IRC-Galleria

Kahli^^

Kahli^^

I'm so sad since you went away

Näyttelyharjoituksia!Perjantai 24.11.2006 22:03

Tänään otettiin Jb:n kans oikein asiaksi harjoittaa Peteä näyttelyjä varten. (Tiedä sitten mistä löytyy sellainen näyttely jossa on luokka käveleville lihapullille, muttah..) Onneksi Pete on lopettanut sen riimunnarun päässä pyörimisen. Siis se teki alkuun sitä, että kun piti pysähtyä niin se alkoi pyöriä taluttajan ympärillä, ja pyöri ja pyöri ja pyöri.. :S Tuli sellainen olo niinkuin ois karusellissa ;P Mutta, asiaan. Nyt poika siis malttoi hetkittäin jo seistä paikoillaankin!

Ja lisäys eiliseen ajolenkkitarinaan: Valjaiden mahavyö meni 3. reikään!! Herranjumala. Kossi kuihtuu kohta pois x) Eka kerralla kun valjaita laiteltiin niin just ja just sai ensimmäiseen reikään mahavyön laitettua ja hepo näytti siltä että pyörtyy paikalleen kun ahdistaa ja puristaa :P Se on laihtunut, jipiiii!!
Tänään olikin pojalla raskas lenkki. Pellolta oli kaikki lumi sulanut pois, ja se oli muuttunut mystiseksi upottavaksi lällyksi koko sänkipelto. 3 kierrosta kierrettiin suuntaansa ja Pete sai tehdä tosissaan töitä että kärryt liikkui ja hevonen pysyi pinnalla ;)!

MUTTA!! Ensimmäinen lenkki yksin!! Minulla toki oli Paula henkisenä tukena, mutta Petellä ei hevoskaveria. Pete on tottunut kyllä olemaan yksin ja hienosti tuo pelitti. Ei yhtään hörhöillyt muiden perään tai tallille. Tyytyväinen oli kun sai olla yksin kaiken huomion keskipisteenä :P

On se... on se niin ihana ;) Taas yksi hevonen jota ei tieten ihan heti rahalla saa :D

Lunta tulvillaan..Torstai 16.11.2006 09:46

Kyllä oli taas mahtava aamutalli :) Aamuhämärissä kun hiippailin tallin pihalle, oli piha ihan koskematon. Vanha hirsitalli nökötti pihassa ja yön aikana satanut lumi oli peittänyt puut ja kaikki eiliset jäljet tallin pihasta.. Tuntui ihan ku ois ollu tallitonttu joka katselee "omaa" pihapiiriään tyytyväisenä ;) "ääneti kuu käy kulkuaan, puissa lunta on valkeanaan.. kattojen päällä on lunta, tonttu ei vaan saa unta.." alkoi heti soida päässä :)

Pete oli hieno myös. Kun hepsu tuohon Jeannetelle ja Arille tuli, sitä ei oltu taluteltu pahemmin, vaan se oli tottunut omine aikoineen tepsuttelemaan laitumelle. Kun täällä sitä sitten taluteltiin, oli meno alussa sangen vauhdikasta. Yksi meni karsinaan, ja karsinan ovi laitettiin kiinni, metsästettiin hevonen, laitettiin riimu päähän (usein piti olla kaksi ihmistä laittamassa..) ja sitten Pete vei taluttajan laitsalle :P
Nykyään Pete antaa laittaa riimun todella nätisti, ja karsinan ovi on monesti auki koko aamutallin ajan- eipä se Pete sieltä mihinkään hötkyile. Sitten odotetaan että Paula ja Muisto ovat valmiita, ja hinataan Pete ulos karsinasta :D Tänäänkin kossi oikein löntystämällä löntysti pihalle, ja jäi sitten odottamaan vanhaa kaveriaan Pekua ulos.
Peku lähti eilen kotitallilleen Pattijoelle, ja Pete sitä illalla jonkinverran ikävöi. Aamullakin piti sitten tallinpihassa ihmetellä että mihin kaveri jäi, kun tuli Muisto mutta ei Pekua :)

Pete, Muisto ja Tiko pääsivätkin kaikki taas samalle laitsalle. Ottivat kunnon aamujumpat siinä heti irtipäästyään, Tiko olisi vielä jaksanut riekkua mutta Pete ja Muisto alkoivat melko pian keskittyä pyöröpaaliin :)

[Ei aihetta]Perjantai 10.11.2006 11:59

Ruuna on ajolenkin jälkeen käyttäynyt hienosti. Tallinpihassa oon talutetellut sitä joka päivä ja poika pysähtyy, peruuttaa ja lähtee käskystä liikkeelle. Jeah! Sehän toimii :) Kärryjenkin kanssa on siitä mukava peli että voi ottaa seinästä irti ja Pete malttaa odottaa että käskystä lähdetään.

