IRC-Galleria

Jagesta

Jagesta

Jaakko Vasankari
Italia on päässyt yhteen globaaliin päätöksenteon ytimeen eli YK:n turvallisuusneuvostoon. Ensi töikseen Italia on jättänyt YK:lle aloitteen kaikkien kuolemanrangaistusten jäädyttämisestä. Italian nykyisen pääministerin Romano Prodin mukaan "mikään rikos ole sellainen, että se oikeuttaisi tappamaan". Vastaavia aloitteita Italia on tehnyt jo kaksi 90-luvulla. Silvio Berluscioni on vetänyt herneen nenäänsä ja esittänyt vastalauseen mokomalle.

YK:n uusi pääsihteeri Ban Ki Moon taas osoitti selkärangattomuutta ja sanoi kuolemanrangaistuksen olevan jokaisen maan sisäinen asia.Yk:n lehdistöedustajan Michele Montasin mukaan Yk:n kanssa ei ole tapahtunut mitään muutosta, kyse on vain vivahde-eroista.

YK:n uusi pääsihteeri on pettymys. Ban on Etelä-Korean entinen ulkoministeri. Etelä-Korea taas on yksi niistä Yk:n vähemmistömaista, joissa kuolemanrangaistus on edelleen käytössä.

Yk voi olla hyvä työkalu ihmisoikeuksien edistämiseen, mutta väärissä käsissä Yk voi tehdä myös pahaa, kuten hyväksyä ihmisoikeusloukkauksia hiljaisesti tai kuten nyt pääsihteerin suulla, sallia ne avoimesti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.