IRC-Galleria

Suomessa vakavan huumerikollisuuden lisäksi myös huumeiden käyttäminen ja hallussapito on laitonta ja rangaistavaa. Kuitenkin kannabiksen käyttö on arkipäiväistynyt ja asenneilmapiiri muuttumassa sallivampaan suuntaan.

Tulisiko kannabis sitten laillistaa kokonaan? Tällä hetkellä keskustelu kannabiksen laillistamisesta keskittyy pääosin keskusteluun sen käytön rangaistavuuden poistamisesta. Rangaistavuuden poistamisen puolustajien mukaan käytön rikollisuus syrjäyttää ja kriminalisoi käyttäjiä.

Suomen kanta kannabikseen ei todennäköisesti tule lähivuosina muuttumaan. Mahdollisesti lähi- tai kaukaisemmassa tulevaisuudessa on kuitenkin hyväksyttävä jonkin asteinen kannabiksen käyttö ja siitä mahdollisesti aiheutuvat haitat.

Jos kannabis olisi laillinen, niin katoaisivatko sen myötä alkoholihaitat Suomesta? Mielipiteitä esiintyy ajatuksen puolesta ja sitä vastaan. Kumpi niistä sitten on vaarallisempaa? Niiden terveysvaikutusten vertailun on todettu olevan vaikeaa.

Keskusteluun kannabiksen nykyisestä laillisesta asemasta liitetään usein keskustelu holhouksesta. Monien mielestä yhteiskunnan tehtävä ei ole holhota, vaan antaa sen jäsenten itse päättää siitä, mikä heille on parasta. Onko se vanhanaikaista ajattelua, että valtiovallan tehtävä on holhota ihmisiä ilman, että se tarjoaisikin tukea sitä tarvitseville?

Kannabiksesta on todettu, että se on vaarallista ainakin sen joillekin käyttäjille. Mihin suuntaan sitten kannabis-keskustelu menee, syrjäyttääkö kannabis alkoholin ja mitä tapahtuu sen lailliselle asemalle, jää nähtäväksi.

Kannabiksesta tänäänMaanantai 24.03.2014 20:10, 537 vastaajaa

Aiheena kannabis! Chatti teemasta tiistaina 25.3. klo 18-19.30. Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut)
Tiedätkö kannabiksesta ja sen vaikutuksista?
Onko kannabis vain harmiton kasvi?
Onko kannabis vahvasti koukuttava päihde?
Kannabis on lähes kaikkien niiden saatavilla, ketkä sitä haluavatkin käyttää?
Tarkoittavatko laillistaminen ja dekriminalisaatio samaa asiaa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.