Tänä aamuna kossi oli taas kuin mikäkin ikivanha ruunanretku ;) Laahustaen laitumelle ja siellä jäi kerjäämään rapsutuksia - ei todellakaan kiire minnekään- taluttaessa piti jo vähän käskeä kun toinen vain haaveili ja laahusti perässä :D Huumorilla on paljon puljattu, eikä tämän kanssa voikaan kaikkea niin tosissaan ottaa kun eräs on aivan täysi varsa!

Mutta on poika paljon muuttunut. Avokarsina oli ehdoton ratkaisu. Muilla tallin hevosilla siis verkot karsinoissa, mutta Pete saa kurkistella käytävälle ja kerjätä rapsutuksia. Aikaisemmalla tallilla kun halkaisi omenan tai kolautti talikolla seinään, niin Pete kerran jos toisenkin säikähti ja hyppäsi metrin ilmaan, mutta nyt saa olla hälinää ja vilskettä eikä poikaa haittaa- katselee vaan korvat hörössä että kuka siellä nyt mekastaa ;)

Katri on rapsutuskone!Tiistai 07.11.2006 12:33

Hmm.. voiko hevosella olla AD/HD? Vai onkohan mitä mielenkiintoisin käytös kuitenkin vain kasvatuksen puutetta/ kasvatuksesta johtuvaa? :D

Eilen käytiin ajamassa. Muisto oli kaverina, Pete käveli perässä. Tai siis, käveli ja käveli.. Hyppi, riekkui, pomppi, potki, loikki sivulle ymym. Aina kun tuntui että nyt mennään kohta LUJAA jos ei ala hepsu totella niin umpihankeen vaan ;) Kyllä Peten kunnolla vielä aika äkkiä vauhti hyytyi kun lunta oli sen polviin asti :)

Kun oltiin vaihdettu suuntaa ja menty muutama kierros toiseenkin suuntaan, tuli paskapuhdistamolle TAAS traktori ja paskakärry! Uskomatonta miten voivat aina osua sinne samalla kun ollaan hevosten kanssa liikenteessä!? Onneksi Paula huomasi traktorin jo kaukaa ja ehdittiin kääntää hevoset pois ja oltiin jo menossa tallille kun se sitten kolisteli siitä ohi. Muistohan pelkää traktoreita ihan kuollakseen, mutta ilmeisesti tammuska oli sitä mieltä että "nyt koulutetaan varsaa, nyt pitää käyttäytyä!" ja käveli vain tyynesti. Pete otti pari pomppuloikkaa mutta pysyi kyllä hienosti käsissä.

Siitä Pete onkin mukava, että vaikka se kuin riekkuu ja pomppii, se ei paina lainkaan ohjille. Sen saa siis pysymään paikallaan tai käynnissä, jos haluaa.

No, tänä aamuna sitten menin tallille vähän kylmät väreet selkäpiissä- onkohan pojalla vielä virtaa samanverran.. Ja Höh! Kossi laahusti laitumelle kuin mikäkin vanha ruunanretku, juuri ja juuri jaksoi jalkoja nostella, ja riimunkin antoi laittaa NIIN nätisti :) Laitumella kun irti päästin ja varauduin pukkisarjaan ja hurjaan laukkalähtöön, Pete jäikin rapsuteltavaksi korvat hörössä :D Kuinkahan kauan pikkuista taas ois saanu rapsutella jos ois jäänyt kuopsuttelemaan..


AINIIN!! Suuren suuri tapahtuma eilen- ratsastin Tikolla :D Ponskun ilme oli.. hmm.. näkemisen arvoinen kun pomppasin selkään ja Jeannette talutti meidät yhdessä laitumelle ;)

[Ei aihetta]Tiistai 31.10.2006 12:41

Eilen vaihdettiin hepsut uudelle laitsalle, kunnon sänkipelto pohjana ja pääsivät pois kuravellistä! Muisto ja Pete vietiin ensin ja kyllä huomasi että oli tammallakin irrotteluintoa. Pukkeja ja laukkaspurtteja... :) Sitten vietiin kaveriksi Peku ja Tiko. Tiko alkoi isännöimään koko laidunta, ajoi jopa Muiston pois heinäkasalta :D *ponit*

Nykyään onkin kuljeteltu Muistoa ja Peteä parina ja sitten Pekua ja Tikoa omana parinaan. Pete ja Muisto tulevat hyvin juttuun ja Peku ja Tiko sitten ovatkin niin rauhallisia että ne malttaa odottaa vaikka pääsevätkin viimeisinä talliin tai laitumelle.

Pitäisi käydä ajamassa Petellä taas pitkästä aikaa. Hyvin se kärryjen edessä toimii, mutta kyllä toinen hevonen kärryjen kanssa on silti vielä välttämättömyys.

