IRC-Galleria


[ Joh 8:51 Varmasti, varmasti Minä sanon teille: jos joku PITÄÄ MINUN SANANI, hän ei koskaan tule näkemään kuolemaa.” ]

* * *

[ Matt 19:21 Yeshua sanoi hänelle: ”Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa — ja tule ja seuraa minua.”]

Voit olla pelastunut, mutta voit myös olla täydellinen. Kuuliaisuudesta on kysymys. Jeesus asetti tuon vastauksen alun muotoon:

" Jos tahdot.... "

Seuraava kohta tuli myös mieleeni. Jeesus paransi 10 pitaalista. Mutta vain yksi tuli kiittämään Häntä - vain yksi. Kaikki muut parantuivat myös, ja lähtivät sen sileän tien. Vain yksi ainoa oli aidosti kiitollinen ja tuli Häntä kiittämään.

[ Joh 6:67 Niin Yeshua sanoi niille kahdelletoista: ”Ette kai tekin tahdo mennä pois?”]

Jeesus aina vetosi vapaaehtoisuuteen, joka rakastaa Häntä, noudattaa Hänen tahtoaan ja Sanojaan. Myös opetuslastensa kohdalla. Voin todella itse kuvitella miten Jeesus, tiesi että opetuslapset olivat väsyneitä inhimillisesti. Mutta eivät hellittäneet, koska rakastivat Herraansa, ja olivat jo niin paljon laittaneet likoon, eli koko elämänsä. He rakastivat Jeesusta. Heistä tuli/valmistui sitten Hänelle uskollisia ja kuuliaisia seuraajia ja palvelijoita.

[ Joh 1:14 Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme Hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainoalla syntyneellä on Isältä — täynnä armoa ja totuutta. ]

[ Room 10:17 Usko tulee siis kuuliaisuudesta, ja kuuliaisuus tulee Jumalan sanan kautta. ]

1. Sana
2. Kuuliaisuus
3. Usko

Nämä ajatukset tahdoin vaan tässä jakaa, näiden jakeiden tukemana. Mitä tässä enää voi tähän lisätä. Kaikki sanat mitä itse tänne kirjoitamme ovat kirjoittajalle itselleen opetusta. Ne kasvattavat ja hiovat meitä, valmistavat johonkin. Ne ovat opetustekstejämme, ne ovat Jumalan koulussa prosessoimiamme tekstejä. Ne kasvattavat meitä. Ne saattavat olla jollekin rohkaisua ja Jumalan puhuttelua. Minun kirjoitukseni ovat sitä mitä itse opiskelen. Toisen kirjoitukset ovat hänen opintojaan. Toinen on eri luokalla, toinen on erikoistunut johonkin muuhun. Mutta jokainen rakentuu ja hyötyy kirjoituksistaan, ja moni hyötyy myös lukiessaan. Vaikkapa saa siitä itselle hyödyllistä asiaa, että voi sen omiin kirjoituksiinsa antaa vaikuttaa, ajattelun kautta.

Minä kirjoitan enimmäkseen opintotekstejä. Ja otan vastaan toisten kirjoituksia, ja ne innoittavat minua edelleen. Siis en tahdo alkaa kitkemään mitään, vaan oppimaan ja rakentumaan. Ja uskoisin että monet monet juuri tässäkin keskusteluketjussa, opiskelevat, purkavat prosessoituja asioita kirjalliseen muotoon. Ja kun on aikansa opiskeltu, tulee joku muu mahdollisuus ja palvelutehtävä. On erittäin hyvä oppia asioita, niitä tulee sisäistettyä. Saakoon Pyhä henki olla jokaisen innoittaja ja yksityisopettaja. Kaikki olemme jollakin luokalla ja erikoistumisalalla.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

Jesajan kirjan jakeesta Jes 24:6 voisi pitää jopa Raamattutunnin. Ja tuo sana on myös totta. Se on ennustus kertoo tästä ajasta ja sama luku jatkuu kertoen myös tulevista ajoista. Eli ei Jumalan antamia ennustuksia ole mihinkään haudattu. Vanhan liiton Sanat eivät ole suinkaan kumottu. Jumalan Sanat eivät tyhjene.

Jos katsomme ympärillemme, huomaamme varmasti että kaikki todistaa tästä. Moraalittomuus riehuu kaikkialla, maailmallisuus jopa kristikunnassa. Kaikki todistaa siitä, kun on poikettu Jumalan Sanasta, ja käännytty mieleltämme maailmallisuuteen osittain, eli mukauduttu asenteeltamme maailmallisiksi, eikä pitäydytä Jumalan Sanassa.

Jossakin eteläamerikan maassa, missä koko kylä on kääntynyt parannukseen ja uskoon, olivat tulleet suuret ajalliset ja hengelliset siunaukset. (En nyt millään muista sitä kaupungin nimeä. Yritin hakea hakukoneilla mutta kun ei niin ei ) Olette ehkäpä kuulleet ja nähneet siitä todisteita kristillisissä tiedotusvälineissä.

Missä ihmiset asettuvat Jumalan Sanan kanssa linjaan, sinne tulee siunaus ja Pyhän Hengen herätys. Mutta missä ihmiset ovat poikkiteloin Jumalan Sanan kanssa, ei sinne maahan vedet virtaa ja siellä on rutikuivaa hengellisesti ja ajallisesti. Voisin sanoa että ihmiset rakentavat patoja ja esteitä herätyksen tielle.

Uskovat ovat herätyksen este. Uskovista on kaikki kiinni. Jos uskovat ei ano ja kadu kansa puolesta syntejä, paastoa ja rukoile, mitään ei tapahdu. Uskovien seurakunta on se jonka pitää synnyttää herätys. Tuntea kipua ja itkeä. Syy miksi ei herätystä tule, on meissä uskovissa. Me olemme papisto. Meidän pitää tehdä parannus! Ja meidän tulee Pyhittyä, itkeä ja kantaa kansan puolesta murhetta ja esirukoustaakkaa. Meidän tulee asettua linjakkain Jumalan sanan kanssa.

-- --- -- - -- - -- - -- --- -- ---- - - --- -- -- -- -- ---- -- ---- --- --- -- - -- -- -- -- ---- --

wwBible haku: http://www.wwbible.net/php/biblesearch.php3
RAAMATTU 2005: http://www.nettiseurakunta.net/2005

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.