten sain tropit ja lähdettiin supermarkettiin.. Votkaa ei ollut taaskaan. Kahtena päivänä käyty jo, ke viimeksi, ja oli silloinkin votka loppu. Huomenna Wal-Martiin... Saa Finlandiaa! 0,7l leka maksaa n. 9,4€. Ei kauhean paha. Halvempaa kuin Suomessa joka tapauksessa.

Siitä kun kotio selvittiin, mentiinkin Markuksen, Oskun ja Mikon kanssa pelaamaan bilistä. Oli kyllä syrjäkuja. Käytiin jo alkuviikosta Markuksen kanssa. Mahtavaa on kyllä kun saa omat kaljat tuoda, ja reilu 2h pelit maksoi 6Y, eli noin 0,60€... Ei ihan Aurabiljardin ja Blackpoolin hinnoille vedä vertoja :D

Ja äsken tulin kotio, heiteltiin dartsia Tepin kanssa. Pesi mulla lattiaa.. En vaan osaa. Oon nobo. Onneksi biliksessä edes vähän pieksin. Jotain se säkki sentään osaa. :)

Fiilikset on ihan hyvät, onneksi rakkaani tulee torstaina tänne luokseni.. Perjantaina sitten lähtö Hainanin paratiisisaarelle! Aah, rannalle makoilemaan ja drinkkejä imeskelemään. Vien kultani shoppailemaan kaikkialle.. Kerrankin saa tuhlata, kun ei kamat maksa juuri mitään.

Nyt kello jo kohta kolme täällä Kiinassa, joten aika mennä nukkumaan... Huomenna puoliltapäivin PC-Cityyn ja sieltä Wal-Martiin. Illalla ehkäpä jopa viihteelle - jos saadaan votkaa ostettua. On tämä kumma maa, kun ei oikeeta viinaa kaupasta saa. Perusvotkaa. Perkele. Riisiviina on lähes ilmaista, mutta sitä sontaa en kovin helpolla kurkkuuni kaada.

Kettu kuittaa.

sabushkaPerjantai 24.02.2006 10:06

Hoh.

Löyty kampuksen kaupasta jotain makkaroita. Keitin nuudeleita kolme pakettia ja paistoin makkarat ja miksasin. Ihan jees. Paistoöljyä ei saa ko jossain viiden litran kanistereissa.. Onneks löyty sellanen pieni kahden litran purkki. Ei muuten, mutta teflonpannuja ei ole. Tai en ole löytänyt ainakaan vielä.

Oli outo kauppareissu. En ostanut olutta.

Koulussa oli huippua, kun oli lämmittimet. Paleltu koko viikko siellä, opettajatkin takit päällä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten pienet kiinalaiset raahasivat kaksi kappaletta 180cm korkeita lämmityslaitteita portaita pitkin seitsemänteen kerrokseen.. Tulee siinä urheiltua juu joka päivä itsekin.

Muut menivät mätkimään jalkapalloa, jäin sienestämään kämpälle. Käytiin eilen keskustassa, meni vajaa tunti taksilla, ja maksoi 5,5e :D Aika hyvä hinta, etten sanoisi. Ja vielä neljään pekkaan. Takasin myös tunti.

Löytyi joku pulju missä oli DVD:itä ja musiikkia. Eurolla sai leffoja, oli enkkuäänet ja -tekstit. Kaivoin paketista - sellanen littana muoveissa - ja katsoin, että pakko olla aito. Ei piraattishitti ole tällaista laatua. Ainakin tämä Weatherman minkä ostin. Levykin ihan prässätty DVD9 loistavalla kuvalla yms. Ei mitään vikaa. Ja, ostin myös Carniválen 2-seasonin. Maksoi 5,5e.. Ihan kunnon pahvinen laatikko, 6 levyä. Kaipa ne aitoja sitten on..

Huomenna puoliltapäivin kaupungille ja elektroniikkaliikettä etsimään. Jos mp3-soittimen ja verkkokaapelia saisi niin hyvä olisi. Ei se soitin niin tärkeä nyt ole, mutta saisin jonkun 15m piuhan niin riittäisi tuolta pistokkeesta sitten olkkariinkin.

Jahas, nuudelit syöty ja takas lefan pariin. Palaillaan taas.

Suomen pelit Kiinasta käsinTorstai 23.02.2006 00:05

Ei paljon näy Ylen kanavat täällä.

Kaveri asuu Turussa, mut oli Raumalla. Otti yhteyden koneeseensa Raumalta käsin, viritti sen lähettämään netin välityksellä Yleä, saatiin pienellä viiveellä Suomi-USA -matsi näkymään täällä Kiinassa. Oli aika huippua kyl. Kiitokset asianomaiselle. :D Ei ois uskonu et onnistuu, mut oli kyl fiilis päällänsä. Piuhalla kiinni telkkariin ja äänet usb-kajareista.

Jaahas, kello jo neljä. Ei pidä unohtua irkkaamaan. Tosin olin kolmelta vasta himassakun tuli pienellä viiveellä se matsi.. Noh, (laita tähän haluamasi) on.

Öitä.

Uusi päivä Kiinassa..Keskiviikko 22.02.2006 08:50

Kokkailin eilen, oli tosi hyvää, mutta veti vatsan sekasin. Paistoin kanat todella hyvin ja keitin, mutta.. Tai sitten jos keittiövälineissä oli jotain jäänyt putsaamatta. Ei onneksi pahempaa. Vei kyllä koulunkäynnin tältä päivältä. :(

Noh, kävin nukkumaan uudelleen, ja herään kun joku renklaa ovea. Sieltä tulee sisään joku random-kiinalainen ja Peter, kiinalainen "yhteyshenkilömme", joka puhuu englantia. Tulivat laittamaan verkkokaapeleita kuntoon. Siinä sitten sängynpohjalta mut löysivät.

Hyvin meni, netti pelittää. Hiukan on hidas, mutta onpahan sentään toimiva. Ei ole pätkinyt yhtään.

Katselin siinä scifiä läppäriltä, kun oveen hakataan.. Sieltä tulee Peter, mukanaan lauma kiinalaisia lehtiöiden ja kameran kanssa. Oli hiukan :O -olo. Kysyi, saavatko haastatella ja ottaa kuvia. Siinä sitten kalsareilla ja yöpuvussa palloilin.. Superia. Onneksi sain vaihtaa vaatteet. :D Kun tulin vaihtamasta, yksi tyttö huusi että "ooooh, handsome!" ..Mitähän tuohon sitten suomalainen sanoo? "I don't think so". :D Täällä kun on tapana kehua ihmisiä.

Siinä sitten haastattelivat aikansa, ottivat kuvia kun istun koneella yms. Tulivat myöhemmin pyytämään että lähtisin heidän kanssaan ulos syömään. Ei uskaltanut vatsan takia.. Nyt jo rauhoittunut vähän - ehkä siksi että ei ole enää mitään mitä puskea ulos.. Varpusparvi on päivän koodisana.

Kellokin on vasta kohta yksi, koulua olisi taas kahdelta, mutta taitaa jäädä väliin. Kiinalaiset vessat kun ovat kaakelissa reikä. Aivan. Ei edes ovia missään, puolen metrin korkuinen aita lattiareikien välissä. Onneksi kämpällä on ihana posliiniponi..

Noh, paljon tapahtunut ja päivä on vasta alkamassa. Odottelen että rakkaimpani herää ja kuulen hänen äänensä.. :) Nälkä olisi, mutta uskaltaako tässä sitten mitään syödä. Vesi on jees. Samoin Battlestar Galactiga. :D

Palaillaan taas.