[Ei aihetta]Torstai 26.10.2006 21:39

Tänään harjoiteltiin Peten kanssa vähän taluttelua ja muisteltiin että mitenkäs sitä pitikään käyttäytyä kun tällainen kirppu roikkuu siellä narun toisessa päässä ;) Käytiin Muiston ja Paulan suosiollisella avustuksella joenrantapellolla kiertämässä kolme lenkkiä. Vähän tuo kossi huuteli muiden perään mutta käsissä pysyi kyllä.
Kun sitten tallinpihaan tultiin, niin eräs KAMALA punainen auto, joka on ollut tallinpihassa koko syksyn, ja ei ole koskaan meinannutkaan syödä pientä ruunaa, oli siis niin kertakaikkisen hirvittävän pelottava, että poika otti täysin yllättäen hyppyloikan ja kaatoi minut maahan.. *huoh* Ja kyllä, jäinen maa on kovaa kun siihen iskeytyy kylki edellä.. Linkaten kotiin ja Villelle selittelemään että mitä tapahtui, ja mustelmia laskemaan :P

[Ei aihetta]Sunnuntai 22.10.2006 23:23

Paljon on taas tapahtunut ;)

Petellä on ajettukin jo pariin otteeseen. Hienosti poika toimi kun käytiin muutama kiekka sänkipellolla Pekun kärryjen perässä ajelemassa. Herkästi vastaa kun pidättelee ja malttaa jopa seistä paikallaan! Valjastusta on nyt tehty hiiiiittaaaasti että kossi tottuisi siihen ettei kaikki aina ole sellaista hästäystä, vaan malttaisi itsekin seistä paikallaan kun laitellaan- tähänastinen ennätys - tunti meni valjastaessa ;) ja hienosti poika kyllä jo seisoo kun kiinni laittaa seinään, ei enää yritä repiä itseään irti joka kerta kun selän kääntää.

on se NIIIIN ihana :)

[Ei aihetta]Tiistai 10.10.2006 20:25

Jepulis.

Tänään pantiin kaikki hepsut samalle laitumelle. Muisto on kiimassa, vilkuttelee Petelle ja nostelee häntää yhtenään. Peku yritti mennä samalle apajille, mutta ei Muistolle kelvannut vaan tuli kaviota ;) Pete raukka ei ymmärrä kiimaisen tamman päälle mitään, vaikka Muisto tulee ihan kylkeen kiinni ja tarjoaa :P

Tikosta ja Petestä tuli heti kaverit, Tiko roikkui heti hampailla Peten otsatukassa :D Kossit ovat samanikäisiä niin saavat kisuta keskenään ja pysyvät muiden kimpusta pois ;)

Petellä tuntuukin olevan virtaa, on jo useampi vp takana kun itse olin viikonlopun Oulussa ja kun eilen oli jo ajatuksena laitsat yhdistää niin en sitten eilen liikuttanut poikaa ;) Huomenna voisi taas käydä kävelemässä jos vaan saa Pekun kaveriksi.

[Ei aihetta]Keskiviikko 04.10.2006 19:43

Tänään juoksuttelin poikaa liinassa ja tehtiin talutusharjoituksia. Liinassa poika toimi yllättäen hyvin, ensin piti tietysti kikkailla ja pelleillä, mutta kyllä Pete osaa kun vain haluaa! Taluttaessa tunne oli välillä.. sanoisinko "mielenkiintoinen" -kumpi vie kumpaa- mutta onneksi Pete sentään kunnioittaa ihmistä ja väistää kyllä kun muistaa muistuttaa että täällä on Katri-kirppukin mukana menossa. Laitettiin Petelle Pekun ravisuitset ja kuolaimeksi kuminen suorakuolain. Hyvin pelitti ja pysyi käsissä. Riimunnaruna meillä toimii oririimun naru, siis se missä saa kuolainrenkaisiin ketjut kiinni. "ihan vain varmuuden vuoksi" on muodostunut melkeinpä motoksi tässä parin päivän aikana mitä nyt on pojan kanssa tullut touhuttua- Pete on hurjan arka ja saa varsamaisia "säpsyjä". Välissä minä vien, välissä Pete, mutta tilannetta korjataan koko ajan! :)

Yllättäen tänään huomattiin että laumassa Pete on Pekua ylempänä arvoasteikossa, vaikka Pete on 7v. ja Peku kuitenkin jo 19v. Jännä juttu että tallin kakara on pistänyt vanhan ruunan ruotuun ;)

Eilen kävi tosiaan kengittäjä. Pete sai hepulin huomatessaan että on kiinni, ja aikoi kokeilla seinäkiipeilyä. Joutui poika kuitenkin toteamaan että ei onnistu ja malttamaan. Etujalkojen vuolu menikin ihan ok, hurjan pitkiksi kaviot olikin kasvaneet :(, mutta takajalat sitten.. Vaikka ensin ajateltiin että laitetaan pojalle heinäverkko että saa keskittyä siihen, ja minä syöttelin leipää, niin huulipuristin piti hakea. Pete pani ihan pelleilyksi ja viskoi ja potki takasia koko ajan, niin että vahinko ei enää ollut kaukana. Kun kossi sittten keskittyi ihmettelemään ylähuulessa roikkuvaa puristinta ja sen jatkeena minua, ei takajalkojen vuolussa mennytkään kauaa.

Tänään taas edistyttiin yksi askel, saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan :)